Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Gabriel Mutu anunta ca Primaria Sectorului 6 va contracta un imprumut de 207 milioane de lei

Primarul Gabriel Mutu

Consiliul local al Sectorului 6 a adoptat, pe 31 ianuarie, o hotărâre privind contractarea unui împrumut de 207 milioane de lei, banii urmând să fie folosiţi pentru refinanţarea unor credite şi pentru cofinanţarea unor proiecte cu fonduri europene care vizează reabilitarea termică a blocurilor, a anunţat edilul Gabriel Mutu. El a contrazis astfel declaraţiile preşedintelui PNL Sector 6, Cornel Pieptea, conform căruia primăria ar urma să contracteze două împrumuturi în valoare totală de 476 milioane lei pe o perioadă de 20 de ani.

Este vorba de un singur împrumut de 207 milioane de lei, care se referă, pe de o parte, la 107 milioane de lei pentru refinanţarea unor credite vechi – deci nu sunt bani pe care îi luăm ca să îi cheltuim noi, sunt bani pe care dorim să îi refinanţăm – iar cea de-a doua parte, de aproximativ 100 de milioane de lei, se referă la sume de bani care să se aloce pentru cofinanţarea unor proiecte cu fonduri europene, pe Banca Europeană de Investiţii. Respectiv, reabilitare termică a blocurilor. Există un împrumut contractat în 2016, la care au votat şi dânşii, de aproximativ 40 de milioane de euro, de la BEI, iar pentru a putea pune aceşti bani în investiţiile pe care urmează să le facem, respectiv reabilitarea termică a blocurilor, avem nevoie de nişte bani ca să venim cu această cofinanţare la banii de la BEI“, a declarat primarul.

Edilul a precizat că refinanţarea vizează credite contractate în timpul mandatelor anterioare. El a opinat că reprezentanţii PNL fie “nu au înţeles absolut nimic din ce s-a votat”, fie “au coborât la cel mic nivel posibil din punct de vedere al mesajului politic”. “Ieri, la punctul 10, este adevărat, am avut un subiect care se referă la contractarea unui împrumut de 207 milioane lei; pe de o parte, pentru refinanţarea unor credite care au fost luate acum 10-15 ani – bani cheltuiţi pe timpul mandatelor primarilor PNL şi PDL. Deci, nu sunt bani pe care îi contractăm ca să îi cheltuim noi. Sunt bani luaţi cu mult timp în urmă de către primărie şi noi încercăm să refinanţăm parte din ei (…) la dobânzi mai mici”, a explicat el.

Preşedinte PNL Sector 6, Cornel Pieptea, a anunţat, prin intermediul unui comunicat, că primăria de sector va contracta două împrumuturi în valoare totală de 476 milioane lei pe o perioadă de 20 de ani, în urma unei decizii luate pe 30 ianuarie, în şedinţa de consiliu local, cu sprijinul majorităţii PSD-ALDE-PMP. 

“Justificând că poate obţine condiţii de creditare avantajoase, dar fără a prezenta un studiu prospectiv în acest sens, primarul Mutu doreşte că din cei 476 milioane lei să folosească 100 milioane lei pentru refinanţarea unor împrumuturi mai vechi, iar diferenţa de circa 376 milioane lei – pentru cheltuieli de investiţii. Partidul Naţional Liberal consideră că un împrumut atât de mare nu este justificat, ţinând cont de faptul că primarul Mutu, în cursul anului 2017, a reuşit să cheltuiască cu investiţiile doar 18 milioane lei. În aceste condiţii ne întrebăm de ce îşi doreşte domnul primar o sumă pentru investiţii de 20 de ori mai mare decât a arătat că poate cheltui pe parcursul ultimului an”, reiese din comunicat.

Reprezentantul PNL i-a mai cerut primarului “să depună toate eforturile pentru a accesa liniile de finanţare europene nerambursabile, pentru acoperirea cheltuielilor cu programul de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe şi pentru dezvoltarea reţelei de infrastructură şi facilităţi educaţionale (creşe, grădiniţe şi centre şcoală-după-şcoală)”. AGERPRES

01.02.2018
218 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bucuresti - PMB
Bucuresti - Sect. 1
Bucuresti - Sect. 2
Bucuresti - Sect. 3
Bucuresti - Sect. 4
Bucuresti - Sect. 5
Bucuresti - Sect. 6


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Bucureşti pentru ziua de azi.


 
Informatii din Bucureşti

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design