Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Emil Mot, primarul municipiului SLATINA: "Vreau ca mandatul meu sa fie unul care sa lase ceva trainic in urma”

Primarul Emil Mot

A trecut deja mai bine de jumătate de an de la preluarea mandatului. Care este în opinia dumneavoastră cea mai importantă reușită administrativă?

Primarul Emil Mot: Așa este, de aproape opt luni mă aflu la conducerea Primăriei municipiului Slatina, aceasta fiind cea mai importantă realizare personală de până acum și, totodată, și cea mai plină de responsabilități. Ca să răspund însă concret la întrebarea dumneavoastră cred că cea mai importantă reușită administrativă o reprezintă rezilierea unuia dintre contractele cele mai păgubitoare pentru bugetul local - și aici mă refer la contractul de concesionare și întreținere a spațiilor verzi. 

Tot aici, la capitolul reușite administrative, aș putea adăuga desigur și modificarea contractului de salubrizare a orașului ce avea inițial o durată de 20 de ani, modificare ce permite acum municipiului Slatina să devină oficial parte a proiectului „Sistem integrat de management al deșeurilor în județul Olt” inițiat de Consiliul Județean Olt.


Ați promis în campanie că o să fiți alături de slătineni și o să le ascultați problemele, acest lucru este mai mult decât evident din discuțiile și întâlnirile periodice pe care le aveți cu ei. Cum reușiți să țineți pasul cu toate aceste probleme?

Primarul Emil Mot: Am fost educat din familie ca să îmi respect o promisiune odată făcută. Continui să mă întâlnesc cu locuitorii orașului nu doar cu prilejul audiențelor săptămânale de la sediul primăriei, dar și față-n față, pe stradă, în cartiere și în alte situații. 

Totodată, încerc să fiu aproape de ei și adoptând modalitatea modernă de contact din zilele noastre, și aici mă refer la ”contactul online” – în acest sens am nu mai puțin de trei conturi pe cea mai cunoscută rețea de socializare – Facebook (inclusiv ”Grupul Emil Moț - Continuăm să construim Slatina”), unde am o legătură constantă cu locuitorii orașului, le răspund la tot felul de întrebări pe care mi le adresează din toate domeniile, indiferent de oră. Nici nu vă dați seama câte probleme am aflat prin intermediul Facebook despre care, altfel, poate că nu aș fi aflat, probleme pe care, ulterior, le-am rezolvat.


Sunteți mulțumit de cum arată străzile și trotuarele orașului?  Cei care se ocupă cu aceste servicii își fac bine treaba în opinia dumneavoastră?

Primarul Emil Mot: La acest moment, cu toată sinceritatea, consider că trotuarele și străzile de pe raza orașului nostru arată mai mult decât decent. Problemele care au apărut accidental au fost soluționate în termenul cel mai rapid cu putință, iar cel mai elocvent caz în acest sens este, dacă vreți, zilele din septembrie anul trecut când cantitățile mari de precipitații au ridicat probleme pe strada Libertății și în zona podului feroviar de pe strada Drăgănești. 

 Situația a fost remediată ulterior printr-o serie de măsuri pe care le-am dispus de urgență la acel moment astfel încât asemenea incidente să nu mai apară în aceste zone în următorii ani. Iar ca să vă răspund la ultima parte a întrebării dumneavoastră, eu aș aprecia că, în general, treaba merge cum trebuie, dar este loc și de mai bine, iar eu voi încerca să perfecționez modul de lucru al celor care se ocupă de asemenea lucrări edilitare.


În ciuda promisiunilor, câinii sunt în continuare pe străzi. Când și ce veți face concret pentru a diminua numărul lor?

Primarul Emil Mot: Da, câinii sunt în continuare pe străzile din oraș, dar într-un număr mult mai redus ca anul trecut și mult mai puțini ca în anii anteriori. Ar trebui să nu uităm că acțiunea de capturare a maidanezilor de pe străzile din Slatina a fost reluată în luna mai a anului trecut, după mai bine de o jumătate de an de inactivitate, ceea ce a făcut ca numărul acestor animale să crească exponențial între timp. 

Din luna mai 2016 și până în prezent însă această acțiune a fost pusă în aplicare zi de zi și ea va continua până ce vom ajunge să circulăm în totală siguranță pe stradă. În acest sens a fost pusă la dispoziția locuitori și un număr de telefon – 0731.020.602 - unde aceștia pot sesiza situațiile ce implică maidanezi, iar noi trimitem echipajele de intervenție la fața locului. Din păcate, acțiunea se derulează greoi nu doar pentru că vorbim despre animale, dar și pentru că sunt diverși cetățeni care împiedică efectiv acțiunile lucrătorilor de la Serviciul de Ecarisaj. 

