Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Firea: Un regulament privind publicitatea va fi dezbatut in CGMB; trebuie sa preluam bunele practici din capitalele lumii; Gabriela Firea le cere functionarilor din Ministerul Culturii sa avizeze solicitarile pentru toaletarea arborilor; Primarul general: Transmit operatorilor de deszapezire sa trateze cu foarte mare seriozitate si strazile secundare; Sectoarele 4 şi 5: Echipajele de deszapezire actioneaza atat pe marile bulevarde, cat si pe arterele laterale

Primarul general Gabriela Firea

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat luni că un regulament privind publicitatea în Capitală va fi supus dezbaterii într-una dintre următoarele şedinţe ale Consiliului General al Municipiului Bucureşti, acesta prevăzând panouri standard în funcţie de zonă.

"Şi Bucureştiul trebuie să fie ca Viena, Praga sau Paris. Şi anume - publicitatea să fie adaptată locului la care ne referim. Spre exemplu, o zonă istorică, o zonă de patrimoniu: cu mesaje publicitare mai discrete. (...) Nu trebuie să inventăm nici roata, nici apa caldă. Trebuie să preluăm bunele practici din capitalele lumii. Şi anume, în primul rând să existe câteva reguli foarte clare. Să fie, de asemenea, panouri standard de publicitate în funcţie de zonă. (...) În primul rând, dimensiunile să fie adecvate, dimensiunile mesajului. Să nu avem o publicitate stridentă, ţipătoare, deranjantă, bannere pe clădiri monument, pe clădiri istorice. De asemenea, bannere în zone în care agresează pur şi simplu privirea, ochiul, şi mesaje stridente care urâţesc, practic, Capitala. Asta nu înseamnă că (...) interzicem publicitatea. Dar ea trebuie să fie exact cum se întâmplă în Europa - pe tipare adecvate, pe tipare aprobate şi care să fie de bun gust, de bun simţ
", a precizat edilul general, în cadrul Comandamentului convocat la sediul PMB.

Firea a reamintit că în 2017 a fost înfiinţată Compania Municipală de Publicitate şi a menţionat că aceasta urmează să realizeze panourile publicitare.

"Încă un element în plus ar fi acela că, după aprobarea regulamentului, Compania Municipală va realiza - fiind vorba de domeniul public - toate aceste panouri publicitare, de diferite dimensiuni, pe care operatorii de publicitate, companiile, agenţiile le pot prelua, închiria, pentru a-şi transmite mesajele publicitare, plătind un preţ civilizat - deci nu derizoriu - Municipalităţii. Iar Primăria din acei bani, fireşte, să poată să investească în alte proiecte sociale, educative. Aşa se întâmplă peste tot. Deci nu facem altceva decât să adaptăm regulamentul european şi ceea ce se întâmplă în capitalele lumii şi la Bucureşti", a explicat edilul general.

În opinia ei, în acest moment, în domeniul publicităţii stradale domneşte "haosul".

"Într-o şedinţă de Consiliul General viitoare vom dezbate şi aproba un regulament de publicitate, astfel încât să nu se mai întâmple ceea ce se întâmplă acum la noi în oraş şi nu se mai întâmplă nicăieri în lume. Oricine vrea să îşi monteze o prismă, un trepied, un banner, un panou... nimeni nu îl întreabă nimic, nu îl întreabă de sănătate, are - n-are voie, sunt îndeplinite condiţiile de siguranţă? Nimic! Pur şi simplu este haos în acest domeniu", a spus ea.

În contextul condiţiilor meteo nefavorabile, Firea a făcut apel la proprietarii şi administratorii panourilor publicitare să le verifice şi să le pună în siguranţă, demontându-le dacă au dubii în ceea ce priveşte rezistenţa acestora la rafalele de vânt.

