Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  90,72% (88/97)
2.  Piatra Neamt
  68,29% (28/41)
3.  Timisoara
  70,00% (21/30)
4.  Bucuresti - Sect. 4
  68,42% (13/19)
5.  Gherla
  100,00% (12/12)
6.  Galati
  42,11% (8/19)
7.  Targu - Jiu
  57,14% (4/7)
8.  Voluntari
  50,00% (3/6)
9.  Oradea
  28,57% (2/7)
10.  Bucuresti - Sect. 5
  16,67% (2/12)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 
-    

Fostul primar din HUNEDOARA, Ovidiu Hada, a fost condamnat definitiv la cinci ani de inchisoare pentru coruptie. Viceprimarul "a scapat" cu doar 3 ani de condamnare

Ovidiu Hada

Fostul primar al municipiului Hunedoara, Ovidiu Marius Hada, a fost condamnat definitiv de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la cinci ani de închisoare cu executare pentru corupţie, în legătură cu încheierea în mod nelegal a unor achiziţii publice.

De asemenea, fostul viceprimar al municipiului Hunedoara, Nicolae Robert Dan, a primit 3 ani de închisoare, Daniela Arieta Căpâlna (şef serviciu buget finanţe-contabilitate în cadrul primăriei) - 3 ani închisoare, Ioan Ţiplea (fost angajat în primărie la Compartimentul Achiziţii Publice) - 5 ani închisoare. Instanţa supremă le-a respins recursurile celor patru inculpaţi şi a menţinut sentinţa dată de Curtea de Apel Alba Iulia pe 3 octombrie 2012.

Fostul primar Ovidiu Marius Hada a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2011, pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, şi cinci infracţiuni de complicitate la infracţiunile de conflict de interese, iar Nicolae Robert Dan de două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, şi cinci infracţiuni de complicitate la infracţiunile de conflict de interese. În acelaşi dosar, au mai fost deferiţi justiţiei pentru fapte similare şeful Serviciu buget, finanţe, contabilitate din cadrul Primăriei Hunedoara Daniela-Arieta Căpâlna şi inspectorul Ioan Ţiplea de la Compartimentul Achiziţii Publice.

Procurorii susţin că, în anul 2009, Primăria Municipiului Hunedoara a încheiat cinci contracte de achiziţii publice (în principal servicii de consultanţă şi închiriere de utilaje) de la SC Aris Mondo Consulting SRL, firmă controlată de către Ioan Ţiplea. "Aceste contracte de achiziţii publice au fost încheiate nelegal în perioada aprilie - iunie 2009, sub coordonarea inculpaţilor Hada, Dan şi Căpâlnă. Valoarea totală a contractelor este de peste 170.000 lei, aproximativ 41.000 euro. În condiţiile în care a dobândit şi calitatea de coordonator al Compartimentului achiziţii publice din cadrul primăriei, funcţie direct subordonată primarului, inculpatul Ţiplea s-a ocupat personal de redactarea documentelor de achiziţii publice. Înţelegerea dintre inculpaţi a avut la bază atât un interes financiar, cât şi relaţiile personale (naşi de cununie) dintre primar, viceprimar şi Ioan Ţiplea", declarau procurorii.

DNA preciza că firma beneficiară a contractelor nu avea personal specializat angajat pentru efectuarea de consultanţă tehnică şi economică şi nici nu deţinea utilaje pentru închiriere. În plus, la scurt timp, aceiaşi funcţionari publici au aprobat, de asemenea în mod nelegal, plata sumei precizate către firma controlată de Ţiplea.

"Consiliul Local al Municipiului Hunedoara, printr-o adresă semnată de inculpatul Hada, a comunicat DNA că proiectul de hotărâre de Consiliu Local referitor la aprobarea constituirii ca parte civilă în acest dosar penal nu a întrunit cvorumul necesar în vederea adoptării", mai arăta sursa citată. Cei patru condamnaţi mai au pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia un alt dosar, în care au fost trimişi în judecată de DNA pentru fapte similare. AGERPRES 

07.10.2013
488 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Aninoasa
Brad
Calan
Deva
Geoagiu
Hateg
Hunedoara
Lupeni
Orastie
Petrila
Petrosani
Simeria
Uricani
Vulcan


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Hunedoara pentru ziua de azi.


 
Informatii din Hunedoara

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Constantin Toma (PSD) Constantin Toma (PSD)
Buzau
(28 raspunsuri
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(5 raspunsuri
)
Ionut Pucheanu (PSD) Ionut Pucheanu (PSD)
Galati
(4 raspunsuri
)
Ovidiu Cretu (PSD) Ovidiu Cretu (PSD)
Bistrita
(4 raspunsuri
)
Daniel Baluta (PSD) Daniel Baluta (PSD)
Bucuresti - Sect. 4
(3 raspunsuri
)
Ioan Neselean (PSD) Ioan Neselean (PSD)
Gherla
(3 raspunsuri
)
Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL) Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL)
Targu - Jiu
(1 raspuns
)
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(1 raspuns
)
Dan Boboutanu (PSD) Dan Boboutanu (PSD)
Hunedoara
(1 raspuns
)
Ilie Bolojan (PNL) Ilie Bolojan (PNL)
Oradea
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design