Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Impozitul pe cladiri si taxele de habitat si pentru garaje, majorate in 2018 la GALATI; Proiect de 180 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de apa si apa uzata

Primarul Ionut Pucheanu

Impozitul pe clădirile rezidenţiale, pe cele nerezidenţiale şi taxele de habitat şi pentru garaje vor fi majorate în 2018, în urma hotărârilor adoptate de Consiliul Local Galaţi, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. Potrivit sursei citate, impozitul pe clădirile rezidenţiale va fi majorat cu 0,01%, în timp ce pentru clădirile nerezidenţiale-apartamente în care funcţionează birouri sau unităţi economice, impozitul va creşte cu 0,3%.

Consiliul Local a votat o majorare a impozitelor pe clădirile rezidenţiale de 0,01% iar pe cele nerezidenţiale cu 0,3%. Pentru a vă face o idee, pentru un apartament cu două camere, aflat în cea mai scumpă zonă de impozitare, zona A, majorarea în bani ar însemna 12 lei pe an în plus faţă de ce au plătit anul trecut“, a spus Pucheanu.

Edilul a precizat că s-a adoptat şi majorarea taxei de habitat de la 67 de lei/persoană/an, la 85 de lei/persoană/an. “Şi taxa de habitat a fost majorată, dar chiar şi aşa avem de departe printre cele mai mici taxe de habitat din ţară. Am majorat taxa de habitat pentru că pretenţiile au crescut, după cum probabil s-a remarcat, prezenţa pe stradă a angajaţilor Ecosal este mai mare şi asta înseamnă că şi costurile sunt mai mari”, a mai spus Pucheanu.

Primarul a menţionat că a fost majorată şi chiria pentru garaje. “O altă taxă mărită este cea pe metrul pătrat la terenul închiriat de sub garaje, este o majorare de la 0,8 lei pe mp la 2 lei/mp. Am decis această majorare pe de o parte pentru că tariful nu a mai fost modificat din 2010, iar pe de alta pentru că am considerat că o astfel de construcţie nu este imperios necesară a fi deţinută de toţi cetăţenii, aşa că am considerat că cine îşi doreşte garaj e necesar să plătească ca atare”, a afirmat Pucheanu. AGERPRES

Contractul de finanţare pentru “Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă şi Apă Uzată în judeţul Galaţi, în perioada 2014-2020“, cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructura Mare, în valoare totală de 180 de milioane euro a fost semnat miercuri de ministrul delegat pentru Fondurile Europene, Marius Nica, şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea.

Potrivit managerului de proiect, Carmen Condurache, din suma totală de 180 milioane euro, 86,98% este asigurată din fonduri publice, respectiv fondul de coeziune – 85%, bugetul de stat – 13%, bugete locale – 2%, iar 13,02% reprezintă contribuţia financiară a operatorului regional SC Apă Canal Galaţi.

În cadrul proiectului, până la finalul anului 2023 vor beneficia de reţele centralizate de furnizare a apei potabile, de staţii de tratare a apei potabile, de reţele de canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate 22 de localităţi din judeţul Galaţi, respectiv municipiile Galaţi şi Tecuci, oraşul Bereşti şi comunele Bereşti Meria, Cosmeşti, Cosmeşti Vale, Movileni, Drăgăneşti, Umbrăreşti, Barcea, Iveşti, Lieşti, Slobozia Conachi, Fundeni, Pechea, Tudor Vladimirescu, Cuza Vodă, Piscu, Smârdan, Independenţa, Braniştea şi Şendreni.

În total, vor fi construiţi sau reabilitaţi 249 de kilometri de reţele de aducţiune a apei potabile, 535 de kilometri de reţele de canalizare, se vor amenaja trei staţii de tratare a apei potabile (din care una pentru tratarea apei de adâncime ce alimentează municipiul Galaţi), 16 staţii de clorinare, 34 de staţii de pompare a apei potabile, două staţii de epurare a apelor uzate (pentru zonele Tecuci şi Bereşti), 153 de staţii de pompare a apei uzate şi două depozite temporare de nămol, rezultat în urma epurării apelor uzate.

“Până în 2023, judeţul Galaţi va fi alimentat la reţeaua de apă potabilă în proporţie de 100%, în mediul urban şi de 89%, în mediul rural, putând fi dat drept exemplu de bună practică la nivel naţional în privinţa accesării de fonduri pentru realizarea de sisteme de alimentare cu apă potabilă şi de colectare a apelor uzate”, a declarat ministrul delegat pentru Fondurile Europene, Marius Nica.

Tot miercuri, secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Adrian Gâdea şi preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, au semnat un contract de finanţare derulat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, proiect în valoare de zece milioane euro pentru reabilitarea/modernizarea a 24 de kilometri din DJ 242 D. AGERPRES

 

21.12.2017
444 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Beresti
Galati
Targu Bujor
Tecuci


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Galaţi pentru ziua de azi.


 
Informatii din Galaţi

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design