Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Consiliul Judetean TULCEA va administra locuintele destinate medicilor

Primarul Constantin Hogea

Consiliul Judeţean Tulcea va administra cele 60 de apartamente construite pentru medicii specialişti în municipiul Tulcea de Agenţia Naţională de Locuinţe, a declarat primarul oraşului, Constantin Hogea. El a răspuns public astfel unei solicitări primite din partea CJ, transmisă în urma unei adrese a Ministerului Dezvoltării Regionale în care se cerea primăria şi CJ să stabilească statutul unităţilor ANL.

Să dăm Cezarului ce e al Cezarului. Înţelegem că preşedintele CJ a făcut toate demersurile la nivel guvernamental pentru această facilitate necesară atragerii medicilor în judeţ, nu ne încrâncenăm şi dovedim din nou o atitudine de colegialitate, după ce anul trecut am renunţat la drepturile pe care le aveam asupra a peste 16.500 de metri pătraţi pe faleză în favoarea aceleeaşi instituţii”, a spus Hogea.

El a amintit că terenul pe care s-au construit cele 60 de apartamente pentru medici a fost acordat cu titlu gratuit CJ pe toată perioada lucrărilor de construcţie. “Rămânem proprietari de teren. Dacă apartamentele vor fi locuinţe de serviciu, terenul nu se va vinde. Altfel, ne vom exercita drepturile de proprietar“, a menţionat primarul municipiului.

CJ a solicitat săptămâna trecută autorităţii locale clarificarea statutului unităţilor ANL, astfel încât după repartizarea lor să nu apară între cele două entităţi divergenţe care să-i afecteze pe chiriaşi. 

“Copilul cu două moaşe moare cu buricul netăiat. Mai departe, văd o colaborare în Comisia de repartizare, în sensul ca această comisie să fie formată din reprezentanţi ai tuturor structurilor implicate, primărie, Direcţia de Sănătate Publică, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), CJ, pentru o repartizare echilibrată, fiindcă acesta este elementul cel mai important”, a afirmat preşedintele CJ, Horia Teodorescu.

Criteriile de repartizare a unităţilor ANL au fost modificate, potrivit lui Teodorescu, iar medicii cu vârste mai mari de 35 de ani pot beneficia de aceste locuinţe, la fel ca şi cadrele didactice.

“În urma insistenţelor noastre, modificarea s-a făcut la nivel naţional pentru locuinţe cu destinaţie specială, iar la amendamentul dnei Ecaterina Andronescu, limita de vârstă a fost anulată şi pentru profesori”, a precizat preşedintele CJ.

CJ a început să primească solicitări pentru acordarea unui apartament, iar alte două instituţii, respectiv Direcţia de Sănătate Publică şi SJU, înregistrează de asemenea solicitări de acelaşi tip. “Sunt de ajuns cele 60 de apartamente construite pentru medici”, a menţionat managerul SJU, Tudor Năstăsescu.

ANL a recepţionat în luna noiembrie a anului trecut două scări de blocuri cu 14 apartamente de o singură cameră, 40 de apartamente cu două camere şi şase apartamente cu trei camere.

Cele două imobile ale căror lucrări de construcţie s-au încheiat în luna august a anului trecut au fost realizate cu scopul de a atrage medici în judeţul Tulcea, în condiţiile unui deficit major de specialişti în sănătate semnalat în repetate rânduri de peste zece ani de autorităţile judeţului. Apartamentele nu au putut fi repartizate până în prezent din cauza legislaţiei care prevedea până anul trecut că de locuinţele ANL nu pot beneficia decât tinerii cu vârste mai mici de 35 de ani, ori niciunul din specialiştii SJU nu îndeplinea acest criteriu.

CJ s-a implicat în amenajarea celor 60 de unităţi locative prin alocarea sumelor necesare racordului la reţelele de apă, canalizare, energie electrică şi la celelalte utilităţi.

O altă investiţie susţinută financiar de CJ în ultimii 14 ani pentru sprijinirea medicilor atraşi la Tulcea din alte judeţe a fost construirea, în urmă cu patru ani, a unui imobil care are la etaj şase apartamente cu câte două camere destinate medicilor specialişti.

De altfel, CJ acordă medicilor din alte judeţe care vină la Tulcea să profeseze în SJU sume lunare de câte o mie de lei pentru plata chiriilor aferente locuinţelor din oraş. În luna august a anului trecut, şase medici beneficiau de această facilitate.

În ciuda acestor facilităţi, numărul medicilor specialişti din SJU este deficitar, potrivit managerului Năstăsescu, la fel ca în orice altă unitate spitalicească din ţară. AGERPRES

31.01.2018
367 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Babadag
Isaccea
Macin
Sfantu Gheorghe
Sulina
Tulcea


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Tulcea pentru ziua de azi.


 
Informatii din Tulcea

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design