Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Gabriela Firea: Serviciul de transport prin intermediul aplicatiilor de pe Internet trebuie sa intre in legalitate; Nicusor Dan: Am cerut miercuri Tribunalului Bucuresti suspendarea hotararii prin care primaria interzice aplicatiile online prin care bucurestenii isi pot comanda un taxi; Firea: "Este o ipocrizie"

Primarul general Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că transportul de persoane prin intermediul aplicaţiilor de pe Internet reprezintă serviciu de taximetrie care a fost până acum “mascat” în serviciu de transport, fapt pentru care firmele care îl practică trebuie să intre în legalitate.

“În ceea ce priveşte Curtea Europeană pentru Justiţie, serviciul de transport persoane prin intermediul aplicaţiilor de pe Internet reprezintă de fapt serviciul de taximetrie care a fost până acum mascat în serviciu de transport, ceea ce consider că este o ilegalitate. Aceste firme trebuie să intre în legalitate şi să-şi depună documentele pentru a obţine autorizaţia de transport şi licenţa de taxi“, a precizat Firea la un comandament privind măsurile de fluidizare a circulaţiei.

Ea a adăugat că în acest fel sunt garantate maşini verificate tehnic iar conducătorii auto au pregătirea necesară şi comportamentul adecvat.

“Sub nicio formă nu dorim să ne întoarcem în trecut, mergem către viitor, dar toţi taximetriştii trebuie să ofere posibilitatea să se poată chema printr-o aplicaţie şi cei care au acum (n.r. – aplicaţie) să se gândească la faptul că trebuie şi ei să asigure şi confortul, şi siguranţa participanţilor la acest serviciu de taximetrie”, a susţinut Firea.

De asemenea, edilul şef i-a invitat pe cetăţeni să apeleze telefonul verde 0800 800 868 şi să semnaleze cazurile în care taximetriştii refuză curse, negociază cursele peste tariful legal, dacă taximetriştii dau dovadă de un comportament care nu este adecvat, de un limbaj nepotrivit. 

“Toate aceste aspecte trebuie să fie respectate, iar controalele vor fi înteţite. Îi rog şi pe cetăţeni să apeleze acest număr verde şi să anunţe numărul de înmatriculare sau indicativul taxiului". AGERPRES

Deputatul Nicusor Dan a cerut, miercuri, Tribunalului Bucuresti, suspendarea Hotararii CGMB din 19 decembrie, care prevede ca activitatea de taximetrie se va face, obligatoriu, printr-un dispecerat, afirmand ca daca Legea taximetriei nu interzice aplicatiile. 

"Am cerut azi Tribunalului Bucuresti suspendarea hotararii prin care primaria interzice aplicatiile online prin care bucurestenii isi pot comana un taxi (Star si Clever sunt cele mai cunoscute). Punerea in aplicare a acestei hotarari ar insemna condamnarea catova sute de mii de bucuresteni ca, in momentul in care doresc sa comande un taxi, sa sune unul care unul dispeceratele de taxi.  Primaria este responsabila prin lege sa controleze activitatea de taximetrie din Bucuresti, si nu o face. 

Legea obliga de exemplu primaria sa raspunda in 5 zile oricarei plangeri legate de activitatea de taximetrie, dar primaria nu a organizat un astfel de deparrtament.  Deficientele din activitatea de taximetrie din Bucuresti vin din concurenta neloiala pe care chiar primaria ar trebui sa o opreasca si nu o face. Taximetristii lucreaza 10 ore pe zi 6 zile pe saptamana, relatia cu dispeceratele este in mare masura la negru, si de aici atat calitatea masinilor cat si comportamentul uneori neprofesionist al taximetristilor", a postat Nicusor Dan pe pagina de Facebook - relateaza HotNews.ro.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, afirmă că este o dovadă de ipocrizie din partea fostului consilier general şi actual deputat Nicuşor Dan de a „plânge de grija taximetriştilor de la firmele cu aplicaţii” după ce i-a abandonat pe bucureşteni pentru un post mai bine plătit în Parlament. Nicuşor Dan a spus că îl “măguleşte” faptul că primarul general se interesează de el, dar este vorba despre respectarea legii.

„Citeam azi-dimineaţă un anunţ cum un fost candidat la Primăria Capitalei, care a câştigat postul de consilier general şi care i-a abandonat pe bucureşteni după ce a obţinut acele voturi şi a fugit în Parlamentul României pentru o funcţie mai bine plătită, acum plânge de grija taximtriştilor de la firmele cu aplicaţii. Este o ipocrizie şi este culmea culmilor cum astfel de persoane care merg în Piaţa Victoriei şi spun că vor să îi dea jos pe penali pentru că încalcă legea, chiar ele sunt cele care sprijină persoanele penale. (...) Noi facem doar ce este potrivit, bine şi legal pentru bucureşteni, să benficieze de condiţii. Nu să vină oricine de pe stradă, să îşi pună aplicaţie şi să omoare un om. Pe urmă 10 bloggeri vin şi îl înjură pe primarul general”, a declarat Gabriela Firea, potrivit NEWS.RO.

Deputatul Nicuşor Dan a depus, miercuri, la Tribunalul Bucureşti, o plângere prealabilă, cerând suspendarea hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de a interzice aplicaţiile de taximetrie. El spune că hotărârea privilegiază dispeceratele clasice, iar primăria ar trebui să modifice legea, pentru a fi luate măsuri împotriva taximetriştilor care nu au licenţă în Capitală.

Întrebat cum comentează faptul că Gabriela Firea a declarat că i-a părăsit pe bucureşteni şi acum s-a întors pentru a le lua apărarea celor care nu respectă legea, Nicuşor Dan a spus că îl “măguleşte” faptul că primarul general se interesează de el, dar este vorba despre respectarea legii.

În 19 decembrie, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat un roiect de hotărâre potrivit căruia în Bucureşti îşi vor putea desfăşura activitatea de transport în regim taxi doar transportatorii autorizaţi care au servicii de dispecerat autorizate de municipalitate, iar nerespectarea obligaţiilor se sancţionează cu amendă între 4.500 şi 5.000 de lei. Potrivit proiectului, serviciile de dispecerat vor fi obligatorii pentru toate taxiurile transportatorilor autorizaţi care îşi desfăşoară activitatea de transport în regim de taxi din Bucureşti şi nu se pot executa decât de dispecerii taxi autorizaţi de PMB. De asemenea, şoferii vor mai fi obligaţi să aibă ţinută adecvată, pantaloni, cămaşă, sacou, să menţină maşina curată, să îi ajute pe clienţi la urcarea şi coborârea din autovehicul, dacă i se solicită şi să nu refuze transportul persoanei cu mobilitate redusă, relateaza Stiri pe surse.

04.01.2018
162 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bucuresti - PMB
Bucuresti - Sect. 1
Bucuresti - Sect. 2
Bucuresti - Sect. 3
Bucuresti - Sect. 4
Bucuresti - Sect. 5
Bucuresti - Sect. 6


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Bucureşti pentru ziua de azi.


 
Informatii din Bucureşti

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design