Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Concurs international de solutii, in valoare de un milion de euro, pentru reabilitarea bulevardului Magheru; 10 milioane de euro alocate in 2018 pentru reabilitarea si consolidarea cladirilor cu risc seismic din BUCURESTI; Dumitru Sodolescu, numit director general interimar Metrorex, pentru 4 luni

Primarul general Gabriela Firea

Primăria Municipiului Bucureşti va iniţia un concurs internaţional de soluţii, în valoare de un milion de euro, pentru un proiect ce vizează reabilitarea bulevardului Magheru, a anunţat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

“Ne dorim ca cel puţin zona centrală să aibă o nouă abordare. Prin proiectul de buget am iniţiat şi urmează să anunţăm şi public un concurs internaţional de soluţii, de un milion de euro, prin care ne dorim să primim în beneficiul bucureştenilor un proiect pentru reabilitarea bulevardului Magheru. Este trist ceea ce se întâmplă acum, e un bulevard principal al Capitalei, care este pur şi simplu deteriorat, nu mai este deloc pus în valoare. Cei mai mulţi cetăţeni sau companii s-au mutat din acea zonă din cauza clădirilor cu risc seismic. Cred că prin acest concurs de soluţii vom putea să beneficiem de un proiect de talie internaţională, pe care să îl şi declinăm în perioada următoare”, a precizat Firea, la Forumul “Piaţa imobiliară: tendinţe şi obiective pentru 2018”.

Edilul general a adăugat că Bucureştiul s-a dezvoltat “haotic” după Revoluţie, iar “erorile” care s-au făcut până acum trebuie eliminate prin definitivarea aspectelor importante ale Planului Urbanistic General (PUG).

“Suntem extrem de interesaţi pentru Planul Urbanistic General al Capitalei, pentru a elimina erorile urbanistice şi arhitecturale. Bucureştiul este un oraş frumos, plin de istorie. Din nefericire, după Revoluţie s-a dezvoltat haotic, ştim cu toţii acest lucru şi suferim cu toţii din cauza erorilor care s-au petrecut în acea perioadă, dar am observat că, cel puţin în ultimii ani, există o mai mare grijă a tuturor celor implicaţi, fie că e vorba de autorităţi centrale, locale şi mediul privat, şi pentru aspectul oraşului, şi pentru a elimina toate acele erori urbanistice şi arhitecturale care s-au întâmplat imediat după Revoluţie”, a afirmat Gabriela Firea.

Ea s-a referit şi la demararea, anul acesta, a construirii de unităţi locative pentru cazurile sociale.

“Primăria Generală a decis să devină jucător pe piaţa imobiliară. Am înfiinţat Trustul de Construcţii Metropolitane, care va demara, de anul acesta, construirea de unităţi locative. Avem 3.000 de cereri de unităţi locative sociale nerezolvate la Primăria Capitalei până în acest moment. Grija noastră este, în primul rând, pentru aceste cazuri sociale. Doar la Primăria Generală sunt 3.000 de cereri şi cu siguranţă sunt câteva mii şi la primăriile de sector, pe care le vom cumula”, a susţinut Firea.

Ea a vizitat câteva standuri ale târgului imobiliar care se desfăşoară zilele acestea la Palatul Parlamentului, manifestându-şi interesul pentru o colaborare cu acestea, menţionând că, după rezolvarea problemelor sociale, în cea de a doua etapă, urmează să fie cumpărate 500 de unităţi locative, care vor fi locuinţe de serviciu pentru medicii şi asistenţii din cele 19 spitale administrate de PMB.

“Suntem interesaţi, în etapa a doua, după rezolvarea problemelor sociale, să intrăm şi pe nişa locuinţelor de serviciu. Avem în vedere că în domeniul medical a devenit o urgenţă problema locuinţelor pentru medici şi asistenţi. Avem în cele 19 spitale ale Capitalei 1.100 de medici şi 3.500 de asistenţi. Am luat decizia, am supus-o atenţiei Consiliului General, care a şi aprobat prin bugetul pe anul acesta suma de 15 milioane de euro ce va merge către achiziţia de pe piaţa privată. În prima etapă – 300 de unităţi locative, în a doua etapă – 200 de unităţi locative”, a punctat Firea.

