Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Constantin Sava, primarul orasului URZICENI, achitat intr-un dosar de abuz in serviciu. Decizia Tribunalul Ialomita nu este definitiva

Primarul Constantin Sava

Constantin Sava, primarul oraşului Urziceni, a fost achitat miercuri, 8 noiembrie, de către judecătorii ialomiţeni, într-un dosar în care a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu. Aceeaşi decizie o vizează şi pe Maria Irimie, şefa Direcţiei Economice din cadrul Primăriei Urziceni, judecată alături de Sava în aceeaşi anchetă. Decizia nu este însă definitivă.

In vara anului 2015, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa îl reţineau pe Constantin Sava, primarul din Urziceni, pentru 24 de ore, după ce acesta devenise inculpat pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu. În 2012, acesta a fost ales pe listele Partidului Naţional Liberal.   În februarie 2016, anchetatorii din Slobozia au decis să decline cazul Direcţiei Naţională Anticorupţie. 

O lună mai târziu, procurorii DNA au decis să-i prelungească pentru alte 60 de zile controlul judiciar impus pe numele său. Odată cu emiterea acestei ordonanţe, DNA a decis să-i interzică primarului Sava din Urziceni exercitarea funcţiei de primar. Motivul l-ar fi reprezentat faptul că acesta ar fi încercat să facă presiuni asupra angajaţilor din Primăria Urziceni, care au calitatea de martori în dosarul penal instrumentat de DNA. 

Ancheta a pornit de la faptul că primarul ar fi făcut presiuni asupra Mariei Irimie, şefa Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale a Primăriei Urziceni, pentru ca aceasta să ridice un sechestru instituit pe conturile unui afacerist controversat din zonă.    

Măsura sechestrului a fost impusă din cauza faptului că omul de afaceri nu şi-ar fi plătit corespunzător taxele şi impozitele către Primărie. În urma presiunilor făcute de primarul Constantin Sava, afaceristul a reuşit să folosească suma de 50 mii  lei.    

Vreme de mai bine de jumătate de an, dosarul primarului Constantin Sava s-a aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa. Anchetatorii au reuşit să-i dovedească parţial vinovăţia, schimbându-i calitatea procesuală din suspect în inculpat, scrie Adevarul.

10.11.2017
59 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Muntenia

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design