Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  100,00% (3/3)
2.  Iasi
  0,00% (0/1)
3.  Timisoara
  0,00% (0/1)
4.  Cluj Napoca
  0,00% (0/3)
5.  Petrosani
  0,00% (0/1)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 
-    

GALATI: Primaria vrea sa schimbe fata zonei centrale a orasului si are un amplu proiect de modernizare urbana

Primarul Ionut Pucheanu

Un stil arhitectural urban contemporan şi expoziţii de artă şi design în Pasajul Dunărea - asta îşi doreşte Primăria municipiului Galaţi pentru zona centrală a oraşului, cuprinsă între Complexul Comercial Potcoava de Aur - strada Domnească - Hotel Galaţi - strada Navelor. Documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii şi principalii indicatorii tehnico-economici au fost aprobați de consilierii locali.

Carosabil şi trotuare degradate, pe care apa ploilor bălteşte, inexistenţa rampelor pentru persoanele cu handicap, spaţii publice nefuncţionale din punct de vedere urbanistic şi inestetice comparativ cu exigenţele unor piaţete publice. Acestea sunt câteva dintre cusururile găsite de autorităţi în zona cuprinsă între strada Navelor, limita blocurilor P, şi Potcoava de Aur. „Spaţiile verzi sunt deteriorate, mobilierul urban nu mai corespunde cerinţelor arhitecturale, în zona parcului Spicu şi a parcului aferent blocului L unele corpuri de iluminat sunt nefuncţionale, iar cele existente sunt de tip clasic, cu consumuri mari de energie”, se arată în documentaţia proiectului de hotărâre.

Tocmai de aceea, aleşii au decis că e nevoie de: fluidizare pietonală, spaţialitate, originalitate, socializare şi de expoziţii de artă şi design care, împreună, să creeze o identitate a spaţiilor urbane ale municipiului Galaţi.

Proiectul adoptat prevede, în primul rând, reparaţia Pasajului Dunărea: înlocuirea finisajelor cu materiale noi - granit la pardoseli şi trepte, marmură la pereţi, vitrine montate în tâmplărie din aluminiu - refacerea instalaţiei electrice, a reţelelor hidroedilitare pentru colectarea apelor pluviale, refacerea rigolelor. Ba mai mult, se doreşte o expoziţie de artă şi design în pasajul Dunărea!

Conform proiectului, la Potcoava de Aur sunt prevăzute modernizarea trotuarelor, amenajarea pistei pentru biciclişti, reparaţia zidului de sprijin, refacerea treptelor, reabilitarea spaţiului verde şi montarea de jardiniere.

Zona Spicu va beneficia de amenajarea de locuri de joacă pentru copii, refacerea aleilor, amenajare peisagistică, iar parcul va deveni loc de „recreere şi contemplare”.

Autorităţile vor un „design cu limbaj comun pentru toate elementele de mobilier urban, stâlpi de iluminat pietonal şi de decor, garduri, elemente de construcţii şi în texturile pentru pavimente şi ziduri”. De pildă pentru trotuarele şi aleile pietonale se vor folosi mai multe tipuri culori şi pavaje sau dale pietonale din granit.

Fântânile arteziene vor fi reabilitate, la fel şi spaţiile verzi şi parcurile adiacente care, pe lângă plantarea de noi arbori şi arbuşti, vor căpăta sisteme automate de irigaţii.

Vor fi reabilitate utilităţile dar şi instalaţiile de iluminat pietonal şi ambiental, iar cablurile electrice şi de comunicaţii vor fi coborâte în canalizaţie subterană.

Valoarea întregii investiţii este estimată la 14.498.485 de lei, iar durata de realizare la 12 luni.

E greu de spus când se vor materializa toate aceste planuri, cert este că finanţarea proiectului figurează pe lista investiţiilor care vor fi realizate din creditul de 100.000.000 de lei pe care Primăria vrea să-l contracteze. ViataLibera

19.06.2017
1953 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Beresti
Galati
Targu Bujor
Tecuci


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Galaţi pentru ziua de azi.


 
Informatii din Galaţi

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(2 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(2 raspunsuri
)
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design