Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  93,57% (160/171)
2.  Piatra Neamt
  86,67% (39/45)
3.  Timisoara
  56,76% (21/37)
4.  Bucuresti - Sect. 4
  78,95% (15/19)
5.  Gherla
  100,00% (10/10)
6.  Targu - Jiu
  100,00% (5/5)
7.  Hunedoara
  60,00% (3/5)
8.  Oradea
  60,00% (3/5)
9.  Voluntari
  75,00% (3/4)
10.  Pitesti
  7,69% (2/26)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
Top sesizari
 
-    

Consilierii locali au votat incetarea actualului contract de colectare a deseurilor din municipiul GIURGIU; Casa Tineretului va deveni Centru Comunitar Integrat

Primarul Nicolae Barbu

Consilierii locali au aprobat pe 28 decembrie, în cadrul unei şedinţe extraordinare, un proiect de hotărâre privind încetarea contractului de prestare a activităţii de colectare şi transport a deşeurilor de pe teritoriul oraşului încheiat între municipiul Giurgiu şi operatorul care avea contract de delegare pentru acest serviciu.

În prezent, sistemul de colectare şi transport al deşeurilor funcţionează în totalitate pe întreaga arie de acoperire a zonei unu din judeţul Giurgiu unde se încadrează şi municipiul Giurgiu, prin contractual de delegare al ADI (Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară), drept urmare suntem obligaţi să anulăm sau să reziliem contractul pe care îl avem cu operatorul pentru că altfel am discuta de o prestare de servicii prin două contracte, un contract de delegare al ADI şi să păstrăm şi contractul de delegare cu SC Girexim, ori, legal, corect, nu putem funcţiona cu două contracte (…) Existenţa unui al doilea contract chiar nu se mai justifică, legal nu poţi face prestarea unui serviciu public cu două contracte“, a declarat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

El a adăugat faptul că municipalitatea se află în acest moment şi în litigiu cu operatorul pentru că “ei au funcţionat timp de un an şi jumătate fără să îndeplinească toate condiţiile pe care şi le-au asumat în caietul de sarcini şi au venit cu o cerere aproape de dublare a tarifului de la şase lei plus TVA la zece lei plus TVA, ori nu a fost corect”.

Unii consilier locali au spus că prin încetarea actualului contract de ridicare a deşeurilor din oraş ar putea apărea neînţelegeri şi municipiul riscă să fie acoperit de munţi de gunoaie. 

“Mă gândesc ce se întâmplă de la 1 ianuarie 2018. Se va mai lua gunoiul din oraş pentru că, în mod normal, azi trebuia să aprobăm şi preţul cu care încheiem acest nou contract!? În situaţia în care nu s-au făcut noile contracte nu aş vrea să constatăm că avem deja munţi de gunoaie în oraş şi nu le ridică. În această situaţie nu pot să votez pentru că nu avem continuitate în procesul de curăţenie în oraş. Nu voi vota acest punct”, a declarat consilierul municipal ALDE, Alexandru Vladu.

În final, proiectul de hotărâre a fost votat cu 14 voturi pentru, unul împotrivă şi două abţineri, iar primarul municipiului Giurgiu a adăugat faptul că de la 1 ianuarie 2018 plata serviciului pentru ridicarea gunoiului de la populaţie nu se va mai face la Direcţia de impozite şi taxe, ci operatorul va încheia contracte de prestări servicii direct cu cetăţenii. AGERPRES

Proiectul reabilitării Casei Tineretului din Giurgiu şi transformarea în Centru Comunitar Integrat face parte din Strategia de Dezvoltare Locală Giurgiu care se află depusă pe masa celor de la Ministerul Dezvoltării Regionale. O astfel de investiţie este estimată la 3,3 milioane de euro.

„Concret, Casa Tineretului va deveni CCI, la care să fie asigurat accesul tuturor rezidenţilor şi în cadrul căruia să fie furnizate servicii educaţionale pentru adulţi şi copii, servicii personalizate de ocupare, socio-medicale pentru adulţi şi copii, pentru copii/femei în situaţii de vulnerabilitate, punct de acces public la informaţii, servicii sportive şi recreative. Personalizarea interiorului şi exteriorului clădirii se va realiza cu participarea comunităţii, sub îndrumarea unor specialişti din institutii/ONG-uri sau a unor echipe de urbanişti şi/sau arhitecţi”, anunţă primăria Giurgiu

Casa Tineretului a fost proiectată în anul 1985, an în care au demarat şi lucrările de construire. Nu a fost niciodată finalizată. Imobilul, sau mai exact scheletul clădirii, se află în domeniul public al judeţului şi în administrarea Consiliului Local Giurgiu, scrie Adevarul.

04.01.2018
37 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Muntenia

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Constantin Toma (PSD) Constantin Toma (PSD)
Buzau
(40 raspunsuri
)
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(18 raspunsuri
)
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(18 raspunsuri
)
Daniel Baluta (PSD) Daniel Baluta (PSD)
Bucuresti - Sect. 4
(4 raspunsuri
)
Cornel Ionica (PSD) Cornel Ionica (PSD)
Pitesti
(3 raspunsuri
)
Ilie Bolojan (PNL) Ilie Bolojan (PNL)
Oradea
(2 raspunsuri
)
Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL) Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL)
Targu - Jiu
(2 raspunsuri
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(2 raspunsuri
)
Ionut Pucheanu (PSD) Ionut Pucheanu (PSD)
Galati
(1 raspuns
)
Ioan Popa (PNL) Ioan Popa (PNL)
Resita
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design