Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Judetul si Municipiul SIBIU s-au asociat sa construiasca un spital nou

Daniela Cimpean

Consiliul Judeţean şi Primăria Municipiului Sibiu s-au asociat să construiască un spital judeţean de urgenţă pentru adulţi şi copii, potrivit unei hotărâri adoptate pe 22 februarie de către consilierii judeţeni. CJ şi Primăria Municipiului Sibiu vor încheia un contract de asociere. Consiliul Judeţean deţine terenul pe care ar urma să se construiască noul spital.

Consilierii judeţeni nu au precizat exact cât va costa noul spital. Deocamdată se ia în calcul ca să se construiască noul spital cu bani europeni, de la Guvern şi din bugetul municipal şi judeţean al Sibiului. Municipiul Sibiu nu are un spital municipal.

Fostul premier Mihai Tudose şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, au făcut, în 2 noiembrie 2017, o scurtă vizită la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, după care premierul a declarat jurnaliştilor că Guvernul va finanţa construcţia unui spital judeţean nou la Sibiu.

În centrul municipiului Sibiu funcţionează în clădiri mai vechi de un secol atât Spitalul de Pediatrie, cât şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Medicii din cele două unităţi medicale cer un singur spital nou, la standardele de acum, în care să existe aparatura şi toate secţiile necesare.

Doctorii din actualul spital judeţean de urgenţă din Sibiu au cerut Consiliului Judeţean să construiască un spital cu o capacitate de 750 de paturi, ceea ce ar însemna o investiţie de 120 de milioane de euro, a spus în toamna anului trecut preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Noul spital va găzdui însă două spitale într-o singură clădire, şi anume actualul spital judeţean şi cel de pediatrie din municipiul Sibiu. Autorităţile locale intenţionează, potrivit hotărârii adoptate joi, să construiască un nou spital la marginea municipiului Sibiu, mai aproape de Aeroportul Internaţional. AGERPRES

23.02.2018
263 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design