Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Concurenta acerba pe functiile scoase la concurs de Primaria BISTRITA, dupa majorarea salariilor din administratie

Primarul Ovidiu Cretu

Concursurile pentru ocuparea unor funcţii vacante din cadrul Primăriei municipiului Bistriţa, programate pentru luna martie, vor avea parte de o concurenţă acerbă, în timp ce la cele organizate în ianuarie şi februarie fie nu au fost candidaţi, fie a fost unul singur pe loc, potrivit datelor comunicate de către purtătorul de cuvânt al primăriei, Mihai Ruşti.

Pentru o funcţie de consilier juridic în cadrul Direcţiei de administraţie publică, pentru care se va organiza concurs în 13 martie, au fost depuse 18 dosare, în timp ce pentru un post de consilier la Direcţia economică, cu concursul programat în 20 martie, sunt deja 12 candidaţi, iar perioada de înscriere nu este finalizată.

Alte două concursuri sunt anunţate în zilele de 27 martie, pentru un post de consilier la Direcţia de administraţie publică, şi în 29 martie, pentru un post de consilier la Direcţia economică.

Întrebat, în cadrul unei conferinţe de presă, dacă s-a înregistrat o creştere a numărului de candidaţi pe posturile vacante, odată cu majorarea salariilor din administraţia publică, primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a spus că nu are date în acest sens şi că la cel mai recent concurs, organizat marţi, 6 martie, ar fi fost doar doi înscrişi.

“Nu am informaţii de genul acesta, nu pot să răspund dacă s-au înscris mai mulţi, dacă sunt mai puţini. În orice caz, ieri am văzut un concurs care se ţinea aici (la primărie – n.r.) şi erau doi candidaţi, deci n-aş putea spune că se înghesuie”, a declarat Creţu.

Purtătorul de cuvânt al primăriei, Mihai Ruşti, a precizat ulterior că cei doi candidaţi despre care vorbea edilul-şef vizau posturi diferite: unul pe cel de consilier juridic la Direcţia economică, iar al doilea un post de consilier la Compartimentul tehnologia informaţiilor din cadrul Direcţiei de comunicare, pentru care se organizase concurs şi în data de 15 februarie, dar la care nu se prezentase nimeni.

De la începutul acestui an, Primăria municipiului Bistriţa a anunţat organizarea a 11 concursuri pentru tot atâtea funcţii, dintre care doar două, care erau posturi de conducere, au fost ocupate prin promovare, ambele la Direcţia de educaţie-turism.

Celelalte funcţii vacante au apărut în cadrul direcţiilor de administraţie publică, economică, de servicii sociale, de integrare europeană şi de comunicare, pentru patru dintre ele urmând să fie susţinute probele scrise în perioada 13-29 martie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei, pentru funcţiile unde concursurile au fost deja organizate, a existat doar câte un candidat pe loc, excepţie făcând cel pentru un post de inspector la Serviciul de achiziţii publice, unde la concursul din 25 ianuarie s-au înscris cinci candidaţi, dar nici unul nu a obţinut funcţia.

Primăria municipiului Bistriţa are, în total, aproximativ 900 de angajaţi, iar cheltuielile de personal prevăzute pentru anul în curs în buget se ridică la circa 70 milioane lei. AGERPRES

08.03.2018
55 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Transilvania

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design