Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Municipiul RESITA s-a asociat cu sapte comune pentru a infiinta Ocolul Silvic Banatul Montan

Primarul Ioan Popa

Consilierii locali din Reşiţa au aprobat asocierea municipiului cu şapte comune din judeţul Caraş-Severin în vederea înfiinţării Regiei Autonome ‘Ocolul Silvic Banatul Montan’, pentru gospodărirea fondului forestier propriu al acestor unităţi administrativ-teritoriale, pe o suprafaţă de 7.000 de hectare.

“Cel mai important proiect care a fost validat de colegii mei din Consiliul local îl reprezintă asocierea dintre mai multe comune şi municipiul Reşiţa, pentru realizarea unui ocol silvic – regie autonomă, pe o suprafaţă de 7.000 de hectare. Mă bucur că legislaţia ne permite acest lucru şi că putem face aceşti paşi, dar şi de faptul că primarii de comune au răspuns pozitiv, foarte rapid, aşa încât, în prezent, toţi îşi validează acelaşi proiect de consiliu local. Sper, prin intermediul acestei instituţii, să punem ordine în pădurile din jurul Reşiţei şi, în general, în pădurile din Banatul Montan, dar şi să ne aplecăm cu mai mult interes asupra celor care fac plimbări, care fac ciclism, adică să le dăm posibilitatea de a ieşi în natură. Vom avea pădurari, vom face angajări tot din zona silvică”, a declarat, în şedinţa Consiliului Local Reşiţa, primarul Ioan Popa.

Municipiului Reşiţa i s-au alăturat comunele Caraşova, Forotic, Goruia, Lăpuşnicu Mare, Slatina Timiş, Ticvaniu Mare şi Văliug, care îşi vor gestiona fondul forestier deţinut.

“Pe lângă acestea, sunt şi foarte mulţi proprietari de păduri mici, care deţin de la unul până la cinci hectare, care au dreptul la cinci metri cub de lemn pe an, pe hectar şi care întâmpinau dificultăţi în a-şi exploata lemnul, iar noi vom veni şi în întâmpinarea lor, în cazul în care ne vor lăsa să le administrăm aceste proprietăţi”, a spus Ioan Popa.

Potrivit edilului, modelul a fost preluat de la un astfel de ocol silvic care funcţionează la Baden-Baden, în Germania, pe 8.000 de ha, deci o suprafaţă relativ similară cu cea care va fi înfiinţată în Caraş-Severin. La Baden-Baden, Ocolul silvic dispune de peste 300 km de poteci, peste 150 km de piste de biciclete, unde se pot face coborâri downhill sau diferite alte activităţi de mountain bike. Nemţii îşi gestionează şi din punct de vedere cinegetic parcul şi suprafeţele de teren, iar vânătorii vânează cerbi, căprioare şi mistreţi, dar în acelaşi timp, în oraş au fost înfiinţate şi puncte de vânzare unde se pot achiziţiona carte de vânat sau păstrăvi din păstrăvării şi se pot achiziţiona fructe de pădure, a arătat Popa.

“Din punctul meu de vedere, este o dovadă clară de civilizaţie. În România, nu ştiu niciun loc de unde să poţi cumpăra vânat dintr-un loc autorizat”, a afirmat primarul Reşiţei. AGERPRES

28.03.2018
249 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design