Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Corcodusii din FOCSANI, inlocuiti cu rasinoase si foioase

Primaria Focsani

În municipiul Focşani vor fi tăiaţi în perioada următoare 436 de pomi fructiferi, care fac mizerie şi vor fi replantaţi la loc 419 arbuşti. Consilierii locali din Focşani au aprobat alocarea de la bugetul local a sumei de 351.753 de lei pentru tăierea pomilor fructiferi care fac mizerie şi plantarea în loc a unor arbori ornamentali. 

Nu sunt avuţi în vedere pomii fructiferi care sunt delimitaţi în grădini şi pe spaţii verzi, ci doar cei care produc mizerie pe trotuare. Deja copacii care vor fi tăiaţi au fost însemnaţi şi, cel mai probabil, în primăvară se va trece la extragerea lor. Pentru tăiere, Direcţia de Dezvoltare şi Servicii Publice Focşani a fost nevoită să ceară aviz de la Agenţia de Mediu, care a solicitat un proiect în acest sens realizat în colaborare cu Institutul de Amenajări şi Cercetări Silvice. 

Pentru proiect, de la bugetul local s-au alocat 15.000 de lei. Municipalitatea şi-a propus ca întreaga acţiune să se desfăşoare pe parcursul a patru ani. Astfel, în anul I va avea loc extragerea arborilor fructiferi, iar în aniii II, III şi IV se va trece la plantare, completări şi lucrări până la recepţia definitivă.  

Conform devizului de lucrări, vor fi tăiaţi 436 de pomi fructiferi, care fac mizerie şi vor fi replantaţi la loc 419 arbuşti. 

„Se va proceda mai întîi la extragerea pomilorfructiferi, curăţirea/nivelarea terenului în zonele afectate de extragerea cioatelor, urmată de plantarea propriu-zisă cu specii de copaci rezistente la geruri, umbră, fum, gaze, puţin pretenţioase faţă de sol, cu un colorit vesel şi lucrări de întreţinere până la fixarea definitivă în sol a acestora. Ca specii se propun răşinoase în număr de 104 bucăţi, foioase-260 bucăţi şi arbuşti foioase-55 exemplare. Pe lângă speciile lemnoase, în reamenajarea spaţiilor verzi se va realiza şi înierbarea zonelor excedentare de pe care s-au extras cioatele, însumând o suprafaţă de 2.500 mp, recomandându-se un gazon rezistent la umbrire”, se arată în expunerea de motive, relateaza Adevarul.

06.11.2017
215 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design