Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

ORADEA: Un mall din Romania a dat faliment a doua oara

Foto: DomnulePrimar.ro

Compania Shopping Center Holding, deținută de milionarul Gabriel Popoviciu, și-a cerut insolvența iar Tribunalul București a decis intrarea în faliment, prin procedură simplificată și dizolvarea societății. Astfel, mall-ul Oradea Shopping City din Oradea, deținut de firma lui Popoviciu, se va închide. După șapte ani, unitatea orădeană cunoaște un nou faliment, după ce dezvoltatorul iniţial al OSC, Mivan din Irlanda, a fost declarat falimentar în mai 2010, cu datorii de peste 60 milioane euro. O lună mai târziu, centrul a fost cumpărat la licitație de firma lui Popoviciu, pentru suma de 30,5 milioane de euro. 

Pe lângă această sumă, s-au mai investit circa 20 milioane euro în finalizarea mall-ului, potrivit reprezentanţilor investitorului. Investiţia a fost finanţată de UniCredit, bancă ce a susţinut financiar şi fostul proprietar. În toamna anului trecut, mallul a fost scos la vânzare la preţul de 15 milioane de euro, jumătate faţă de cel de achiziţie. 

În ultima perioadă se zvonea că mall-ul ar fi fost cumpărat de un grup polonez, însă se pare că tranzacţia nu a fost perfectată. Shopping Center Holding a avut anul trecut o cifră de afaceri de 1,14 milioane de euro şi a avut o pierdere netă de peste două milioane de euro, în timp ce datoriile se ridică la aproape 62 de milioane de euro. Într-un top al mallurilor cu cele mai mari afaceri din România, realizat anual în exclusivitate de revista Capital, OSC se plasa, anul trecut, pe locul 58 din 61 de proiecte analizate, cu afaceri de numai 1,1 milioane euro pentru anul 2015 şi o pierdere netă de 4,3 milioane euro.

"Mallul Oradea Shopping City se va închide în următoarele săptămâni, iar retailerii au fost anunţaţi să elibereze spaţiile închiriate. Ce se va întâmpla în continuare nu vă pot spune, multe din informaţii nu au fost clarificate, există un contract de confidenţialitate, însă cu siguranţă va exista în perioada următoare şi un comunicat de presă prin care vom anunţa închiderea mallului“, a declarat pentru ZF Transilvania Andreea Bucur, marketing şi specialist relaţii publice la Oradea Shopping City.  

Mallul are o suprafaţă construită de 48.000 mp, din care 29.600 mp reprezintă suprafaţa de închiriat. Acesta este structurat pe parter plus un etaj, având 150 de spaţii (magazine retail, unităţi food&cafe, servicii) şi peste 1.000 de locuri de parcare, potrivit siteului mallului.

OSC este amplasat în zona de periferie a orașului Oradea, față în față cu un alt centru comercial, ERA Park. Săptămâna trecută, cinematograful Cortina din cadrul mall-ului a fost închis, după angajații au fost notificați că au intrat în preaviz. La fel și salariații Fun Land, cei care gestionează înclusiv biliardul și bowlingul, conform Bihor Online. De altfel, pista de bowling nu a mai funcționat de luni de zile, decât în cazuri exprese, iar dintre cele șase săli de cinema, doar jumătate mai funcționau constant.

Gabriel „Puiu” Popoviciu este un controversat om de afaceri din România, fiind unul dintre cei mai influenți actori de pe piața imobiliară din România. Băneasa Investment, Howard Johnson, Casa Doina, Alltrom, IKEA, Comaliment, Pizza Hut, KFC - sunt firme care se leagă într-un fel sau altul de omul de afaceri. Popoviciu este ginerele fostului demnitar comunist Ion Dincă, scrie Cotidianul.

23.06.2017
283 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design