Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Doua banci vor sa imprumute Primaria SUCEAVA cu 25 de milioane de lei

Primarul Ion Lungu

Două bănci vor să împrumute municipiul Suceava cu 25 de milioane de lei pentru realizarea a 11 lucrări de investiţii, a declarat primarul Ion Lungu. El a precizat că CEC Bank şi BCR au depus oferte pentru licitaţie, iar după desemnarea câştigătorului, va face “lobby” la comisia de împrumuturi din Ministerul Finanţelor Publice în vederea obţinerii avizului pentru acest credit.

Potrivit primarului, o parte din lucrările de investiţii sunt în desfăşurare, arătând că unul dintre aceste proiecte, respectiv modernizarea pieţei din cartierul Burdujeni, va fi finalizat, iar sumele cheltuite vor fi recuperate din credit. Procedura pentru accesarea creditului de 25 de milioane de lei a fost începută pe 23 februarie, iar demararea licitaţiei a fost posibilă după ce municipiul Suceava a fost primul din ţară care a aprobat bugetul pentru 2018.

Creditul de 25 de milioane de lei este pe zece ani, cu o perioadă de tragere de trei luni şi rambursare de 30 de rate trimestriale egale. În caietul de sarcini se prevede că nu se plătesc comisioane, iar ROBOR să fie fix, de 2,25%, cât a fost înregistrat la sfârşitul anului 2017.

Potrivit primarului, sunt propuse spre finanţare drumuri şi parcări în cartierul Tătăraşi, extinderea reţelei de gaz metan în cartierul Burdujeni Sat, precum şi în cartierul Tineretului, modernizarea Pieţei Burdujeni, modernizarea străzilor Bogdan Vodă şi Mihail Sadoveanu, reabilitarea monumentului ecvestru al lui Ştefan cel Mare, un centru de documentare-informare şi laboratoare, la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava, precum şi o sală de gimnastică la Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret” Suceava. Alte sume de bani sunt pentru proiectul de reabilitare a sistemului de transport şi distribuţie a energiei termice, la trei puncte termice, Zamca 4, Obcini 4 şi Parc, pentru extinderea reţelei de alimentare cu apă pe strada Traian Ţăranu, precum şi amenajarea unei sere floricole. AGERPRES

29.03.2018
221 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Moldova

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design