Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  100,00% (3/3)
2.  Cluj Napoca
  0,00% (0/3)
3.  Petrosani
  0,00% (0/1)
4.  Iasi
  0,00% (0/1)
5.  Timisoara
  0,00% (0/1)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 
-    

Gabriela Firea: “Pentru anul acesta, am luat in calcul venituri totale de 1,1 miliarde de euro”; Firea: Calea Victoriei ar putea fi pietonala la sfarsit de saptamana tot anul, in special cand e vreme buna

Primarul general Gabriela Firea

Edilul general al Capitalei, Gabriela Firea, afirmă că pentru 2017 ia în calcul venituri totale de 1,1 miliarde euro iar bugetul Municipalității va fi în dezbatere 15 zile, a precizat Firea, la comitetul intern de analiză a bugetului Primăriei Municipiului București (PMB). Firea a spus că bugetul total alocat asistenței medicale în unitățile Municipalității este de 95 de milioane euro, dintre care 83 milioane de euro de la bugetul local, iar diferența din transferuri de la Ministerul Sănătății pentru plata salariilor personalului din cabinetele medicale școlare.

Continuăm programul demarat anul trecut de dotare cu aparatură ultramodernă pentru cele 19 spitale și cabinetele școlare, cu o alocare de 15,5 milioane euro. Pentru investiții am prevăzut 57 milioane euro —din care vă dau doar două exemple: finalizarea obiectivelor de la spitalele ‘Gomoiu’ și ‘Foișor’ în valoare de 24 milioane de euro. De asemenea, am prevăzut sumele necesare pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru construirea unui spital metropolitan ultramodern, conform standardelor europene, cu aproximativ 2.000 de paturi, investiție care se va situa în jurul valorii de 300 milioane de euro“, a afirmat Firea.

Potrivit acesteia, avantajul unui spital construit de la zero este că toate circuitele medicale pot fi configurate cu respectarea strictă a normelor legale, ceea ce atrage după sine o calitate ridicată a actului medical. Noul spital va cuprinde secții pentru care în București se înregistrează un deficit de paturi, respectiv oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală, mari arși etc.

“Potrivit legii, școlile se află în administrarea primăriilor de sector, dar am decis să implicăm și Primăria Capitalei în efortul de a asigura condiții cât mai bune de studiu pentru copii. Am prins în bugetul pe anul acesta 1,3 milioane de euro, reprezentând finanțarea studiilor de fezabilitate pentru modernizarea unui număr de 42 de unități de învățământ — școli, grădinițe, afterschool, licee—, inclusiv pentru extinderea unui număr de 14 unități de învățământ foarte aglomerate, obiectivul fiind ca în cel mai scurt timp să nu se mai învețe în trei schimburi în nicio școală din București. De asemenea, vor fi alocați 5,7 milioane de euro pentru expertize și dotări în vederea obținerii autorizațiilor ISU pentru cele 47 de școli prinse în proiectul derulat cu BEI care încă nu au aceste autorizări”, a afirmat edilul Capitalei.

În ceea ce privește locuințele sociale și pentru tineri, Firea a spus că au fost identificate până în prezent unsprezece potențiale amplasamente în toate cele șase sectoare ale Capitalei pentru construcția unor ansambluri de locuințe sociale, de serviciu și pentru tineri, care ar cuprinde în jur de 12.000 de unități locative și că, în prezent, se află în derulare proceduri de analiză cost-beneficiu, iar în bugetul pe 2017 al Direcției de Investiții au fost prinse sumele necesare pentru întocmirea studiilor de fezabilitate și a documentațiilor de urbanism.

“Primăria Capitalei are în derulare împrumuturi contractate, iar la sfârșitul anului 2016 serviciul datoriei este de aproximativ 816 de milioane euro (dobânzi, comisioane, rate), cu maturitate până în anul 2035, din care vom plăti în 2017 aproximativ 47 milioane euro, iar în 2018 — 163 milioane de euro”, a mai declarat Firea. AGERPRES

Calea Victoriei ar putea fi pietonala la sfarsit de saptamana tot anul, in special cand e vreme buna, potrivit edilului general al Capitalei, Gabriela Firea, potrivit Agerpres.

"Proiectul e pilot pentru Sarbatorile Pascale, dar, daca se va considera ca este unul reusit, dorinta noastra e ca in fiecare weekend, pe tot parcursul anului, in special cand este vreme buna, deci, sa spunem, pana la finalul lunii septembrie, de vineri dupa-amiaza spre seara pana duminica seara, aceasta zona de la Guvern pana la Ateneu sa fie una pietonala. O vom inaugura cu siguranta impreuna", a declarat Firea, joi, la comitetul intern de analiza a bugetului Primariei Municipiului Bucuresti (PMB).

Potrivit acesteia, Calea Victoriei va fi pietonala incepand cu Sarbatorile Pascale, de la Piata Victoriei pana la Piata George Enescu, iar in prezent impreuna cu Administratia Strazilor si cu operatorii de salubritate se doreste in primul rand sa se faca curatenie.

"Nu putem sa ornam ceva sau sa va invitam pe dumneavoastra de la ARCUB si Creart sa veniti cu spectacole pana nu facem curatenie in primul rand, o curatenie exemplara, o amenajare si ulterior dumneavoastra ne veti propune spectacole si alte manifestari culturale", a mai spus Firea.

Anterior, pe 8 martie, ea anuntase ca, la sfarsit de saptamana, in preajma Sarbatorilor Pascale, Calea Victoriei ar urma sa devina pietonala si a subliniat, totodata, ca in privinta Centrului Vechi sunt necesare masuri de "igienizare, ecologizare si infrumusetare", scrie HotNews.ro.

17.03.2017
540 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bucuresti - PMB
Bucuresti - Sect. 1
Bucuresti - Sect. 2
Bucuresti - Sect. 3
Bucuresti - Sect. 4
Bucuresti - Sect. 5
Bucuresti - Sect. 6


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Bucureşti pentru ziua de azi.


 
Informatii din Bucureşti

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(2 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(2 raspunsuri
)
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design