Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Operatorul de salubritate din municipiul SIBIU vrea sa rezilieze contractul

Brantner

Firma de salubritate Brantner vrea să rezilieze contractul cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) “ECO” Sibiu în condiţiile în care în judeţ se colectează prea puţine deşeuri reciclabile faţă de ceea ce este estimat în contract, ceea ce conduce la pierderi pentru firmă. Din ADI ECO Sibiu fac parte Consiliul Judeţean, municipiul Sibiu, oraşele Ocna Sibiului, Cisnădie, Avrig şi Tălmaciu şi un număr de 23 de comune sibiene.

“Noi am trimis către Consiliul Judeţean Sibiu notificarea de încetare, care o să curgă cu data de 10 noiembrie. Realmente nu dorim să ieşim din contractul acesta pentru că (…) este un contract pe zece ani şi vrem să ne facem treaba, însă din cauza unor considerente de natură contractuală nu mai reuşim să facem lucrul acesta. A trecut un an deja, an în care, în fiecare lună, compania Brantner a pierdut undeva în jur de 200.000 de lei, dacă nu mai mult, pe lună”, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, directorul de comunicare al Brantner, Lucian Sălcudean.

Potrivit acestuia, 1.666 tone de deşeuri reciclabile trebuiau să ajungă lunar în staţia de reciclare de la Şura Mică, însă în realitate au ajuns cel mult 300 de tone/lună, ceea ce a însemnat pierderi pentru firmă. Cei de la Brantner spun că, în prezent, proporţiile sunt inverse faţă de ce s-a estimat în contract, şi anume 70 la sută din deşeuri sunt reziduale şi numai 30 la sută sunt reciclabile.

Scopul colectării selective în judeţul Sibiu este ca cetăţenii să arunce gunoiul reciclabil în pubele speciale, din care să ajungă apoi în staţii de sortare, iar în final să se arunce tot mai puţine deşeuri şi tot mai multe să fie reciclate şi valorificate.

Una dintre probleme este că sibienii care locuiesc la case nu au pubele pentru hârtie, de aceea mulţi o aruncă în pubelele pentru plastic. Şi cei care locuiesc la bloc au la dispoziţie nişte containere cu deschideri foarte mici pentru hârtie şi carton, tocmai de aceea mulţi preferă fie să lase cutiile şi ambalajele mari lângă aceste containere, fie să le arunce unde le este mai uşor.

Cei de la Brantner susţin că “staţiile (de sortare n.r.) sunt perimate moral”, fiind gândite pentru anul 2009, nu pentru necesităţile actuale. “Ar trebui modificate liniile de sortare”, a spus Lucian Sălcudean. Dacă încetează contractul cu această firmă, atunci din luna februarie 2018 o altă firmă va trebui să se ocupe de deşeurile sibienilor, care ajung în staţiile de sortare din Şura Mică şi Cisnădie.

Contractul dintre ADI “ECO” Sibiu a fost semnat cu asocierea SC Brantner Environment SRL şi SC Schuster & CO Ecologic SRL şi SC Brantner Servicii Ecologice SRL, prin liderul asocierii SC Brantner Environment SRL. AGERPRES

07.11.2017
274 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design