Pot să precizez, în același sens, că vom aloca prin bugetul local pe acest an sume importante pentru modernizarea și mărirea capacității de cazare a Adăpostului canin de la Sărăcești, locul unde noi transportăm câinii vagabonzi capturați de pe străzile orașului.


Care este cea mai importantă problemă actuală din orașul Slatina și necesită a fi rezolvată imediat?

Primarul Emil Mot: Cea mai importantă problemă, dar care nu poate fi rezolvată ”imediat”, cred că este reprezentată de numărul de locuri de parcare. Din fericire, avem soluții în acest sens deoarece avem în plan să amenajăm câteva parcări subterane pe raza orașului, fapt ce va avea capacitatea de a descongestiona traficul rutier. 

 În plus, din acest an va fi iarăși reglementată situația locurilor de parcare prin administrarea acestora de către Direcția de Administrare a Străzilor și Iluminatului Public, această activitate fiind complet blocată anul trecut după ce firma ce dirija această acțiune a intrat în insolvență.


Ce buget are municipiul Slatina pentru 2017?

Primarul Emil Mot: La acest moment încă lucrăm la creionarea bugetului pe acest an. Să nu uităm că a trebuit să așteptăm aprobarea Bugetului Național, lucru ce s-a întâmplat abia zilele trecute. Vă pot asigura însă de faptul că bugetul municipiului va urmări asigurarea funcționării în bune condiții a tuturor serviciilor din cadrul Primăriei Slatina, dar și derularea proiectelor de investiții pe care le avem în plan.


Ce proiecte mai sunt preconizate pentru 2017?

Primarul Emil Mot: Proiectele aflate pe lista noastră de priorități sunt din toate domeniile și vizează, de exemplu, modernizări de străzi, introduceri de apă-canal, continuarea programului de anvelopare a blocurilor din oraș și a sistemului de colectare a deșeurilor menajere prin amplasarea de containere subterane, extinderea sistemului de supraveghere, toate acestea se regăsesc în lista mea de promisiuni pentru mandatul 2016-2020, punctual pentru 2017 o să vedem prioritizarea în funcție de proiectul de buget.


Cum ați caracteriza mediul de afaceri din reședința de județ pe care o păstoriți și cu ce probleme se confruntă cei care vor să-și lanseze eventual o afacere?

Primarul Emil Mot: La acest moment, mediul de afaceri din orașul nostru este unul în ascensiune, Slatina fiind unul dintre puținele orașe industriale din țară ce au încă o platformă extrem de activă, spre deosebire de localități mult mai mari care au probleme la acest capitol. Nu putem trece însă cu vederea și Parcul Industrial Slatina, proiect aflat încă la început, dar care prinde contur din ce în ce mai mult. Deja a fost vândută o parte importantă din suprafața de teren a acestui Parc, unde investitorii  beneficiază de o serie de facilități semnificative. Astfel, firma Prysmian a ridicat în perimetrul Parcului Industrial o nouă fabrică ce urmează a fi inaugurată peste doar câteva luni și unde vor lucra aproape 400 de persoane. Iar semnalele sunt încurajatoare și pentru anii următori deoarece avem oferte depuse de mai multe firme din țară și nu numai care vor să investească la Slatina.


Care sunt partenerii principali ai Primăriei Slatina și cum se desfășoară colaborarea cu aceștia?

Primarul Emil Mot: Partenerii principali ai Primăriei Slatina sunt cei ”tradiționali” , ca să îi numesc astfel, și aici aș menționa atât mari firme precum Alro, Pirelli, Prysmian sau TMK, dar și o serie de instituții publice cum ar fi Prefectura, Inspectoratul Școlar sau Jandarmeria, aceasta ca să dau doar câteva exemple semnificative deoarece lor li se adaugă mult mai mulți, în alte domenii de activitate. Colaborarea cu partenerii noștri este una fructuoasă, ne cunoaștem de mult timp și ne respectăm prea mult ca să ne permitem ”derapaje”. De aceea contez mult și în continuare pe sprijinul partenerilor noștri în acțiunile pe care Primăria Slatina le va derula pe viitor.


Luați la acest moment posibilitatea să mai candidați în 2020 pentru un nou mandat de primar și dacă da, cu ce echipă?

Primarul Emil Mot: Cred că este prematur, la acest moment, să dau un răspuns clar în acest sens. Deocamdată mă concentrez pe ce am de făcut în viitorul apropiat, în acest an și în următorii ani. 2020 este prea departe acum. Avem multe proiecte de pus în practică pentru locuitorii orașului în care trăim cu toții și nu vreau să îi dezamăgesc nici pe cei care mi-au acordat încrederea în vara anului trecut, dar nici pe cei care nu m-au votat. Vreau să ajut la schimbarea imaginii orașului unde m-am născut și trăiesc, vreau ca mandatul meu să fie unul care să lase ceva frumos și trainic în urmă. Interviu realizat de Gazeta Oltului

14.02.2017
1069 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design