Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Mici si bere de Zilele FOCSANIULUI; Primaria si-a angajat arhitect; Camere video de supraveghere in Piata Unirii; Viceprimarii, in stand by; Tabloul taxelor si impozitelor locale - 20 lei un loc de parcare, 4 lei un buletin si 100 lei groapa la cimitir

Primarul Decebal Bacinschi
Foto: DomnulePrimar.ro

Autoritatile locale se pregatesc pentru sarbatorirea a 150 de ani de existenta in documente a Focsaniului. Timp de o saptamina, in oras vor avea loc actiuni culturale, concursuri dar si Festivalul Berii.

Manifestarile culturale vor debuta pe 2 iulie iar spectacolele artistice insotite de "gratare" vor avea loc intre 6 si 10 iulie.

Festivalul Berii se va desfasura in zona centrala a orasului insa comercaintii vor trebuie sa isi monteze tarabele, ca si anul trecut, pe strazile Mr. Gh. Pastia si M. Kogalniceanu.

Pentru aceasta sarbatoare autoritatile au scos "din buzunar" 160 000 de lei, scrie Informatia Vranceana

Noul arhitect şef al oraşului Focsani este Diana Decuseară, care începând cu 1 iulie va prelua postul rămas vacant de aproape zece ani. Aceasta a câştigat postul în urma unui concurs organizat la nivelul Primăriei Municipiului.

"A fost colegă cu mine la proiectări. S-a interesat de post şi a venit la concurs. Nu este un salariu foarte mare, cred că 1500-2000 de lei", a precizat primarul Decebal Bacinschi.
Detalii in Adevarul

Intâmplarea din urmă cu aproximativ două săptămâni, când preotul Tudor Marin, de la biserica din Piaţa Unirii, a fost atacat cu cuţitul şi ucis chiar în lăcaşul de cult aflat exact în centrul civic al municipiului a determinat autorităţile locale să urgenteze măsurile privind monitorizarea zonei.

Zilele viitoare, Direcţia de Dezvoltare şi Servicii Publice, unitate aflată în subordinea Primăriei Focşani, va începe demara proiectul de montare a 17 camere de supraveghere video în Grădina Publică şi Piaţa Unirii, costurile proiectului fiind cifrate la 75.000 de lei.
Pe larg in Adevarul

Liberalii vranceni susţin că social democraţii din judeţ nu prea au de gand să se conformeze la directivele centrale ale USL, ale lui Crin Antonescu şi Victor Ponta, care îndeamnă la "o bună colaborare" în teritoriu.

Asta înseamnă că cel puţin la Focşani viceprimarii nu vor fi aleşi prea curand, probleme de acest gen fiind şi la începutul mandatului trecut.
Amanunte in Ziarul de Vrancea

Focşănenii trebuie să plătească, în decursul unui an, diverse taxe şi impozite la bugetul local, dacă sunt proprietarii unei clădiri sau ai unui autoturism, dacă vor să închirieze un loc de parcare sau un loc de veci sau dacă au nevoie de un certificat de urbanism.

Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local adoptată în acest an, nivelul impozitelor şi taxele locale pentru anul viitor, stabilite de Serviciul impozite şi taxe locale de la Primăria Focşani, rămâne acelaşi ca şi în acest an.

"Taxele şi impozitele locale pentru anul 2013 au rămas la fel, nici nu s-au mărit, nici nu s-au micşorat. Focşănenii vor plăti aceleaşi impozite ca şi în acest an.

În prezent, gradul de încasare se situează la nivelul de 60%", a declarat Meluş Nazîru, şeful Serviciului de impozite şi taxe locale.

Eliberarea sau preschimbarea cărţilor de identitate (inclusiv a celor provizorii) şi a buletinelor de identitate costă 4 lei, iar înregistrarea, la cerere, în actele de stare civilă a schimbării numelui şi a sexului vă costă 13 lei.

Dacă o viaţă întreagă plătim taxe şi impozite, nu scăpăm de ele nici la cimitir.

Administraţia Cimitirelor percepe o taxă pentru depunere defunct în camera mortuară cimitir – 20 lei/zi, taxă săpătură groapă simplă cimitir – 100 lei/groapă, taxa de înhumare sau de deshumare oseminte din cimitir – 10 lei.

Pentru concesionarea unui loc de înhumare pentru o perioada de 7 ani trebuie să plătiţi 35 lei, iar pentru concesionarea locului de înhumare pe 49 de ani taxa este de 250 lei.
Pe larg in Monitorul de Vrancea

28.06.2012
2522 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Alte stiri din Alegeri 2012
 
O primarie din Valcea, executata silit de lautarii care au cantat in campania electorala (20.11.2012) VIDEO Spotul oficial TIFF: Sa mori din dragoste de filme; Promenada Cartilor in Piata Muzeului: 10 metri de carte cadou pentru un clujean norocos; Nicoara s-a intalnit cu angajatii Primariei; Restrictii in trafic de Zilele CLUJULUI; Primaria si universitatile cauta solutii pentru U; Impozitele intra in era verde; Copil intoxicat cu cuiperci; Casa Municipala de Cultura, evacuata (24.05.2012) Votare oprita la GALATI: intr-o sectie au disparut zeci de buletine de vot; CRAIOVA: Doua persoane prinse cu mai multe buletine de vot; CLUJ: Buletin de vot stampilat in prealabil. Sectie evacuata; Politistii efectueaza cercetari in cazul a doua sesizari privind mita electorala la TARGOVISTE; Buletine de vot disparute la SIMLEUL SILVANIEI; Un barbat si-a dat foc intr-o sectie de votare din PETRILA; PDL "plimba varstnicii cu masini" la sectiile de votare la CLUJ; Alegatorii nu primesc buletin de vot pentru primar la TIMISOARA, ci doua buletine pentru consilierii locali (10.06.2012) Promisiuni electorale trasnite: Pepeni plantati in Ferentari, pomi fructiferi in statiile RATB, biserici in cartiere; De unde vin numele cartierelor din BUCURESTI; Piedone pune carciumarese in parcuri; Investitorii imobiliari cer 600.000 euro de la Asociatia Salvati Bucurestiul; Piata cu parcare pe acoperis, inaugurata FOTO (23.05.2012) PLOIESTI: Noii viceprimari si-au preluat atributiile (17.07.2012)
 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design