Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Constantin Toma: Competentele primarului sunt extrem de mici; daca vrei sa faci mai multe, incalci legea

Primarul Constantin Toma

Vicepreşedintele Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) Constantin Toma, primar al Buzăului, a declarat că numai prin extinderea competenţelor edililor vor putea fi implementate proiecte de dezvoltare a comunităţilor.

“Trebuie să ne responsabilizaţi mai mult, doamnă viceprim-ministru (Graţiela Gavrilescu – n.r.) şi vă rog să transmiteţi Guvernului şi mesajul nostru, al AMR, că trebuie să se dea mai multe competenţe. Fără treaba aceasta, nu vom putea face mare lucru. Am constatat că primari, inclusiv din Germania, au competenţe extraordinar de mari. Din păcate, în momentul acesta, în România competenţele unui primar sunt extrem de mici. Dacă nu vrei să faci nimic – nu faci nimic, dacă vrei să faci mai multe – încalci legea”, a explicat Toma, la o conferinţă despre schimbările climatice, organizată de Ambasada Germaniei la Bucureşti şi Asociaţia Environ.

El a adăugat că programele de mobilitate urbană sau de regenerare a spaţiilor verzi sunt dificil de aplicat şi din cauza birocraţiei europene şi a celei româneşti. “Sunt foarte multe lucruri de făcut, fondurile europene ne ajută foarte mult, să sperăm că birocraţia europeană şi cea românească să fie învinse şi sper ca anul acesta să intrăm în aceste programe şi de mobilitate urbană şi de regenerare a spaţiilor verzi, astfel încât să reuşim să îmbunătăţim viaţa cetăţenilor noştri, care au foarte mari aşteptări”, a afirmat vicepreşedintele AMR.

Potrivit lui Toma, este nevoie de viziune şi acţiune pentru modernizarea ţării, aşa cum se întâmplă în Estonia, ţară provenită din fostul bloc sovietic. “Am vizitat Estonia şi Olanda şi am venit şocaţi de acolo, de ceea ce înseamnă digitalizare în Estonia. Şi o ţară provenită din Uniunea Sovietică arată că are viziune şi acţiune – pentru că viziunea fără acţiune e frustrare, iar acţiunea fără viziune înseamnă haos. Din păcate, după 1990, în România nu am avut nici viziune şi nici acţiune”, a punctat primarul. AGERPRES

23.03.2018
456 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Buzau
Merei
Nehoiu
Patarlagele
Pogoanele
Ramnicu Sarat


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Buzău pentru ziua de azi.


 
Informatii din Buzău

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design