Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Fostul edil al PLOIESTIULUI Iulian Badescu acuza abuzuri ale procurorului Negulescu, dar refuza sa-i pronunte numele

Iulian Badescu

Procurorul de şedinţă a cerut, luni, la Instanţa supremă, condamnarea la închisoare cu executare a fostului primar din Ploieşti, Iulian Bădescu, în dosarul în care acesta este judecat în legătură cu sponsorizarea Asociaţiei Comunitare „Lupii Galbeni 2012”, în apărare, fostul edil spunând că este nevinovat. Fostul edil a invocat în ultimul cuvânt abuzuri şi presiuni ale procurorului de caz, Mircea Negulescu, dar a evitat să-i pronunţe numele.

Ultimul termen în dosarul în care Iulian Bădescu este judecat pentru luare de mită şi abuz în serviciu în legătură cu sponsorizarea Asociaţiei Comunitare „Lupii Galbeni 2012” a avut loc, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), transmite Mediafax.

Procurorul de şedinţă a cerut, luni, condamnarea la închisoare cu executare a fostului primar din Ploieşti şi pedepse orientate către limita superioară.

„Niciodată nu am vrut să păgubesc bugetul municipiului Ploieşti. Am avut, când am luat decizia, în faţă, opiniile unor specialişti. Eu sunt economist de profesie, dar mereu m-am bazat pe oamenii cu care am colaborat. Numai un om nebun în faţa opiniilor ar fi ales să facă altfel. Nu cred că altcineva ar fi ales altceva. (...) Mi s-a cerut de către reprezentanţii DNA să colaborez cu DNA. Colaborare însemna pe lângă recunoaşterea faptelor ce nu există din punctul meu de vedere, dar şi redactarea denunţurilor unor oameni. Le-am spus că nu cunosc fapte pe care să mă facă să fac denunţuri. Mereu mi-au spus că e bine pentru mine şi pentru familia mea să îmi amintesc câte ceva. (...) Un procuror celebru ar fi încercat arestarea soţiei mele. Am trăit un coşmar şi un calvar. Am reuşit cred să rămân demn. Nu regret niciun moment. Regret multe, dar cred că am reuşit să trec peste acest lucru. Au apărut informaţii în spaţiul public ce demonstrează reaua credinţă a celor care au anchetat dosarul”, a declarat Iulian Bădescu în ultimul cuvânt adresat instanţei.

Ulterior, fostul edil a declarat, în faţa jurnaliştilor, că nu ia în calcul o posibilă condamnare definitivă şi că este nevinovat.

„Pentru şpagă, instanţa de fond a decis deja că ea nu a existat, acuzaţia principala este cea cu privire la abuz în serviciu. Cred că dovezile de azi coroborate cu ceea ce a fost la instanţa de fond sunt suficiente pentru achitare. În afară de justiţia de aici cu siguranţă este şi o altfel de justiţie şi acel procuror al cărui nume nu vreau să îl rostesc astăzi va răspunde pentru tot ceea ce a făcut nu numai mie, ci şi în general. Vă întreb aşa: dacă soţia cu doi copii acasă îţi este luată din casă cu mandat de către poliţişti şi se încearcă fabricarea unui dosar care ulterior a picat”, a mai spus Bădescu.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au rămas în pronunţare în această cauză. Decizia pe care instanţa supremă o va lua va fi definitivă.

În iunie 2016, Iulian Bădescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, decizia nefiind definitivă. Potrivit anchetatorilor, Iulian Bădescu, în calitate de primar al Ploieştiului şi ordonator principal de credite, a semnat, în 21 ianuarie 2013, un contract de cooperare încheiat între municipiul Ploieşti şi Asociaţia Comunitară „Lupii Galbeni 2012” Ploieşti, iar în 28 iunie 2013 a semnat regulamentul privind punerea în aplicare a acestuia, în lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustrăgând aceste operaţiuni controlului de legalitate, regularitate şi încadrare în creditele bugetare şi a dispus plata sumei de 8.000.000 lei, în trei tranşe, către asociaţie, deşi cunoştea că nu este legală.

Potrivit DNA, Bădescu i-a pretins unui reprezentant al Asociaţiei Comunitare „Lupii Galbeni 2012” Ploieşti, în schimbul derulării contractului de asociere şi a regulamentului de aplicare a contractului, precum şi a efectuării plăţilor către asociaţie, suma de 300.000 euro reprezentând un comision de 10% din valoarea totală a sumelor ce urmau a fi acordate de primărie jucătorilor echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, ale cărei interese erau reprezentate de Asociaţia Comunitară, precum şi foloase necuvenite constând în contravaloarea transportului şi a cazării, în perioadele ianuarie - februarie 2013, respectiv ianuarie - februarie 2014, la două hoteluri din Turcia, unde Iulian Bădescu a însoţit echipa în desfăşurarea cantonamentului.

Totodată, conform procurorilor, secretara municipiului Ploieşti, Oana Cristina Iacob, a avizat pentru legalitate, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiei de serviciu, Hotărârile Consiliului Local Ploieşti prin care s-au aprobat încheierea contractului de cooperare între municipiul Ploieşti şi Asociaţia Comunitară „Lupii Galbeni 2012” Ploieşti şi Regulamentul de aplicare a prevederilor contractului, hotărâri adoptate cu încălcarea dispoziţiile legale.

Rapoartele de specialitate prin care a propus Consiliului Local Ploieşti, spre aprobare, contractul şi regulamentul de aplicare au fost semnate de Iulia Alina Alexandru, director executiv la Direcţia administraţie publică, juridic - contencios, achiziţii publice, contracte din cadrul Primăriei municipiului Ploieşti, deşi nu erau îndeplinite condiţiile prevăzute de lege, scrie EvZ.

10.10.2017
444 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Azuga
Baicoi
Boldesti-Scaieni
Breaza
Busteni
Campina
Comarnic
Cornu
Mizil
Ploiesti
Plopeni
Sinaia
Slanic
Urlati
Valenii de Munte


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Prahova pentru ziua de azi.


 
Informatii din Prahova

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design