Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 

Nicolae Robu le reaminteste guvernantilor ca TIMISOARA CCE2021 reprezinta Romania si UE. Primaria asteapta niste milioane de euro, o cladire, cere sa i se construiasca un stadion modern si o sala polivalenta de mari dimensiuni

Primarul Nicolae Robu

Primarul Nicolae Robu le reaminteşte guvernanţilor că prin titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, dobândit de Timişoara, municipiul nu se reprezintă doar pe sine, ci întreaga Românie şi chiar Uniunea Europeană pe mapamond şi le cere să finanţeze realizarea obiectivelor care sunt în jurisdicţia Executivului.

”În adresa pe care le-am trimis-o premierului Mihai Tudose şi preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, am arătat ce necesită Timişoara din postura de Capitală Culturală Europeană (CCE) 2021 şi imperativ trebuie să se acţioneze cu aport din partea Guvernului României. Timişoara reprezintă România şi UE, pentru că vor veni turişti din toate colţurile lumii să vadă ce se întâmplă în CCE şi nu ne putem juca”, a declarat Nicolae Robu.

Edilul a subliniat că municipalitatea a asumat candidatura, conştienţi fiind că Timişoara are o mulţime de puncte tari, prin care a şi câştigat competiţia, dar are şi un număr de puncte slabe, între care lipsa unei săli polivalente moderne de mari dimensiuni şi a unui stadion modern, de mari dimensiuni, care să poată deservi atât evenimente sportive cât şi manifestări artistice şi culturale de anvergură.

”Stă în paragină şi acum clădirea fostei Comenduiri a Garnizoanei din Piaţa Libertăţii. Am pledat foarte mult să fie predată acea clădire de la Ministerul Apărării la cel al Culturii, care să poată realiza acolo Muzeul Revoluţiei cu cei 3 milioane de euro pe care-i are la dispoziţie de câţiva ani, pentru acest obiectiv. Nici astăzi nu e rezolvată problema. Mai adaug centura ocolitoare a oraşului, spitalul regional şi alte obiective care sunt în sarcina Guvernului”, a adăugat Robu.

Într-o scrisoare transmisă celor doi demnitari, primarul a menţionat că acele puncte slabe care sunt în jurisdicţia municipalităţii pot fi rezolvate de administraţia locală, fără nicio problemă, dar şi Guvernul trebuie să-şi facă temele alături de municipalitate, subliniind că nu se mai poate întârzia. 

”Cel mai corect să se întâmple este ca Guvernul şi PSD să înţeleagă că ar fi corect să ia decizia ca stadionul din Timişoara şi noile stadioane din Alexandria şi Târgovişte să primească finanţare deodată. Atunci şi această mare parte de ţară ar simţi că nu este ignorată. (…) O sală polivalentă trebuie să corespundă ca infrastructură şi evenimentelor cultural-artistice. Chiar stadioanele sunt prevăzute şi cu posibilităţi de a găzdui spectacole. Timişoara este CCE. Îşi permite cineva să se joace cu acest titlu?”, a comentat Nicolae Robu. AGERPRES

04.09.2017
516 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design