Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Parcul industrial BISTRITA Sud, realizat cu fonduri europene, va ramane, din aprilie, cu un singur angajat

Viceprimarul Gelu Muthi

Industrial Bistriţa Sud, realizat de Primăria municipiului Bistriţa prin accesarea unui proiect european şi inaugurat în 2015, va rămâne, din luna aprilie, cu un singur angajat din totalul de patru, după ce inclusiv directorul societăţii care administrează investiţia şi-a anunţat, recent, demisia.

Faptul a fost confirmatde către viceprimarul municipiului Bistriţa, Gelu Muthi, care are în atribuţii relaţia cu societatea care administrează parcul industrial. “Dacă mă întrebaţi în momentul de faţă, are trei (angajaţi n.r.). Dacă mă întrebaţi peste două săptămâni, o să aibă unul”, a spus Muthi.

Întrebat de ce au plecat ceilalţi trei angajaţi, viceprimarul a spus că nivelul salarial a fost cel mai probabil motivul principal. “Cred că da, posibil (au plecat din cauza salariilor n.r.). Fiecare dintre ei şi-a găsit să facă altceva şi consideră că trebuie să se repoziţioneze”, a afirmat Muthi.

Viceprimarul Bistriţei a adăugat că toate cele patru posturi din organigramă ar fi fost “de directori” şi că situaţia financiară a parcului industrial nu permite plata unor salarii motivante pentru aceştia.

“Într-adevăr, în momentul de faţă, situaţia financiară a parcului industrial, deşi în proiectul de buget este plus 5.000 (lei n..r), adică cheltuie mai puţin decât au, nu este una de natură a susţine patru directori – că asta erau, patru directori. Eu vă spun cum a fost. Urmează o acţiune de repoziţionare şi de regândire a acţiunilor noastre în parcul industrial vizavi de angajaţi, vizavi de buget şi vizavi de tot ce se întâmplă”, a explicat Muthi.

Gelu Muthi a declarat că, în ciuda problemelor de personal, parcul industrial este funcţional. “Nu are nicio problemă în momentul de faţă, din perspectiva asta. (…) Nu aveţi nicio grijă, că nu o să rămână parcul industrial, mă ocup de problema asta, nu o să rămână unul singur acolo”, a spus acesta.

În momentul de faţă, din cei 11 rezidenţi ai parcului, doar doi au început să-şi construiască unităţile de producţie. Potrivit raportului anual al administratorului parcului industrial pentru 2017, publicat pe site-ul societăţii, gradul de ocupare în cadrul structurii de sprijinire a afacerilor este de 24.300 mp din totalul de 215.845 mp care puteau fi concesionaţi în total, ceea ce reprezintă puţin peste 11% din capacitate.

Cei 11 rezidenţi ai parcului industrial Bistriţa Sud sunt trei microîntreprinderi, şapte întreprinderi mici şi o întreprindere mijlocie, care ar trebui să creeze, în momentul în care îşi vor începe activitatea, în jur de 390 de locuri de muncă.

Parcul industrial Bistriţa Sud a fost inaugurat în toamna anului 2015, după finalizarea unui proiect finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională în valoare de peste 25,5 milioane lei, din care 14,45 milioane lei au reprezentat fonduri nerambursabile.

Suprafaţa parcului este de aproximativ 30 de hectare, din care 19,6 hectare sunt disponibile pentru agenţii economici interesaţi să îşi deschidă unităţi de producţie în zonă. AGERPRES

26.03.2018
154 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Transilvania

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design