Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Decebal Fagadau crede ca statiunea MAMAIA a ajuns la optimul capacitatii de construire

Primarul Decebal Fagadau

Primarul Decebal Făgădău a afirmat, la finalul conferinţei de prezentare a Strategiei de dezvolare şi promovare turistică a municipiului Constanţa, că în opinia sa staţiunea Mamaia a atins optimul de edificare a construcţiilor.

Întrebat cât de mult se va mai construi în staţiunea Mamaia, Decebal Făgădău a răspuns: “Una peste alta, cred că staţiunea Mamaia a ajuns la un optim al capacităţii de construire. De aici mai departe va trebui să analizăm cu foarte mare atenţie dacă se mai construieşte şi mai ales ce anume se construieşte. Personal, cred că staţiunea va fi deschisă către capacităţi noi în ceea ce priveşte balneo şi wellness şi de asemenea puncte de atracţie, astfel încât să avem mai multe alternative la plajă. Trebuie să avem şi o ţintă cât mai înaltă pentru confortul hotelier, şi mă refer aici la cazare de patru stele, patru stele plus, cinci stele şi cinci stele plus”.

Referindu-se la amploarea documentului programatic elaborat de echipa angajată de primărie pentru realizarea Strategiei de dezvolare şi promovare turistică a municipiului Constanţa, Decebal Făgădău a declarat că este un material care reliefează atât oportunităţile de dezvoltare, cât şi riscurile reprezentate de inadecvarea dezvoltării planificate şi strategice în domeniu.

“După cum am văzut, 20% din economia oraşului este generată de turism. Am identificat nu doar oportunităţile ci şi riscurile; ne-am propus să creştem durata sejurului la Constanţa, nu doar în timpul sezonului estival, ci şi în capetele de turism şi extrasezon. Şederea unui turist trebuie să se transforme într-o colecţie de amintiri, fie că vorbim despre zona de entertainment, dar şi interacţiunea cu zona dobrogeană … să descopere Constanţa nu doar referindu-ne la zona de plajă, mare, soare. Cred că la noi vor avea în curând o destinaţie sportivii. Am pus accent pe tratarea spaţiului public, noul pietonal al Constanţei – strada Ştefan cel Mare cu străzile limitrofe. Spaţiul din zona Gării. Avem elemente naturale, culturale şi o agendă de evenimente. Avem o echipă în formare de urbanişti, avem instrumente financiare cu care vom pune în aplicare elementele subsecvente ale acestei strategii” – a precizat primarul Constanţei.

Referindu-se la valoarea studiului, Decebal Făgădău a afirmat că este una dintre cele mai moderne strategii de dezvoltare turistică pe care a avut ocazia să le vadă, precizând că materialul are la bază, printre alte surse de documentare, şi peste 1.500 de chestionare la care au răspuns în mod direct turiştii intervievaţi.

“Echipa care a lucrat la strategia de dezvoltare turistică este una foarte dinamică şi cred că avem una dintre cele mai moderne strategii de acest gen. Am apreciat abordarea multidisciplinară, foarte actuală, care ţine cont de toate tendinţele europene şi mondiale în materie de turism, care ţine cont atât de provocări, cât şi de ameninţări. Această strategie ne va ajuta foarte bine să construim tema de proiectare pentru strategia de branding şi de comunicare a oraşului şi staţiunii. Strategia va fi urmată de un plan de acţiune” – a mai spus Decebal Făgădău. AGERPRES

07.03.2018
317 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Dobrogea

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design