Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Firea: 150 de parinti au sunat pentru a se interesa de ajutorul pe care il ofera municipalitatea pentru supravegherea copiilor; Primaria sectorului 1: Doua sedii ale gradinitei 206, deschise pentru gazduirea copiilor pe perioada suspendarii cursurilor; Primariile sectoarelor 3 si 4 anunta variante pentru parintii care nu au unde sa lase copiii pe durata suspendarii cursurilor

Primarul general Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, marţi seara, că aproximativ 150 de părinţi au sunat la telefonul verde sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială pentru a se interesa despre sprijinul pe care îl oferă municipalitatea în cazul în care nu au cu cine să-şi lase copiii acasă, ca urmare a faptului că unităţile de învăţământ vor fi închise toată săptămâna.

"Am primit până în acest moment 114 telefoane la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi până în 25 de telefoane la 0.800.800.868 - telefonul verde. Deci, în total, până în 150 de apeluri de la părinţi, care, în primul rând, s-au informat. Colegii noştri îi resună - pentru că nu au lăsat o solicitare deocamdată, doar s-au interesat - şi i-am rugat ca până la ora 20,00 să îşi exprime dorinţa, doresc sau nu doresc un sprijin, şi să ne transmită un e-mail sau prin telefon să spună datele. Mâine se vor deplasa la domiciliul acestor familii ori educatori ori asistenţi sociali şi, de asemenea, sunt colegii noştri de la Primăria Capitalei şi de la cele şase primării de sectoare. În plus, beneficiem de parteneriatele Crucii Roşii şi Crucii Alb-Galbene. Deci avem suficienţi angajaţi şi colaboratori, voluntari, care să vină în sprijinul acestor familii", a precizat edilul general, pentru Realitatea Tv.

Ea a mulţumit directorilor de teatre care s-au oferit să pună sălile de spectacol la dispoziţia elevilor, astfel încât copiii să petreacă timpul în compania actorilor.

"Doamna Maia Morgenstern a venit cu această idee şi mi se pare minunată. Pentru copiii mai mari, care pot fi deplasaţi cu maşinile noastre, teatrele din Bucureşti pun la dispoziţie sălile de spectacol încălzite, asigurăm masă caldă şi toţi actorii sunt dispuşi să stea cu aceşti copii mai mari, elevi, care să poată să petreacă câteva ore, până vin părinţii de la serviciu, în compania acestor actori minunaţi, care şi-au oferit sprijinul. Nu cred că este cazul copiilor de 12-13-14 ani, care rămân şi singuri în casă. Dar, să spunem, până în zece ani, care ar dori să participe la astfel de programe, cu acordul părinţilor, fireşte, îi preluăm cu maşina încălzită de acasă, deci de la domiciliu, şi îi ducem la aceste spectacole", a explicat Firea.

În ceea ce priveşte varianta asigurării unei permanenţe în şcoli, ea a apreciat că nu este în favoarea copiilor să meargă pe jos sau cu transportul în comun până la instituţia de învăţământ, în actualele condiţii meteo.

"La ce ne-ar ajuta? Ai scos copilul din casă... Haideţi să vorbim logic. O familie care îşi permite să transporte copilul la şcoală cu autoturism personal, încălzit, cu siguranţă va găsi o soluţie temporară şi pentru aceste zile: o persoană ca să îngrijească acel copil, să îl supravegheze cât este cod portocaliu. Sau să îşi ia un liber de la serviciu. Sunt convinsă că în această perioadă toţi trebuie să dăm dovadă de solidaritate, de umanitate şi să găsim soluţii potrivite. Dar să îl lăsăm pe copil să iasă din casă, să meargă pe jos două-trei staţii sau să stea mai mult în staţia de autobuz, având în vedere circulaţia îngreunată de condiţiile meteo, i-am făcut un bine copilului? Am asigurat o permanenţă la şcoală, dar nu cred că este în favoarea copilului şi noi, în primul rând, la el trebuie să ne gândim", a spus Gabriela Firea. AGERPRES

Primăria Sectorului 1 deschide două sedii ale Grădiniţei 206 pentru găzduirea copiilor ai căror părinţi nu au posibilitatea să-i plaseze în îngrijire pe perioada închiderii unităţilor şcolare, urmând ca 175 de micuţi să beneficieze de masă caldă şi supraveghere de specialitate, între orele 7,30 şi 18,00.

Potrivit unui comunicat al primăriei de sector, în zilele de 1 şi 2 martie, sediile Grădiniţei 206 din strada Constantin Dobrogeanu-Gherea nr. 156 şi din strada Witting nr. 15 vor fi deschise pentru copiii preşcolari şi şcolari de până în clasa a IV-a, ai căror părinţi nu au posibilitatea să îi plaseze sub supraveghere pe perioada închiderii instituţiilor şcolare din cauza vremii nefavorabile.

Părinţii copiilor trebuie să aibă asupra lor, la aducerea copiilor la grădiniţă, orginalul sau o copie a cărţii de identitate.