În ceea ce priveşte clădirile cu risc seismic, edilul şef a spus că Primăria Generală a demarat, anul acesta, activitatea de consolidare la 20 de imobile. “În 27 de ani au fost consolidate de Primăria Generală doar 20 de imobile, iar în nici un an am demarat activitatea de consolidare la 20 de imobile”, a susţinut primarul general. AGERPRES

Primăria Capitalei
a alocat 10 milioane de euro din bugetul pe anul 2018 pentru reabilitarea şi consolidarea clădirilor cu risc seismic, anunţă primarul general, Gabriela Firea.

“Accelerarea programului de consolidări realizat de Municipalitate reprezintă o prioritate clară pentru actuala administraţie. Pentru că până acum în Primăria Capitalei nu existau decât opt persoane care se ocupau de acest program şi pentru că în 27 de ani autorităţile locale au reabilitat doar 20 de clădiri, am luat decizia de înfiinţare de urgenţă a două entităţi noi, formate din specialişti în domeniu, care să ofere soluţii reale la această problemă. Astfel, de anul trecut am înfiinţat două entităţi clare, care, cu 263 de angajaţi, desfăşoară numai acţiuni dedicate acestui domeniu. Mai mult decât atât, am alocat nu mai puţin de 10 milioane de euro în bugetul de anul acesta astfel încât să putem reabilita şi consolida cât mai multe clădiri. De acum putem afirma că am restartat acest program, pentru că, în mai puţin de un an, s-au demarat procedurile de consolidare pentru 23 de clădiri, dintre care multe sunt monument istoric”, declară Firea.

Primarul general al Capitalei mai spune că în această primăvară va fi demarat şi un alt program prin care “se vor pune în siguranţă” alte o sută de clădiri aflate în diverse stadii de degradare.

Conform PMB, pentru soluţionarea situaţiei clădirilor cu risc seismic ridicat la nivelul Municipiului Bucureşti au fost înfiinţate Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), care are 46 de angajaţi şi Compania Municipală Consolidări (CMC), care are deja 217 de angajaţi.

“Totodată, la propunerea primarului general, pentru anul în curs, s-a alocat un buget pentru consolidarea imobilelor cu risc seismic de aproximativ 10 milioane euro. Aceste fonduri vor fi fi utilizate pentru continuarea lucrărilor la imobilele aflate în execuţie, pentru lucrările la alte 29 de imobile care vor intra în execuţie în perioada următoare, dar şi pentru proiectele tehnice pentru alte 29 de clădiri şi expertizarea altor 24”, se menţionează în comunicatul PMB.

Primăria mai arată că, după intrarea în activitate a AMCCRS şi CMC, în mai puţin de un an, s-au efectuat toate demersurile necesare pentru începerea acţiunilor de reabilitare şi consolidare la 23 de clădiri.

De asemenea, în comunicatul citat se mai menţionează că în prezent sunt deschise şantiere la cinci clădiri: imobilele din str. Blănari nr.2, nr.6, nr.8 şi nr.10 – imobile monument istoric, cuprinse în lista imobilelor expertizate tehnic încadrate în clasa I de risc seismic pericol public, construite în anul 1870, dar şi un alt imobil de 2 etaje plus mansardă, din str. Franceza nr.30.

Alte trei imobile s-au preluat, în urma unei Hotărâri de Consiliu, de la AFI, pentru reabilitare şi consolidare, mai susţine PMB. Este vorba de un imobil de 5 etaje din str. Biserica Enei nr. 14, un altul de 4 etaje din str. Spătarului 36, precum şi o clădire de 6 etaje din str. ştirbei Voda nr.20.

Concomitent, alte 15 imobile aflate în proprietatea PMB au trecut în administrarea AMCCS în vederea punerii în siguranţă şi consolidării, iar opt dintre acestea intră la jumătatea lunii martie în lucrări de punere în siguranţă şi consolidare, în timp ce două, conform expertizei tehnice, pentru siguranţa cetăţenilor, vor fi demolate, acestea nefiind monument istoric. Celelalte cinci clădiri vor fi consolidate imediat după eliberarea autorizaţiilor de construire, precizează PMB.

