Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Discutii la Guvern cu primarii despre masurile fiscale care au creat nemultumire. Negoita: Am convenit masuri ca bugetele sa nu fie afectate. Falca: Nu m-au convins

Foto: Mediafax

Preşedintele Asociaţiei Muncipiilor din România, Robert Negoiţă, a declarat, marţi, că, în principiu, Executivul va aproba miercuri OUG privind măsurile fiscale şi că a convenit cu premierul Mihai Tudose ca bugetele primăriilor nu fie afectate în 2018 de aceste măsuri. 

Premierul Mihai Tudose a discutat cu reprezentanţii Asociaţiei Muncipiilor din România, mai mulţi primari, printre care şi edilul Capitalei, aflându-se la Guvern. 

Potrivit unor surse politice, la discuţii a fost prezent şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

În principiu, da. De aceea am avut această discuţie, pentru a găsi o cale convenabilă pentru ambele părţi”, a declarat Robert Negoiţă, întrebat dacă Guvernul îşi menţine decizia de a aproba miercuri măsurile fiscale prin ordonanţă de urgenţă.

Negoiţă a spus că a fost identificată o soluţie, astfel încât bugetele primăriilor din 2018 să nu fie afectate de aprobarea măsurilor fiscale.

Am plecat de la o certitudine, o concluzie realistă că datorită scăderii impozitului de la 16 la 10% ne afectează bugetele locale. În mod evident, cu acest aspect sunt de acord şi reprezentanţii Guvernului, premierul, vicepremierul şi preşedintele Camerei Deputaţilor, cu care am discutat. Am convenit că o să avem măsuri în compensare. De exemplu, pentru anul viitor nu vor scădea veniturile din impozitul pe venit sub nivelul anului 2017 şi că se va umbla inclusiv la cotă - de la 41,7 se va ajunge la 43%. Aceste compensaţii vor veni de la Guvern. (...) Deci, De la 41,75 creşte până la 43%. Dacă nivelul de încasări scade şi va fi sub cel din 2017, Guvernul va compensa cu sume suplimentare din buget propriu”, a mai spus Robert Negoiţă.

El a precizat că o nouă întâlnire AMR-Guvern va avea loc în prima jumătate a anului viitor pentru a stabili noi cote şi pentru a vedea cum vor evolua lucrurile.

A fost propunerea dânşilor, cu care noi nu putem decât să fim de acord, ca la începutul anului viitor să vedem, iar în măsura în care lucrurile vor suferi schimbări faţă de previzionat, să încercăm să găsim soluţii. În evaluarea dânşilor, vor creşte veniturile la buget, pentru că se va face o colectare mai bună. Până nu o vom avea, nu vom şti”, a mai spus preşedintele AMR.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a declarat că nu a fost ”convins” de discuţiile de marţi, de la Guvern, pe tema măsurilor fiscale, susţinând că în acest moment nu se cunosc efectele reducerii cotei unice şi că ”toată lumea se îndoieşte de rezolvarea 100% a problemei”.

De convins, nu m-au convins (discuţiile de la Guvern - n.r.). Am discutat problemele pe care o să trebuiască să le comunic cu locuitorii din Arad - eu şi toţi primarii, pentru că aici nu discutăm de culoare politică. O să vorbim, o să vedem ce înseamnă bugetele respective, o să discutăm să împingem proiectele pe care puteai să le faci în doi ani, o să le faci în patru ani. Trebuie să faci astfel de lucruri în detrimentul dezvoltării în special a localităţilor mari, care deja erau generatoare de dezvoltare. Aradul ar pierde între 12 şi 16 milioane de euro. Faţă de ziua de ieri apare acea compensare şi putem spune că pierdem opt milioane de euro”, a declarat Gheorghe Falcă, după întâlnirea reprezentanţilor AMR cu premierul Mihai Tudose.

El a mai spus că există o dorinţă de echilibrare a dezvoltării.

Municipiile care se dezvoltă vor pierde din aceste venituri, ca aceste venituri să meargă prin compensare spre localităţi care nu au o astfel de dezvoltare. E foarte greu pentru cei care muncesc, sunt harnici, se dezvoltă să te trezeşti într-o zi că nu mai ai bani. Mi-e îmi va fi foarte greu să mă duc la Arad să le spun: ştiţi, trebuie să tăiem din următoarele proiecte, ne-am dezvoltat prea repede, am gândit proiecte prea repede. Noi am încercat să ducem compensarea noastră până la 60%. Şi atunci am fi pierdut o sumă importantă de bani, dar spunem că uneori în viaţă poţi să fii generos şi poţi să te gândeşti la o echilibrare”, a adăugat edilul municipiului Arad.

Gheorghe Falcă a mai spus că reprezentanţii AMR au încercat să explice că primăriile au ”dezvoltări în derulare, proiecte programate”.

Am ajuns la această cifră de 43% plus dorinţa de compensare să nu diminueze din ceea ce înseamnă excedentul pe care îl are o primărie, pentru că acel excedent înseamnă, de fapt, dezvoltare. Am căzut de acord ca în primăvara anului viitor să facem o analiză mult mai clară a acestor efecte, ceea ce confirmă că toată lumea se îndoieşte de rezolvarea 100% a problemei, dar sperăm ca dezvoltarea pe care o produc administraţiile locale să nu fie neglijată. Când vorbeşti de dezvoltarea României, vorbeşti de dezvoltarea acestor comunităţi. Suntem în etapa de a vedea aceste efecte doar peste şase luni de zile”, a mai spus primarul municipiului Arad.

În opinia lui, bugetele din cadrul impozitului pe venit vor scădea, în funcţie de localitate, între 22% şi 33%.

O să vedem forma de compensare, pentru că este o compensare doar pe 2018 şi încercăm ca în anul 2018, funcţie de ceea ce înseamnă efectul acestor legi, care încă sunt neclare, să reuşim la mijlocul anului viitor, printr-o rectificare şi o regândire, să creştem aceste cote aşa cum am solicitat noi - 60% sau chiar mult mai mult - pentru administraţiile locale”, a menţionat Falcă.

Premierul Mihai Tudose a fost însoţit, la discuţiile cu reprezentanţii Asociaţiei Muncipiilor, de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu şi de cel al Finanţelor, Ionuţ Mişa. Mediafax

07.11.2017
103 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bucuresti - PMB
Bucuresti - Sect. 1
Bucuresti - Sect. 2
Bucuresti - Sect. 3
Bucuresti - Sect. 4
Bucuresti - Sect. 5
Bucuresti - Sect. 6


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Bucureşti pentru ziua de azi.


 
Informatii din Bucureşti

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design