Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Municipiul BACAU imprumuta 11,5 milioane de euro pentru modernizarea iluminatului public. PNL se opune si sustine ca nu este o prioritate

Primarul Cosmin Necula

Consiliul Local Bacău a aprobat la ultima ședință un împrumut de 13,5 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Cea mai mare parte a banilor, 11,5 milioane de euro, vor fi folosiți pentru modernizarea iluminatului public din municipiu. Consilierii PNL sunt împotriva demersului, susținând că iluminatul din municipiu nu este o prioritate.

Primarul Cosmin Necula a prezentat proiectul în cadrul ședinței de Consiliu Local. Edilul a arătat că proiectul ar urma să acopere modernizarea iluminatului public pe o rețea de 40 de km de drumuri din Bacău. În afară de schimbarea corpurilor de iluminat cu unele de tip LED, este prevăzută schimbarea stâlpilor și a rețelelor de cablu. 

Primarul Necula a explicat că rețeaua de iluminat din municipiu este veche din 1974, considerând că este o investiție prioritară, alături de apă și căldură, chiar dacă nu este una spectaculoasă. De asemenea, a menționat că fondurile europene nu au fost o opțiune, deoarece nu acopereau și înlocuirea cablurilor și a stâlpilor.

PNL este de-acord cu împrumutul, însă nu pentru iluminat
Consilierii PNL au atacat decizia Primăriei, susținând că iluminatul din municipiul Bacău nu este o prioritate. „Ați rezolvat toate problemele din municipiu și a rămas iluminatul public prioritatea zero? Eu sincer nu am întâlnit niciun băcăuan nemulțumit de beculețele de pe stradă”, a declarat Daniel Miclăuș, consilier PNL.

Primarul a explicat de ce a luat decizia. 

Este important să programezi investițiile într-un oraș pe termen mediu și lung. Nu să aștepți să cadă cu totul ca să scoți bani să repari. Vă dau exemplu cel mai recent, ce s-a întâmplat cu apa în municipiu. Nu vrem să pățim la fel cu iluminatul. Cât timp funcționează nu e o problemă. Dar e vechi din 1974, iar dacă va pica, consecințele sunt grave”, a replicat Cosmin Necula

Edilul a mai arătat că pentru alte investiții prioritare, cum ar fi apa, deja s-au atras bani și au demarat lucrurile.

Discuțiile au continuat pe tema gradului de îndatorare al municipiului, iar mai apoi s-a ajuns la acuze vizavi de modul în care au fost gestionate fondurile europene și împrumuturile în fosta administrație. Referitor la celelalte componente ale împrumutului, reabilitarea Spitalului TBC și consolidarea clădirii Primăriei, puterea și opoziția s-au pus de-acord. ZiarulDeBacau

12.10.2017
405 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bacau
Buhusi
Comanesti
Darmanesti
Moinesti
Onesti
Slanic Moldova
Targu Ocna


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Bacău pentru ziua de azi.


 
Informatii din Bacău

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design