Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

IASI: A fost lansata licitatia pentru achizitia de autobuze noi; Primaria municipiului are o noua organigrama

Primarul Mihai Chirica

Licitația privind cumpărarea de autobuze noi în municipiul Iaşi, în baza creditului contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), a stârnit de interesul a 17 firme.

La începutul săptămânii trecute am lansat în mod oficial licitația internațională pentru achiziția a 75 – 80 de autobuze noi Euro 6 prin intermediul împrumutului de la BERD. Anunțul a fost postat pe portalul de licitații al BERD, iar termenul până la care pot fi depuse oferte este 18 mai”, a anunțat primarul Mihai Chirica.

Autobuzele vor avea o lungime de 12 metri și o lățime de 2,5 metri, câte trei uși cu două pliuri duble, vor putea transporta minim 90 de pasageri și vor avea minim 25 de scaune. Mijloacele de transport în comun vor avea podeaua joasă, acces pentru persoane cu dizabilități și spațiu rezervat pentru scaun. De asemenea, vor avea aer condiţionat în salonul de pasageri și în cabina conducătorului auto.

Cumpărarea noilor autobuze este posibilă graţie acordului de împrumut privind reînnoirea întregului parc auto al Companiei de Transport Public SA semnat în decembrie 2016 între Primăria Municipiului Iaşi şi BERD. Suma pe care o a împrumutat-o Municipiul Iaşi este de aproximativ 15 milioane de euro, cu aceşti bani urmând a fi cumpărate autobuze noi, cu norma de poluare Euro 6. Împrumutul are o perioadă de grație de doi ani și o perioadă de rambursare de 10 ani.

Deocamdată, de procedură s-au interesat 17 firme, potrivit primarului Mihai Chirica, scrie Administratie.ro.

Consiliul Local a aprobat în ședința extraordinară de pe 11 aprilie noua organigramă a Primăriei Municipiului Iași. Ședința a fost convocată de urgență, întrucât până vineri, 14 aprilie, municipalitatea trebuia să aibă o structură nouă destinată gestionării fondurilor europene: Autoritatea Urbană. Aceasta va fi formată din cinci funcționari, va analiza și va prioritiza proiectele incluse în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană și va ține legătura cu reprezentanții Autorității de Management pentru Programul Operational Regional 2014 – 2020.

„Asistăm la un proces de accelerare a finanțărilor europene. Joia trecută ne-a fost transmis un acord pe care l-am încheiat cu Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional care presupune câteva obligații reciproce. Prin acest nou acord de finanțare, Municipiul Iași este catalogat drept centru de dezvoltare urbană. De aceea, până pe 14 aprilie trebuie să avem o Autoritate Urbană. Ea va avea un rol determinant în etapele de programare în atragerea fondurilor europene pe acest program. Va fi organismul care va intermedia legătura dintre Primărie și Comisia Europeană”, a declarat Mihai Chirica.

Printre noutățile organigramei se numără înființarea funcției de Administrator Public, a Compartimentului de Statistică și Prognoză și a Compartimentului Centenar. La Direcția Juridică va apărea Serviciul Legislație, Metodologie, Biroul Guvernanță Corporativă, iar Serviciul Achiziții Publice va fi împărțit în Compartimentul Monitorizare Contracte și Compartimentul Contractrare Servicii Sociale.

Noua Direcție de Relații Publice și Transparență Decizională va avea, pe lângă Serviciul Centrul de Informații pentru Cetățeni, încă două birouri: Biroul Diaspora și Biroul Evenimente Publice. Direcția Arhitectură și Urbanism va cuprinde și Biroul Autorizare Rețele, Compartimentul Urbanism IT, Biroul Dezvoltare Urbană și Monumente, Compartimentul Design și Arhitectură Urbană, precum și Compartimentul Tehnic de Implementare a Legilor Proprietății.

Direcția Generală Tehnică și Dezvoltare va cumula Direcția Tehnică și Servicii Comunitare, Direcția Implementare Strategie Integrată de Dezvoltare Urbană și Direcția Proiecte Europene. În cadrul acestei structuri va exista și un Serviciu de Voluntariat pentru Situații de Urgență.

Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat a fost transformată în trei structuri: Direcția Evidență Patrimoniu Public și Privat, Direcția Fond Locativ și Direcția Exploatare Patrimoniu, pentru a crea mai multă eficiență în administrarea patrimoniului orașului, în colectarea de fonduri din chirii și parcări etc.

Direcția Generală Economică și Finanțe Publice Locale și compartimentele aflate în subordinea Secretarului Municipiului Iași nu au suferit modificări.

Primăria Municipiului Iași are un total de 784 de posturi, din care ocupate sunt 538 de posturi, anunta Administratie.ro.

12.04.2017
167 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Harlau
Iasi
Pascani
Podu Iloaiei
Targu Frumos


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Iaşi pentru ziua de azi.


 
Informatii din Iaşi

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(9 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(1 raspuns
)
Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL) Florin Tiberiu Iacob Ridzi (PNL)
Petrosani
(1 raspuns
)
Ionut Pucheanu (PSD) Ionut Pucheanu (PSD)
Galati
(1 raspuns
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design