"Poliţia Locală trebuie să verifice foarte bine. De asemenea, proprietarii şi administratorii acestor panouri publicitare trebuie să trateze cu foarte multă responsabilitate. Să nu se gândească doar ca la un câştig. Au şi o mare răspundere. Dacă un panou publicitar cade peste o persoană, nu vreau să mă gândesc ce se întâmplă. Deci încă o dată le transmit ceea ce le-am mai spus de fiecare dată, în special când este vânt, să verifice fiecare panou publicitar, pentru că au o evidenţă mult mai clară a amplasării acestora, inclusiv cele amplasate ad hoc şi ilegal, pentru că sunt şi din acestea", a spus primarul general. AGERPRES

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a cerut luni comisiilor specializate din Ministerul Culturii să urgenteze avizarea solicitărilor pentru toaletarea unor arbori aflaţi în parcuri monument istoric.

"Fac o solicitare către membrii comisiilor de avizare din cadrul Ministerului Culturii, acolo unde Primăria Capitalei şi primăriile de sector transmit spre avizare solicitări de toaletare a arborilor îmbătrâniţi sau în declin biologic, să urgenteze aceste avize. Primăria Capitalei, pentru arbori din Parcul Cişmigiu, are dosare depuse prin ALPAB de un an de zile. Inadmisibil. Aţi văzut ce s-a întâmplat în weekend. Doamne-ajută că nu a fost un accident grav. Dar a fost un incident. Şi nu trebuie să aşteptăm să fie cineva rănit sau - Doamne fereşte - mai grav, pentru că aceşti funcţionari publici inconştienţi din Ministerul Culturii şi aceşti membri ai comisiilor, tot inconştienţi, să binevoiască să dea nişte avize, pentru că aceste parcuri, aşa cum ştiţi, sunt declarate monument istoric şi nu pot fi realizate toaletări sau îngrijiri, curăţări ale arborilor, doar cu avizul Direcţiei de Mediu din cadrul Primăriei Capitalei", a declarat primarul general, în cadrul Comandamentului convocat la sediul Primăriei Capitalei.

Firea a atras atenţia asupra faptului că sâmbătă, în Parcul Cişmigiu, un copil şi tatăl său au fost loviţi de o creangă ruptă.

"O creangă desprinsă dintr-un copac, din Parcul Cişmigiu, a lovit, a atins un bucureştean care purta în braţe un copil. Nu s-a întâmplat nimic rău, dar putea să se întâmple. Câţi bucureşteni sau turişti trebuie să mai fie răniţi prin parcurile noastre pentru ca funcţionarii inconştienţi din Ministerul Culturii să avizeze aceste dosare? Sper să nu fie retorică această întrebare", a mai spus ea. AGERPRES

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, le-a cerut luni operatorilor de deszăpezire să cureţe atât arterele principale, cât şi pe cele secundare, unde se produc cele mai multe accidente cauzate de polei.

"Ne aşteaptă o săptămână destul de dificilă din punct de vedere meteo. Practic aceste fenomene nu se vor sfârşi mâine. (...) La ambulanţă au sunat foarte mulţi cetăţeni, au avut loc accidente, avem fracturi, avem luxaţii. Este păcat că s-a întâmplat aşa ceva chiar la finalul iernii. Transmit şi pe această cale tuturor operatorilor de deszăpezire să trateze cu foarte mare seriozitate şi responsabilitate atât arterele principale - mă refer la urgenţa 1, la marile bulevarde - dar şi la urgenţa a doua - mă refer la străzile secundare, pentru că aici, în special, s-au întâmplat aceste accidente", a declarat edilul general, la Comandamentul convocat la sediul PMB.

Primarul general a menţionat că în sectoarele 1 şi 2 intervenţiile pe străzile secundare s-au realizat în proporţie de 30%, în timp ce în sectoarele 3, 4, 5 şi 6 - arterele secundare s-au curăţat în proporţie de 40%.

Firea a precizat că, începând de duminică, inclusiv în cursul nopţii, echipele de deszăpezire au acţionat pentru curăţarea arterelor. Ea a reamintit că bucureştenii pot apela numărul de telefon gratuit 0800.800.868 pentru a semnala problemele cu care se confruntă din cauza vremii nefavorabile.

