Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  95,06% (77/81)
2.  Piatra Neamt
  61,11% (22/36)
3.  Timisoara
  67,86% (19/28)
4.  Bucuresti - Sect. 4
  68,42% (13/19)
5.  Gherla
  100,00% (12/12)
6.  Galati
  29,41% (5/17)
7.  Voluntari
  50,00% (3/6)
8.  Pitesti
  20,00% (3/15)
9.  Targu - Jiu
  40,00% (2/5)
10.  Bucuresti - Sect. 5
  16,67% (2/12)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 
-    

Gaura de 200.000 de euro la Primaria Sectorului 2! Culisele unei afaceri cu "iz penal"; Metrorex incepe modernizarea sistemului de control in trei dintre statii

Viceprimarul sectorului 2, Cristian Popescu

În ultimii ani, Primăria Sectorului 2 a plătit sume considerabile de la buget pentru  ziarul „Foişorul de Foc”. De numele publicaţiei cu pricina se leagă mai multe probleme ce au cauzat un prejudiciu de aproximativ 200.000 de euro, iar banii cu pricina nu au fost încă recuperaţi, susţine viceprimarul sectorului 2.

Ultimul contract pentru apariţia „Foişorului de Foc” a fost atribuit spre finele anului 2015, valoarea fiind de aproximativ 524.000 de lei. Totodată, în perioada 2012-2014, Primăria Sectorului 2 a plătit peste 1,4 milioane de lei pentru ca respectivul ziar, care devenise un fel de „portavoce” a edilului de sector, să vadă lumina tiparului şi, mai apoi, să ajungă la bucureştenii din sectorul 2. Firma câştigătoare a fost Promo Design Grup, care se ocupă, potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice, de „activităţi ale agenţiilor de publicitate” şi care în 2015 a avut, conform propriului bilanţ fiscal, doar patru angajaţi.

„Foişorul de Foc” este menţionat şi  într-un raport  realizat de consilierii locali ai sectorului 2 cu privire la modul în care au fost aplicate măsurile dispuse de Curtea de Conturi pentru remedierea problemelor din „ograda” primăriei.  

Pe „lista” neregulilor se află şi „angajarea, lichidarea, ordonatarea şi plata nejustificată a sumei totale de 85.174 lei, din care 30.422 de lei în anul 2015, prin achitarea unei cote de TVA mai mari decât cea prevăzută de lege pentru tipărirea şi livarea unei publicaţii periodice (Foișorul de Foc), aferent căreia au fost calculate accesorii în suma de 29.314 lei”. 

Viceprimarul sectorului 2, Cristian Popescu, a explicat că TVA-ul mai mare – care în astfel de situaţii ar fi trebuit să fie de 9%, şi nu de 24%, aşa cum a rămas până la încheierea ultimului contract – nu este singura problemă legată de respectiva publicaţie.  

Potrivit acestuia,  nici specificaţiile cu privire la calitatea hârtiei,  prevăzute în caietele de sarcini aferente licitaţiilor,  nu au fost respectate, ajungându-se astfel la un prejudiciu de aproximativ 200.000 de euro, bani pe care, acum, primăria trebuie să-i recupereze, iar în cazul în care demersurile nu vor da rezultate, va fi depusă o plângere către organele abilitate, scrie ZiarulRing.

Metrorex începe miercuri prima etapă a lucrărilor de modernizare a sistemului de control - acces în stațiile de metrou Republica, Titan și Nicolae Grigorescu, unde linia actuală de turnicheți are o vechime de peste 20 de ani, a anunțat Metrorex.

'Linia actuală de turnicheți, care are o vechime de peste 20 de ani, va fi înlocuită cu porți de acces batante, moderne care facilitează atât intrarea, cât și evacuarea rapidă a călătorilor în situații de urgență. Noile porți de acces vor avea dublă utilitate, atât prin sistemul de citire a benzii magnetice, cât și prin sistemul de citire a cardurilor contactless. Acesta din urmă va putea fi utilizat după finalizarea lucrărilor de modernizare a sistemului de control — acces din toate stațiile de metrou', informează Metrorex.

Un număr 139 de automate moderne de vândut cartele sunt prevăzute să dea rest și să funcționeze inclusiv cu POS, 41 de stații de metrou vor avea instalații noi de control-acces, iar peste 500.000 de călători/zi vor fi beneficiari direcți ai noului sistem.

Lucrările aferente fazei I de modernizare, se vor executa etapizat, respectiv în perioada 19 — 25 aprilie 2017 se va lucra la accesurile stația Republica — Acces A (bulevardul Basarabiei). Calătorii vor putea utiliza celelalte 3 accesuri disponibile ale stației de metrou Republica (accesul B — Bulevardul Basarabiei, gara Titan-Sud, C și D — Șoseaua Dudești — Pantelimon).

Se va lucra la stația Titan — Acces B (Bulevardul Nicolae Grigorescu, str. Liviu Rebreanu), unde călătorii vor putea utiliza accesul A (Bulevardul Nicolae Grigorescu).

Tot în aceași perioadă, la stația Nicolae Grigorescu — Acces A (Bulevardul Camil Ressu, Aleea Fuiorului) se vor face lucrări, călătorii vor putea utiliza accesul B (Bulevardul Camil Ressu, Bulevardul Nicolae Grigorescu).

Din 26 aprilie și până pe 5 mai, se va lucra la accesurile stațiilor Republica — B, C și D, Titan — A și Nicolae Grigorescu — B, scrie B365.

20.04.2017
1873 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bucuresti - PMB
Bucuresti - Sect. 1
Bucuresti - Sect. 2
Bucuresti - Sect. 3
Bucuresti - Sect. 4
Bucuresti - Sect. 5
Bucuresti - Sect. 6


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Bucureşti pentru ziua de azi.


 
Informatii din Bucureşti

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Constantin Toma (PSD) Constantin Toma (PSD)
Buzau
(28 raspunsuri
)
Cornel Ionica (PSD) Cornel Ionica (PSD)
Pitesti
(5 raspunsuri
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(4 raspunsuri
)
Ionut Pucheanu (PSD) Ionut Pucheanu (PSD)
Galati
(3 raspunsuri
)
Daniel Baluta (PSD) Daniel Baluta (PSD)
Bucuresti - Sect. 4
(3 raspunsuri
)
Ioan Neselean (PSD) Ioan Neselean (PSD)
Gherla
(3 raspunsuri
)
Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL) Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL)
Targu - Jiu
(1 raspuns
)
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(1 raspuns
)
Dan Boboutanu (PSD) Dan Boboutanu (PSD)
Hunedoara
(1 raspuns
)
Ilie Bolojan (PNL) Ilie Bolojan (PNL)
Oradea
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design