Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

IASI: Primarul Mihai Chirica spune ca sahul este un ambasador sportiv, dar si cultural al municipiului - VIDEO

Primarul Mihai Chirica

În perioada 21-30 aprilie, municipiul Iasi așteptă peste 1.000 de oaspeți, dintre care 500 de jucători din 46 de state ale lumii, la Campionatul Mondial Școlar de Șah. Competiția care va reuni cei mai buni tineri jucători de șah din întreaga lume, este organizată pe categorii de vârstă, atât pentru băieți, cât și pentru fete, între 7 și 17 ani.

"Pentru Iași, șahul este un ambasador sportiv, dar și cultural, un vector de imagine foarte potrivit pentru specificul academic al orașului nostru. Prin organizarea apropiatului Campionatul Mondial Școlar de șah (21-30 aprilie 2017), Iașul își consolidează statutul de capitală a șahului românesc.

Experiența noastră este una deosebit de prodigioasă, la Iași având loc în ultimii ani competiții șahiste de mare anvergură, printre care Campionatul European de șah pentru echipe sub ...18 ani, în 2012, sau Campionatul Mondial pentru amatori, în 2013.

De altfel, ieșenii sunt încurajați să practice șahul prin numeroase programe sportive inițiate de către municipalitate și de Asociația Județeană de Șah Iași. Tot de la Iași a pornit ideea introducerii șahului ca materie școlară opțională în școlile din România, proiectul fiind concretizat în 2014. Prin urmare, orașul Iași are suficiente motive pentru a se prezenta drept un centru în care sportul minții este încurajat și promovat, în sensul practicării sale, atât la nivel de masă, dar, mai ales, la un nivel competițional ridicat.

Mulțumesc organizatorilor acestui eveniment pentru alegerea Iașului ca loc de manifestare și le urez succes participanților, asigurându-i că vor descoperi un oraș cu adevărat special, deschis întrecerilor sportive de nivel mondial,
declara primarul Mihai Chirica.


18.04.2017
116 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Harlau
Iasi
Pascani
Podu Iloaiei
Targu Frumos


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Iaşi pentru ziua de azi.


 
Informatii din Iaşi

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(9 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(1 raspuns
)
Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL) Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL)
Petrosani
(1 raspuns
)
Ionut Pucheanu (PSD) Ionut Pucheanu (PSD)
Galati
(1 raspuns
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design