Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Gabriela Firea: Scolile si universitatile din BUCURESTI raman inchise si miercuri. Vremea a facut ravagii si in restul tarii

Primarul general Gabriela Firea

Gerul închide școlile, luni și marți. În București și în mai multe județe din țară vor fi suspendate cursurile, luni și marți, din cauza vremii care a făcut ca drumurile să fie impracticabile.

M-am consultat şi cu Ministerul Educaţiei, şi cu părinţii, decizia nu a fost uşor de luat. S-ar putea ca şcolile să rămână închise şi miercuri.  Este mult mai înţelept să luăm decizia întreruperii, să nu se revină din vacanţa de iarnă, va fi un ger năprasnic, -23 de grade, iar marţi seară spre miercuri va ninge viscolit”, a spus Gabriela Firea, în exclusivitate, la Realitatea Tv.

Un număr de 204 elevi din Caraș Severin nu vor merge la școală, luni. Este vorba de elevii școlii din Secu, și de preșcolarii de la grădinița din localitate (35 de copii), de cei 74 de elevi care învață în corpul B al școlii din Doignecea, de alți 74 de copii care învață la Copăcele, plus cei 11 preșcolari de la Grădinița din Feneș. Lor li se aiuagă 10 elevi din satul Cănicea care nu pot fi transferați la școală.

Elevii din Timiș nu vor merge la școală luni și marți. Anunțul a fast făcut, duminică, de conducerea Inspectoratului Școlar General Timiș. Decizia a fost luată ca urmare a avertizării de Cod Galben de ger emisă de ANM. În județiul Timiș se așteaptă ca mercurul să coboare în termomentre până la -25 de grade Celsius. Potrivit Aurei Danielescu, șefa ISJ Timiș, din cauza frigului multe cadre didactice au intrat în concediu medical, și, de asemenea, sunt problem cu încălzirea în multe școli din județ.

Autorităţile din Galaţi au decis să suspende cursurile în grădiniţe, şcoli şi licee în zilele de luni şi marţi, ”ca urmare a temperaturilor scăzute prognozate de meteorologi şi a situaţiei generate de viscol”.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Olt anunță că nici în acest județ, luni și marți, elevii nu face ore. 

Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Olt a decis în ședința din 08.01.2017, suspendarea cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Olt pentru zilele de luni 09.01.2017 și marți 10.01.2017”, informează Inspectorul școlar general Felicia Man

Reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Galaţi au anunţat sâmbătă seară ca grădiniţele, şcolile şi liceele din judeţ să fie închise luni şi marţi.

S-a decis suspendarea cursurilor din grădiniţe, şcoli şi licee în zilele de 9 şi 10 ianuarie 2017, ca urmare a temperaturilor foarte scăzute prognozate pentru următoarele zile şi a situaţiei generate de viscolul puternic din perioada 5-6 ianuarie”, se arată într-un comunicat transmis de către purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi, Petrica Paţilea.

Luni sunt suspendate cursurile din toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţele Vaslui, Teleorman şi Călăraşi.

Totodată, şcolile din judeţele Dolj, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Buzău, Vrancea, Ilfov, precum şi din Capitală vor fi închise luni şi marţi.  

De asemenea, unele universități au anunțat că vor suspenda cursurile luni și marți, astfel:  Institutul Teologic Penticostal din București, Universitatea „Ovidius” din Constanța, Universitatea Maritimă din Constanța, Universitatea Politehnica din București, Universitatea Tehnică de Construcții din București, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București, Universitatea Emanuel din Oradea.

Edu.ro mai spune că absențele studenților nu vor fi luate în calcul în aceste zile. 

Precizăm că 47 de universități de stat și private au anunțat că își vor desfășura activitatea în mod normal, însă dacă vor exista cazuri în care studenții nu vor putea ajunge la cursuri din motive obiective, absențele acestora nu vor fi luate în calcul”, se anunță pe site-ul Ministerului Educației.

În Vaslui, prefectul județului, Isabel Bogdan, i-a îndemnat pe directorii școlilor să amâne reluarea cursurilor doar în situații deosebite. 

Începerea orelor se poate amâna în situația în care condițiile climaterice nu le permit elevilor și cadrelor didactice să ajungă la unitățile de învățământ și, având în vedere atenționările meteorologice pentru perioada 7-9 ianuarie, cu ger, intensificări ale vântului, zăpadă spulberată şi troienită, școlile ar putea rămâne închise”, a declarat prefectul Isabel Bogdan.

Ministerul Educaţiei a solicitat, sâmbătă, inspectoratelor judeţene, să monitorizeze situaţia şcolilor din zonele afectate de viscol, astfel încât deciziile privind suspendarea cursurilor să fie luate la nivel local cu maximă operativitate.

Precizăm că eventualele decizii similare trebuie să ţină cont de evoluţia vremii şi de siguranţa elevilor şi a profesorilor, precum şi de asigurarea condiţiilor proprii desfăşurării orelor de curs. Inspectoratele şcolare judeţene vor colabora cu autorităţile locale şi vor informa părinţii, elevii şi cadrele didactice, prin toate mijloacele de comunicare pe care le au la dispoziţie, cu privire la susţinerea sau suspendarea procesului didactic în perioada imediat următoare”, transmite Ministerul Educaţiei. EvenimentulZilei

09.01.2017
514 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bragadiru
Branesti
Buftea
Chiajna
Chitila
Jilava
Magurele
Otopeni
Pantelimon
Popesti-Leordeni
Voluntari


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Ilfov pentru ziua de azi.


 
Informatii din Ilfov

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design