Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Gabriela Firea: Sunt nedumerita ca dureaza atat de mult evaluarea Elcen; David Alexandru Burghiu a fost numit administrator special al RADET

Primarul general Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a declarat nedumerită de faptul că încă nu a fost realizată evaluarea pachetului de acţiuni al Elcen, reiterând că, în cazul în care valoarea va fi prea mare, Consiliul General al Municipiului Bucureşti ar putea decide să nu îl mai achiziţioneze.

“Sunt uşor nedumerită şi surprinsă de faptul că durează atât de mult evaluarea pachetului de acţiuni al Elcen, pentru că noi ne-am exprimat în Consiliul General opţiunea de a achiziţiona pachetul de acţiuni al Elcen, tocmai pentru a întregi acest sistem: să avem producţie, transport şi distribuţie de energie termică.

Am înţeles că domnul ministru este acum extrem de energic în a finaliza procedurile de achiziţie pentru evaluator – pentru că nici măcar nu era stabilit un evaluator – astfel încât într-o perioadă decentă de timp să putem să avem şi suma evaluată de către Elcen, să putem să luăm o decizie – achiziţionăm sau nu – deoarece nu s-a acceptat ca această achiziţie să se realizeze la valoarea nominală, cum ar fi fost normal – pentru că în ţară s-au dat CET-urile către primării cu titlu gratuit – ci doar nouă, celor de la Bucureşti, ni s-a impus valoarea de evaluare. Cu contribuţia, trebuie să recunoaştem, a Ministerului Justiţiei, căruia nu prea avem de ce să îi mulţumim, din acest punct de vedere. Din alte puncte de vedere, avem aprecieri – şi mă refer aici la decizia care a fost luată anul trecut, în august, prin memorandumul adoptat de Guvern”, a precizat Firea, în şedinţa CGMB.

Primarul Capitalei a arătat că, în cazul în care pachetul de acţiuni al Elcen se va dovedi prea scump, iar CGMB va hotărî să nu îl achiziţioneze, Municipalitatea va avea totuşi variante de rezervă, în timp ce Electrocentrale Bucureşti SA se va confrunta cu perspectiva falimentului.

“Chiar şi aşa, la valoarea de evaluare, pentru noi este imperios necesar să ştim care este această sumă, pentru că, poate, după ce o analizăm în Consiliul General, constatăm că este mai eficient să nu mai preluăm Elcen, să îi lăsăm, aşa cum înţeleg că doresc anumiţi domni de la Elcen, să rămână dumnealor, cu salarii mari, într-o entitate economică muribundă, şi se gândesc doar la interesul propriu, personal, şi nu la interesul tuturor bucureştenilor. (…) Trag aşadar un semnal de alarmă şi spun încă o dată că, dacă Elcen nu doreşte să aplice, practic, şi ceea ce este în programul de guvernare, şi ceea ce este normal pentru sănătatea sistemului de termoficare, noi avem soluţii. Noi avem back up, dumnealor nu au. Noi fără ei ne descurcăm. Ei fără noi intră în faliment, pleacă acasă”, a declarat Firea.

Edilul a precizat că, potrivit unor evaluări recente, aproape 70 de kilometri de conductă din sistemul de termoficare trebuie reabilitate urgent. Conform bugetului pentru 2018, aceste conducte vor fi reabilitate prin Compania Municipală Energetica.

“Din nefericire, din cei aproape 900 de kilometri de reţea de termoficare, până în mandatul meu nu s-au reabilitat decât până în 200 de kilometri. În peste 20 de ani – e foarte puţin, ritmul este extrem de scăzut. În ultimele luni am accelerat documentaţiile pentru obţinerea fondurilor europene nerambursabile prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), astfel încât am realizat strategia de termoficare, de asemenea studiul de fezabilitate, analiza cost-beneficiu. Toate documentele sunt transmise către specialiştii Jaspers, care analizează toate aceste documente şi care, în final – nădăjduim cu toţii – vor aproba această sumă nerambursabilă”, a mai spus ea. AGERPRES

Consiliul General al Municipiului Bucureşti l-a desemnat pe 1 martie pe David Alexandru Burghiu administrator special al RADET, după ce Răzvan Niţu şi-a dat demisia de onoare din această funcţie. Propunerea a fost adoptată de consilierii municipali cu 30 de voturi pentru şi 10 voturi împotrivă.

Conform CV-ului, Burghiu este director general al Companiei Municipale Managementul Traficului Bucureşti, precum şi membru al Consiliului de administraţie Metrorex, membru al Consiliului de administraţie al Companiei Municipale Parcuri şi Grădini SA, dar şi consilier în cadrul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti. Din 2008 până în 2014 a lucrat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. În 2010 a absolvit Colegiul Naţional de Apărare din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare Carol I, iar în 2009 şi-a luat masteratul în securitate şi apărare naţională la aceeaşi universitate. În perioada 2004 – 2008 a urmat cursurile Academiei de Poliţie “Al. I. Cuza” – Facultatea de Drept, iar între anii 2000 – 2004 – Colegiul Naţional “Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu.

Pe 30 ianuarie, Răzvan Niţu a anunţat că îşi dă demisia de onoare din funcţia de administrator special al RADET, după ce doi muncitori şi-au pierdut viaţa în timp ce lucrau la o conductă de termoficare în zona Iuliu Maniu. AGERPRES

02.03.2018
153 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bucuresti - PMB
Bucuresti - Sect. 1
Bucuresti - Sect. 2
Bucuresti - Sect. 3
Bucuresti - Sect. 4
Bucuresti - Sect. 5
Bucuresti - Sect. 6


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Bucureşti pentru ziua de azi.


 
Informatii din Bucureşti

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design