Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Noua umilinta pentru DNA: Fostul primar din MACIN, Andone Ichim, achitat definitiv de Curtea de Apel Constanta

Andone Ichim

Fostul primar al oraşului Măcin din judeţul Tulcea, Andone Ichim, de la PSD, a fost achitat miercuri de Curtea de Apel Constanţa, după ce fusese condamnat de Tribunalul Tulcea la doi ani de închisoare cu suspendare, decizia instanţei fiind definitivă. El fusese trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat că ar fi obţinut ilegal fonduri europene.

Curtea de Apel Constanţa a decis miercuri să respingă apelurile formulate de DNA Constanţa şi de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură împotriva deciziei Tribunalului Tulcea prin care Andone Ichim, fost primar al oraşului Măcin, fusese condamnat la doi de ani închisoare cu suspendare, scrie news.ro.

De asemenea, instanţa a decis să admită apelul lui Andone Ichim, desfiinţând în parte prima sentinţă, hotărând achitarea acestuia. Totuşi, fostul primar a fost obligat de instanţă la plata unor despăgubiri în valoare de aproximativ 157.000 de lei.

Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

În luna iulie a acestui an, Tribunalul Tulcea l-a condamnat pe Andone Ichim la doi ani de închisoare, instanţa suspendând executarea pedepsei pe o durată de trei ani.

Fostul primar a fost trimis în judecată la sfârşitul anului 2014 de procurorii DNA Constanţa pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are drept rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene. 

Anchetatorii au stabilit că în anul 2007 Andone Ichim, în calitate de primar al oraşului Măcin, a formulat o cerere de acordare a sprijinului pe suprafaţă pentru anul respectiv, în numele Consiliului Local al oraşului Măcin, cerere înregistrată în evidenţele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Tulcea la data de 8 mai 2007.

Astfel, el a solicitat acordarea sprijinului pentru o suprafaţă totală de 959,16 hectare păşune, fiind acceptată la plată suprafaţa de 927,802 hectare păşune, în condiţiile în care, conform înscrisurilor doveditoare ale dreptului de proprietate, unitatea administrativ teritorială era îndreptăţită să primească sprijin doar pentru suprafaţa de 316,89 hectare păşune, au precizat procurorii DNA, scrie Stiri pe surse.

20.12.2017
187 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Babadag
Isaccea
Macin
Sfantu Gheorghe
Sulina
Tulcea


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Tulcea pentru ziua de azi.


 
Informatii din Tulcea

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design