"De azi până mâine o parte importantă din ţară, dar şi Capitala României şi zona de sud sunt sub incidenţa codului galben. Pentru Bucureşti - începând de astăzi de la ora 18,00 şi până mâine la ora 15,00. Vom avea fenomene meteo cum ar fi lapoviţă, polei, ninsoare. Chiar stratul de zăpadă, zilele acestea, va ajunge între 7 - 12 centimetri, local 15 centimetri. Sectoarele Capitalei cele mai afectate sunt 2, 3, 4 şi 5. Asta nu înseamnă că în 1 şi 6 nu vom avea aceste fenomene", a precizat ea.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Gabriela Băncilă, a afirmat că până marţi după amiaza sunt aşteptate precipitaţii moderat cantitativ. Potrivit acesteia, în Capitală se mai pot înregistra precipitaţii miercuri, joi şi vineri după amiaza.

"(Precipitaţiile - n.r.) vor fi, la început, în această seară, în prima parte a nopţii în special, în Capitală, mai ales sub formă de lapoviţă şi ploaie, favorizând din nou, foarte probabil, producerea poleiului, urmând ca treptat să predomine ninsorile. Va continua să ningă şi pe parcursul zilei de mâine, până spre orele prânzului. (...) De această dată vântul nu va avea intensificări similare cu cele care s-au semnalat pe parcursul zilei de ieri. Apreciem viteze ale vântului în jurul a 35 - 40 km/h. (...) După expirarea valabilităţii acestui cod galben, ANM precizează că vremea deosebit de rece se va menţine până spre sfârşitul acestei săptămâni. Acest lucru înseamnă pentru Bucureşti, la mijlocul zilei, temperaturi în jurul pragului de îngheţ. În cursul nopţilor - valori, cel mai probabil, între minus 7 şi minus 5 grade", a spus ea.

Sorin Aneculoaei, adjunctul şefului Brigăzii Rutiere, le-a recomandat şoferilor să circule cu prudenţă şi să nu parcheze sau să staţioneze pe traseul mijloacelor de transport în comun.

Irinel Precup, reprezentant ISU Ilfov, a precizat că echipajele au intervenit la 226 de accidente, care au avut loc în Capitală şi în judeţul Ilfov. AGERPRES

Şapte utilaje de deszăpezire şi 54 de muncitori intervin pe străzile secundare din sectorul 5 al Capitalei, a precizat reprezentanţi ai Primăriei.

"Pe străzile secundare din sectorul 5, Autoritatea Locală Sector 5 acţionează cu 7 utilaje de deszăpezire şi 54 de muncitori; pentru circulaţia cetăţenilor în condiţii de siguranţă, s-au folosit 5 tone de sare şi 8 tone de nisip. De asemenea, s-a intervenit cu material antiderapant şi pentru curăţarea căilor de acces în unităţile de învăţământ", arată sursa citată.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, pe străzile din sectorul 5 se circulă în condiţii de iarnă.

Şi în sectorul 4 al Capitalei echipajele de deszăpezire au intervenit atât pe marile bulevarde, cât şi pe arterele laterale de circulaţie.

''Având în vedere avertizările meteorologilor de polei, precipitaţii sub formă de ninsoare, intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece, emise în intervalul 18 - 20 martie, pentru zona Capitalei, pentru evitarea oricăror incidente sau blocaje în trafic, în sectorul 4, echipajele de deszăpezire au intervenit atât pe marile bulevarde, cât şi pe arterele laterale de circulaţie'', informează reprezentanţii Primăriei.

Pentru aceste acţiuni au fost mobilizate 55 de utilaje. Totodată, autoritatea locală are la dispoziţie o cantitate de 1.200 de tone de material antiderapant, cu posibilitatea de suplimentare în caz de necesitate, menţionează sursa citată. AGERPRES

20.03.2018
258 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design