Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Incep lucrarile la sistemul de preluare a apelor pluviale din centrul municipiului TULCEA

Primarul Constantin Hogea

Lucrările de îmbunătăţire a sistemului de preluare a apelor pluviale din centrul oraşului Tulcea vor începe la sfârşitul lunii viitoare, a declarat primarul municipiului, Constantin Hogea. Contractul dintre autoritatea locală şi un consorţiu format din şase societăţi pentru proiectarea şi execuţia sistemului a fost semnat la începutul lunii august a anului trecut şi are o valoare de circa 21 de milioane de lei.

“Dead-line-ul pentru proiectare a fost sfârşitul lunii octombrie, însă în proiectare apar mereu tot felul de probleme. Din octombrie, a fost un schimb intens de corespondenţă pentru ca ele să se lămurească. Este o investiţie multi-anuală care se suprapune cu ultima lucrare din Master-planul pentru apă şi canalizare, este complicată şi probabil că de la început a fost greşit estimată de proiectant”, a menţionat primarul Hogea.

În timpul discuţiilor cu reprezentanţii consorţiului, aceştia şi-au luat angajamentul ca cel târziu la sfârşitul lunii viitoare să înceapă execuţia lucrărilor. “Cel târziu, la finele lunii martie, constructorii sunt hotărâţi să înceapă implementarea lucrării”, a mai spus primarul municipiului.

Din valoarea totală a contractului semnat de autoritatea locală, circa 20 de milioane de lei va fi alocată din Programul Naţionale pentru Dezvoltare Locală, lucrările urmând să se încheie anul viitor.

Investiţia este necesară în contextul în care, de fiecare dată când se înregistrează precipitaţii abundente, centrul oraşului este inundat, iar autoturismele surprinse de ploaie sunt afectate.

De-a lungul timpului, Primăria Tulcea a fost dată în judecată de mai mulţi proprietari de autovehicule inundate în timpul precipitaţiilor puternice, în urma proceselor autorităţile locale fiind obligate să plătească despăgubiri.

În perioada 2007-2013, societatea Aquaserv SA, aflată în subordinea Consiliului local al municipiului Tulcea, a atras cea mai mare finanţare alocată României prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, respectiv circa 113 milioane de euro, pentru Master-planul privind reabilitarea şi extinderea reţelelor şi apă şi apă uzată din municipiul Tulcea şi din oraşele Isaccea, Măcin şi Sulina. Unele lucrări din acest Master-plan nu au putut fi realizate în termenul stabilit iniţial şi s-au obţinut avizele necesare derulării în perioada de programare 2014-2020. AGERPRES

26.02.2018
298 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Dobrogea

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design