Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  100,00% (3/3)
2.  Petrosani
  0,00% (0/1)
3.  Iasi
  0,00% (0/1)
4.  Timisoara
  0,00% (0/1)
5.  Cluj Napoca
  0,00% (0/3)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 
-    

ORADEA: Ample lucrari de reabilitare a retelelor termice, proiect de 118 milioane lei prin POIM

Viceprimarul Mircea Malan

Primăria Oradea a deschis 14 şantiere în oraş, în care lucrează peste 200 de muncitori şi 60 de utilaje, într-un amplu proiect de reabilitare a reţelei de termoficare, etapa a doua, finanţat cu 118,8 milioane de lei prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

“Oradea este singurul dintre oraşele selectate care are un contract de execuţie încheiat şi care execută lucrări de reabilitare termică. Astfel, anul trecut s-au reabilitat 5,7 km din totalul de 20,28 km de reţea, rămânând pentru acest an 15 km. Le mulţumesc orădenilor pentru răbdarea de care au dat dovadă şi le cer scuze pentru disconfortul pe care încă îl creează aceste lucrări, prin întreruperile de apă sau apa murdară. La finalul acestor lucrări, aceste deranjamente vor dispărea”, a spus, pe şantier, viceprimarul Mircea Mălan.

Potrivit acestuia, prin proiect se urmăreşte să se reducă pierderile de apă, să se îmbunătăţească transportul agentului termic şi să se reducă emisiile de poluanţi ca urmare a micşorării cantităţii de combustibil folosit, precum şi cheltuielile de mentenanţă şi întreţinere.

Şantierele sunt extinse pe toată raza municipiului, lucrările fiind dificile având în vedere că trebuie să se asigure şi traficul pe arterele respective.

Lucrările vizează reabilitarea celor 15 km de reţea primară de termoficare şi constau în înlocuirea conductelor existente cu conducte noi în sistem preizolat, montate în majoritate direct în pământ pe un strat de nisip, dar şi aerian, pe stâlpii de beton existenţi, instalarea de vane noi de secţionare (cu acţionare electrică sau manuală) în cămine de vane noi sau reabilitate, instalarea unui sistem de semnalizare şi alarmare a spargerii conductelor, readucerea terenului afectat de lucrări la starea iniţială. Toate aceste şantiere vor trebui încheiate în cursul anului 2017, mai exact înainte de pornirea încălzirii centralizate.

Proiectul ‘Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice – Etapa II’ este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare – Axa 7 – ‘Creşterea eficienţei energetice la nivelul sistemului centralizat de termoficare în oraşele selectate’.

Valoarea totală a contractului de finanţare privind reabilitarea termică a sistemului de termoficare este de 118,8 milioane lei (cu TVA inclus), contribuţia municipiului fiind doar de 8%.

Contractul de lucrări a fost semnat în noiembrie 2015, antreprenor fiind o asociere de firme ( SC Energomontaj S.A sucursala Timişoara – SC Elsaco Electronic SRL – SC Isoplus România SRL – SC ISPE SA).

Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 este al doilea ca mărime din UE, cu o alocare de aproximativ 12 miliarde de euro pentru sectoarele de transport, mediu şi energie.

Oradea este unul dintre cele şapte oraşe selectate care au depus proiecte integrate de termoficare (Botoşani, Iaşi, Râmnicu Vâlcea, Bacău, Timişoara, Focşani) pentru continuarea investiţiilor începute în perioada 2007-2013 prin POS Mediu 2007-2013, în vederea asigurării sustenabilităţii investiţiilor iniţiale orientate spre îmbunătăţirea calităţii aerului şi luând în considerare evoluţiile în domeniul eficienţei energetice la nivelul centrelor urbane. AGERPRES

16.06.2017
2152 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Alesd
Beius
Bratca
Marghita
Nucet
Oradea
Sacuieni
Salonta
Stei
Valea lui Mihai
Vascau


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Bihor pentru ziua de azi.


 
Informatii din Bihor

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(2 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(2 raspunsuri
)
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design