Potrivit Primăriei, un alt program care va demara în această primăvară este cel prin care se vor pune în siguranţă alte 100 de clădiri aflate în diverse stadii de degradare, fiind vorba despre acele clădiri ale căror elemente reprezintă un pericol pentru trecători (balcoane, elemente ornamentale, tencuiala, acoperiş etc).

“Toţi proprietarii sau locatarii clădirilor încadrate în clasa I risc seismic au fost notificaţi de către AMCCRS, cu privire la obligaţia ce le revine, conform Ordonanţei 90-1994, urmând ca până în aprilie 2018 să fie notificaţi şi proprietarii clădirilor expertizate şi încadrate în clasa a II a risc seismic. Mai mult decât atât, de la înfiinţare, AMCCRS are echipe operative în teren pentru medierea şi dezvoltarea relaţiilor dintre proprietari, proiectanţi şi experţi şi a întocmit o hartă interactivă cu imobilele clasate în clasa de risc seismic I, în care sunt încărcate toate informaţiile necesare cu privire la anul construcţiei, expertiză tehnică, numele expertului, numele proprietarilor, situaţia juridică. În perioada următoare se vor încărca şi informaţiile legate de clădirile cu risc seismic 2. Conform expertizelor tehnice, în Bucureşti există 171 de clădiri încadrate în clasa I de risc seismic, care prezintă pericol public”, informează PMB.

Primăria mai anunţă că, pentru a veni în sprijinul bucureştenilor care deţin locuinţe în imobile cu risc seismic, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat Proiectul de Hotărâre pentru punerea în aplicare a Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic a construcţiilor existente, republicată, în vederea finanţării de la bugetul local, în limita fondurilor alocate anual cu această destinaţie, a cheltuielilor privind proiectarea şi execuţia lucrărilor de intervenţie la construcţiile cu destinaţia de locuinţe multietajate, precum şi la spaţiile cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa I de risc seismic şi implementarea unei modalităţi de facilitare la rambursare.

Astfel, persoanele fizice proprietari ai locuinţelor multietajate încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa I de risc seismic, la care venitul lunar pe familie este sub trei salarii minime brute pe economie vor putea să nu mai ramburseze 50% din valoarea investită pentru execuţia lucrărilor de intervenţie, cu anumite condiţii.

“În ceea ce priveşte includerea în programul de consolidări a tuturor clădirilor construite înainte de anul 1941, este important de menţionat că, potrivit legislaţiei în vigoare, clădirile care pot fi consolidate cu fonduri publice trebuie să fie în prealabil expertizate tehnic şi încadrate în clasa I de risc seismic-pericol public de către proprietari. Menţionăm că, doar în cazul în care există clădiri la care Primăria Capitalei este coproprietar, expertizele vor fi suportate de către Municipalitate”, precizează PMB. AGERPRES

Consiliul de Administraţie al Metrorex l-a desemnat în funcţia de director general pe Dumitru Sodolescu, acesta înlocuindu-l pe Ion Constantinescu, al cărui mandat expiră sâmbătă, informează compania.

“Noul director general a fost numit de către Consiliul de Administraţie al Metrorex pentru a asigura interimatul pe o perioadă de 4 luni, conform prevederilor legale ale OUG nr. 109 /2011
”, precizează comunicatul.

Dumitru Sodolescu este de profesie inginer, absolvent al Facultăţii de Mecanică din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti şi are experienţă în domeniile energie, proiectare şi investiţii. Dumitru Sodolescu a ocupat funcţii de top management în mai multe companii private.

Ion Constantinescu fusese numit în data de 3 noiembrie 2017 în funcţia de director general interimar al Metrorex, pe o perioadă de patru luni, după ce Marin Aldea şi-a depus mandatul şi a revenit pe funcţia de director Strategie Planificare Resurse în cadrul companiei. AGERPRES

05.03.2018
154 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bucuresti - PMB
Bucuresti - Sect. 1
Bucuresti - Sect. 2
Bucuresti - Sect. 3
Bucuresti - Sect. 4
Bucuresti - Sect. 5
Bucuresti - Sect. 6


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Bucureşti pentru ziua de azi.


 
Informatii din Bucureşti

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design