Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Cum a inteles Primaria FOCSANI sa ajute familiile cu plata la zi din locuintele sociale. Edilii, acuzati de rasism

Primarul Cristi Misaila

În imobilele repartizate există un adevărat focar de infecţie, unde predomină mizeria, igrasia. Oamenii nu vor să se mute în ele. Peste 20 de familii care au solicitat de la Primăria Focşani locuinţe mai spaţioase decât aveau în blocul G2 din Bahne, unde între timp municipalitatea a decis sistarea apei şi electricităţii, au primit repartiţii în alte apartamente, dar complet insalubre.

Noile familii care ar fi trebuit să se mute acolo sunt cu datoriile achitate la zi şi au înţeles că nu se mai poate încuraja starea de fapt care a existat până acum, în mod sigur şi din motive electorale, când plata utilităţilor a fost asigurată de la bugetul local.

De altfel, opinia publică din Focşani a aplaudat această intenţie a Primăriei Focşani de a-i aduce în legalitate de locatarii frauduloşi care ani de zile au fost o povară pentru bugetul oraşului, lucru confirmat şi de Camera de Conturi, care a obligat municipalitatea să recupereze sumele care s-au cheltuit cu plata utilităţilor.

Dar că în loc să susţină efortul oamenilor ca de aici înainte să meargă pe drumul cel bun, cu asigurarea minimelor condiţii de viaţă, la pachet cu încasarea contravalorii chiriei şi utilităţilor, municipalitatea a ales să le ofere nişte locuinţe murdare, pline de igrasie, unde te îmbolnăveşti de cum intri în ele. Este drept, în apartamentele despre care vorbim au locuit până acum tot asistaţii social ai primăriei, care au fost evacuaţi tocmai pentru faptul că le ocupau abuziv şi nu plăteau nimic, dar totuşi unele îmbunătăţiri se putea face înainte ca ele să fie oferite oamenilor.

Din această cauză, reprezentantul romilor din Focşani face un apel la edilii Focşaniului, dar şi la consilierii locali să ia atitudine, considerând că avem de-a face cu acte de rasism. Acesta a ţinut să tragă şi un semnal de alarmă cu privire la faptul că acele locuinţe insalubre reprezintă un pericol pentru starea de sănătate a locatarilor, în mod special a copiilor.

“Vă informăm că numeroase familii de romii sunt în aceeaşi locaţie din strada Revoluţiei nr. 16-17, iar aceştia locuiesc in condiţii greu de imaginat pentru secolul XXI. Vă solicităm, domnule primar, să întreprindeţi toate demersurile necesare pentru remedierea în regim de urgenţă a situaţiei noastre. Domnul  Misăilă trebuie avertizat că mutarea cetăţenilor în condiţii neadecvate de locuire va genera tragerea la răspundere a celor ce se fac vinovaţi de aceste acţiuni împotriva  noastră”, a mai precizat Toader Constantin, reprezentantul romilor din Focşani.

Printre familiile nemulţumite de repartiţie se află cea a locatarei Papina Dumitru. Aceasta a fost notificată de Primărie să se mute din Blocul G2 în blocul de pe strada Revoluţiei. “Vă somăm că în termen de 5 zile de la primirea prezentei să procedaţi la părăsirea imobilului din Aleea Căminului nr. 12, bl G2, având în vedere că în baza Hotărârii Consiliului Local Nr. 15/23.01.2018 aţi primit o repartiţie pentru locuinţa situată  în strada Revoluţiei nr. 16, bl C2, ap.27. Dacă nu vă conformaţi se va proceda la anularea repartiţiei primite”, se arată în notificarea semnată de primarul Cristi Misăilă.

Reprezentanţii Primăriei Focşani spun că reprezentanţii romilor mint. "Acele poze sunt făcute în baia comună, care nici nu mai este folosită. Locuinţele nu sunt de patru stele, au uşi, geamuri, trecuie dată o mână de var în ele, dar pot fi locuite", spune viceprimarul Marius Iorga, scrie Adevarul.

20.03.2018
433 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Adjud
Focsani
Marasesti
Odobesti
Panciu


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Vrancea pentru ziua de azi.


 
Informatii din Vrancea

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design