"Este o soluţie de avarie, un minimum pe care-l putem face pentru acei părinţi care nu au posibilitatea să aibă grijă de copiii lor pe perioada închiderii şcolilor şi a grădiniţelor. Pentru viitor, vom face un plan de acţiune la nivelul Sectorului 1 astfel încât, în asemenea situaţii, să deschidem alternativ mai multe grădiniţe în care părinţii să-şi poată aduce copiii atunci când unităţile şcolare se închid din cauza condiţiilor meteo", a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, citat în comunicat. AGERPRES

Primăriile sectoarelor 3 şi 4 au anunţat alternative pentru părinţii care nu au unde să-şi lase copiii pe perioada suspendării cursurilor, în această săptămână, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Astfel, în Sectorul 4, la iniţiativa primarului Daniel Băluţă, sunt disponibile opt centre aparţinând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului care îi pot găzdui pe şcolari şi preşcolari, a informat primăria de sector, prin intermediul unui comunicat.

"Accesul în cele opt locaţii este foarte simplu şi presupune completarea unei cereri de către părinţi, în momentul în care îi lasă pe copii într-una dintre cele opt locaţii", a informat sursa citată.

Astfel, preşcolarii pot merge la unul dintre cele şase centre multifuncţionale situate la următoarele adrese şi în care sunt disponibile peste 250 de locuri:

- Centrul Social Multifuncţional "Degeţica" - Aleea Mirea Mioara Luiza nr. 1A, sector 4. Tel: 0733.200.060; Fax:0372.874.261, email: cresaberceni3@dgaspc4.ro.

- Centrul Social Multifuncţional "Mica sirenă" - Aleea Emil Racoviţă nr. 2B. Tel: 0371.360.124; Fax:0372.874.262, email: cresaberceni4@dgaspc4.ro

- Centrul Social Multifuncţional "Micii Magicieni" - Izv. Mureşului nr. 4, sector 4. Tel: 0723.296.777, Fax:0372.874.263, email: cresa24@dgaspc4.ro.

- Centrul Social Multifuncţional "Scufiţa roşie" - Aleea Tohani nr. 1, bl.30, sc. 1, parter, sector 4. Tel:0733.200.109 Fax:0372.874.267, email: cresatohani@dgaspc4.ro.

- Centrul Social Multifuncţional "Crăiasa zăpezii" - Str. Oiţelor nr. 8, sector 4. Tel:0728.885.575, Fax:0372.874.268, email: cresaoitelor@dgaspc4.ro.

- Centrul Social Multifuncţional "Dumbrava minunată" - Stoian Militaru nr. 84, sector 4. Tel:0733.200.115 Fax:0372.874.269, email: cresagiurgiului@dgaspc4.ro

Părinţii şcolarilor pot apela la cele două centre de zi ale DGASPC Sector 4 care au disponibile aproximativ 50 de locuri.

- Centrul de Zi "Eu şi Prietenii Mei" - Str. Aliorului nr. 8A ,sector 4. Tel:0751.090.237; Fax:0372.715.113; e-mail: prieteniimei@dgaspc4.ro.

- Centrul de Zi "Casa Speranţei" - Str. Sold. Enache Ion nr. 1A,sector 4. Tel:0730.590.887. Fax:0372.715.342; e-mail: czcasasperantei@dgaspc4.ro

Conform unui anunţ postat pe Facebook de către primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, părinţii care nu au cu cine să îi lase pe cei mici pot apela la numărul de telefon 0728.729.797, pus la dispoziţie de către DGASPC Sector 3.

Astfel, pentru copiii care urmează cursurile preşcolare se pun la dispoziţie locuri în Grădiniţa nr. 239, situată în Bulevardul Mihai Bravu, nr. 428. Unitatea funcţionează în intervalul 8,30-17,00, cu servirea a trei mese, pentru care părinţii achită 12 lei pe zi.

Pentru copiii din clasele 0-IV se pun la dispoziţie locuri în Şcoala 80, situată în Calea Dudeşti, nr. 191. Programul de funcţionare este cuprins în intervalul 8.00 - 11.35.

De asemenea, bucureştenii pot depune, miercuri, până la ora 19.00, cereri tipizate, pentru a solicita în acest fel deplasarea unei supraveghetoare, în cazul în care nu au găsit o alternativă de supraveghere a copiilor pentru perioada în care unităţile de învăţământ sunt închise din cauza temperaturilor scăzute.

"La solicitarea Primarului General al Capitalei, venim în ajutorul părinţilor cu domiciliul pe raza Capitalei care îşi desfăşoară activitatea profesională în locuri de muncă la care prezenţa lor e indispensabilă şi nu au găsit alta alternativă de supraveghere în cadrul familiei în această perioadă în care unităţile de învăţământ sunt închise din cauza temperaturilor scăzute. În acest caz, soluţia este următoarea: părinţii copiilor cu vârste cuprinse între 4-12 ani pot face o cerere, conform tipizatului anexat, în care pot solicita deplasarea unei supraveghetoare din cadrul centrelor de îngrijire şi educaţie timpurie pentru copii, pentru zilele de 1 - 2 martie, in intervalul orar 8.30-16.30. Cererea se transmite completată şi semnată pe adresa de mail registratura@dgas.ro, până diseară, la ora 19.00", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti. AGERPRES

28.02.2018
313 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design