Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Diverse servicii gratuite pentru sute de romi din comunitati marginalizate din ALBA IULIA

Primaria Alba Iulia

Zeci de familii din cinci comunităţi marginalizate ale municipiului Alba Iulia, în care există populaţie aparţinând minorităţii rome, vor beneficia gratuit de servicii care ţin de sfera medicală, socială, profesională, educaţională, juridică etc., în cadrul unui proiect în valoare totală de peste 25 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat transmis de către autorităţile locale, proiectul “Alba Iulia 360” se adresează unui număr de 560 de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din cinci comunităţi marginalizate ale municipiului Alba Iulia, în care există populaţie aparţinând minorităţii rome, respectiv Zgura, Partoş, Trandafirilor, Barbu Lăutaru şi Ciocârliei-Pompieri. Comunităţile sunt situate atât la periferie, cât şi în centrul municipiului.

Serviciile gratuite furnizate prin proiect sunt integrate, ceea ce înseamnă că ating aspecte esenţiale care ţin de sfera medicală, socială, profesională, educaţională, juridică etc., menţionează sursa citată.

“Zeci de familii din cele cinci comunităţi vor avea o cu totul altă viaţă la sfârşitul proiectului, dacă luăm în calcul paleta de servicii gratuite destinate lor: îngrijire medicală la domiciliu; sprijin pentru rezolvarea problemelor cu actele de identitate şi/sau proprietate; ajutor pentru obţinerea drepturilor de asistenţă socială; organizarea de sesiuni de terapie ocupaţională pentru copii; implicarea elevilor în programul “Şcoală după şcoală”; sprijinirea tinerilor să înveţe o meserie; pregătirea adulţilor pentru piaţa muncii prin programe de formare profesională; pregătire de specialitate şi sprijin financiar pentru înfiinţarea de afaceri; lucrări de igienizare şi/sau renovare a unor locuinţe din cele cinci comunităţi”, se susţine în comunicat.

Fiecare persoană va beneficia de minimum două măsuri de sprijin – educaţie, ocupare, servicii socio-medicale, antreprenoriat, condiţii de locuit, reglementarea actelor de identitate. Implicarea în proiect a celor 560 de persoane se va face în aşa fel încât să conştientizeze importanţa participării la activităţile integrate amintite, precizează sursa citată.

Potrivit comunicatului, campaniile de informare derulate prin proiect au ca scop combaterea discriminării şi promovarea multiculturalismului. Valoarea totală a proiectului este de aproape 25,2 milioane lei, din care contribuţia nerambursabilă este 24,3 milioane de lei, iar aproape 808.000 lei este contribuţia Primăriei Municipiului Alba Iulia. AGERPRES

07.03.2018
243 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Abrud
Aiud
Alba Iulia
Albac
Baia de Aries
Blaj
Campeni
Cugir
Ocna Mures
Sebes
Teius
Unirea
Zlatna


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Taraba cu ziare
Nu exista publicatii in judetul Alba pentru ziua de azi.


 
Informatii din Alba

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design