Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Greva de la Salina Praid a paralizat circulatia rutiera in TARGU MURES in urma unei ninsori abundente

Foto: Primaria Targu Mures

Greva declanşată săptămâna trecută la Salina Praid a făcut ca stocurile de sare ale societăţii care se ocupă de deszăpezirea municipiului Târgu Mureş să se epuizeze, iar marţi, în urma unei ninsori abundente, traficul rutier a fost paralizat.

"În ultimele 5-6 zile, din cauza temperaturilor scăzute şi a precipitaţiilor, s-a epuizat stocul de sare al societăţii care efectuează deszăpezirea în municipiul Târgu Mureş. Date fiind temperaturile scăzute, de sub minus 5 grade Celsius, sarea este singurul antiderapant care îşi face efectul. Din păcate, societatea de deszăpezire nu a putut anticipa greva, aşa că stocul de sare a fost epuizat. Încercăm să găsim o soluţie pentru a asigura aprovizionarea cu sare", a declarat, Cosmin Blaga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Mureş.

Greva de la Salina Praid a început în data de 22 februarie, când 55 de mineri au rămas în subteran, iar apoi au continuat protestul la suprafaţă, ca urmare a nemulţumirilor legate de salarii.

Conducerea Salinei Praid susţine că problema de fond, respectiv creşterea salarială, nu va fi rezolvată întrucât legislaţia nu permite acest lucru, chiar dacă unitatea aduce profit la bugetul de stat şi că, în acest moment, salina nu poate onora comenzile.

Livrările de sare de la Salina Praid au fost reluate, marţi, în urma demersurilor făcute de prefectul judeţului Harghita care a avertizat conducerea unităţii, dar şi muncitorii care se află în grevă că refuzul de a furniza sare pentru drumuri în această perioadă poate aduce atingere siguranţei naţionale.

Directorul Salinei Praid, Seprodi Zoltan, a declarat, că protestatarii au înţeles situaţia şi au fost de acord să deblocheze livrările de sare către parteneri, rămânând blocate activităţile de extracţie şi de turism. AGERPRES

27.02.2018
210 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Gurghiu
Iernut
Ludus
Miercurea Nirajului
Reghin
Sangeorgiu de Padure
Sarmasu
Sighisoara
Sovata
Targu Mures
Tarnaveni
Ungheni


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Mureş pentru ziua de azi.


 
Informatii din Mureş

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design