Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 

Primaria SebesAveti afisate mai jos toate sesizarile pentru primaria Sebes.
Pentru a vedea detaliile unei sesizari faceti clic pe titlul acesteia.

Date de contact
Nume primar: Dorin Nistor (PNL)
Nume viceprimar: Adrian Bogdan
Web: www.primariasebes.ro
E-mail:
Telefon: Tel: 0258-731004, 0258-731006 Fax: 0258-734187
Adresa: P-ta Primariei, nr. 1 Cod 515800
 
Localizare: Municipiul Sebes este situat in partea central-sudica a judetului Alba, in bazinul inferior al vaii Sebesului la 15 km de Alba Iulia, resedinta de judet. Totodata este cunoscut ca fiind un nod rutier, intrucat se afla pozitionat la intersectia drumurilor nationale DN 7 si DN1, respectiv Sibiu - Cluj-Napoca si Sibiu - Arad. Aceasta amplasare a favorizat dezvoltarea continua a localitatii, devenind in anul 2000 unul dintre cele patru municipii ale judetului Alba.
Populatie: 24.165
Istoric: Orasul a fost intemeiat in secolul al XII-lea de colonistii sasi veniti la chemarea regelui Ungariei. In Sebes s-au stabilit populatii provenite din zona Rinului si a Moselei (regiunea Luxemburgului si a vestului Germaniei de astazi). Denumirea de "sasi transilvaneni" provine din confuzia facuta de cancelaria regelui Ungariei, pentru care toate populatiile germane erau "saxones", "sasi". Germanii din Sebes au fost de fapt franconi de pe Rin, "Rheinfranken". Sebesul Sasesc a fost unul din cele mai importante orase ale Transilvaniei medievale, devenind una din cele "sapte cetati" care au dat numele german al provinciei: "Siebenburgen".


Primarul Municipiului Sebeş, domnul Dorin Nistor, a primit vizita unei delegaţii oficiale conduse de Excelenţa Sa, domnul Fuad Kokaly, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Palestina în România
COMUNICAT DE PRESĂ


Marţi, 6 septembrie 2016, Primarul Municipiului Sebeş, domnul Dorin Nistor, a primit vizita unei delegaţii oficiale conduse de Excelenţa Sa, domnul Fuad Kokaly, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Palestina în România.
Înalţii oaspeţi şi-au exprimat interesul de a dezvolta o relaţie de cooperare internaţională a localităţii Beit Sahour, reprezentată la întâlnire prin domnul primar Hani Abdalmasih, cu Municipiul Sebeş, intenţiile declarate fiind de a dezvolta o nisă de schimburi culturale şi turism religios. De asemenea, a fost exprimat interesul de a organiza vizita unui grup de oameni de afaceri din Statul Palestina, în zona noastră, având în vedere proximitatea cu reşedinţa de judeţ, Alba-Iulia, un alt reper de interes pentru delegaţia palestiniană.
Menţionăm faptul că localitatea Beit Sahour se află sub administrarea Autorităţii Naţionale Palestiniene, este situată în vecinătatea Betleem-ului, are o populaţie de circa 15.000 de locuitori, din care majoritatea sunt creştini (80%), iar 20% sunt musulmani. Localitatea este înfrăţită cu 20 de oraşe din Bahrain, Italia, Franţa, Grecia, Olanda, Chile, Iordania, Qatar, Germania, Lituania.
Delegaţia a fost compusă din: Excelenţa Sa, domnul Fuad Kokaly, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Palestina în România, domnul Assem Kordi, consilier Ambasada Statului Palestina, domnul Hani Abdalmasih Al-Hayek, primarul localităţii Beit Sahour, doamna Nawal Shomali, consilier local, domnul Raja Bannoura, consilier local, domnul Nabeel Boulus, inginer, şeful departamentului tehnic.
„Suntem de acord cu propunerea de a dezvolta acest parteneriat cu municipalitatea Beit Sahour şi considerăm că orice deschidere este pozitivă. Sebeşul este un oraş dezvoltat economic, avem obiective turistice care în acest moment nu sunt suficient puse în valoare, însă acesta este rolul nostru, ca administraţie publică şi avem tot interesul să progresăm. Domeniile de cooperare care ne dorim să prevaleze în raporturile dintre comunităţile cu care suntem înfrăţiţi vizează cultura, educaţia, învăţământul, adică elemente şi simboluri care unesc oamenii din toate colţurile lumii. Eu am convingerea că o relaţie de parteneriat presupune cunoaşterea şi deschiderea către specificul ambelor părţi şi sublinierea celor mai reuşite exemple. Sunt sigur că vom găsi cele mai inspirate căi pentru a apropia comunităţile noastre.” [Dorin Nistor, Primarul Municipiului Sebeş]


Compartimentul Relaţii Publice şi Comunicare
Primăria Municipiului Sebeş


Comunicatele primariei
1. Primaria Sebes sustine „LET`S DO IT, ROMANIA!” - ZIUA NAŢIONALĂ DE CURĂŢENIE, Sebeş, 24 septembrie 2016 15 Septembrie 2016
2. Primarul Municipiului Sebeş, domnul Dorin Nistor, a primit vizita unei delegaţii oficiale conduse de Excelenţa Sa, domnul Fuad Kokaly, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Palestina în România 08 Septembrie 2016


campurile marcate cu * sunt obligatorii

Subsemnatul *
Adresa *
E-Mail *

Sesizare adresata primariei
Judet *
Localitate *

Sesizare
Sesizare *
maxim 20.000 de caractere

   

Documente atasate
Document / imagine 1  
Explicatie foto 1
Document / imagine 2  
Explicatie foto 2
Document / imagine 3  
Explicatie foto 3
Introduceti rezultatul (antispam):  2 + 9
Atentie! Trebuie sa aveti activate cookie-urile in browser pentru ca sistemul antispam sa functioneze corect.
 


Localitatile judetului Alba:

AbrudAiudAlba IuliaAlbac
Baia de AriesBlajCampeniCugir
Ocna MuresSebesTeiusUnirea
Zlatna
 
Informatii din Alba

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design