Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Parcul industrial de langa SFANTU GHEORGHE se va extinde cu 22 de hectare

Parcul industrial de la Campu Frumos

Parcul industrial de la Campu Frumos, realizat de Primăria Sfântu Gheorghe printr-un proiect cu fonduri europene, va fi extins la 33 de hectare. Potrivit unui anunţ postat pe pagina de internet a Primăriei, societatea care administrează parcul industrial a preluat în administrare încă 22 de hectare de teren şi urmează să solicite aprobarea Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene în vederea extinderii statutului de parc industrial şi asupra acestei suprafeţe.

“Primele trei companii care se vor muta în acest an în parcul industrial situat la doar câţiva kilometri de Sfântu Gheorghe sunt o companie din industria de automobile, o întreprindere aparţinând producţiei de bere artizanală şi o firmă de fabricare decoruri pentru teatru (…) Pe lângă cele trei companii care se vor muta aici, cele mai interesate sunt în mare parte întreprinderile locale, însă deja s-a prezentat şi o firmă cu acţionari din Germania (…) Ca şi bază antreprenorială, parcul industrial are un mare avantaj pentru cei care se vor muta acolo, anume faptul că vor fi scutiţi de la plata impozitului pe teren şi pe bunuri imobile, care este un ajutor uriaş pentru începerea şi funcţionarea respectivei întreprinderi, şi, de asemenea, în atragerea noilor firme“, menţionează sursa citată.

Parcul industrial, finalizat anul trecut, a fost construit printr-un proiect finanţat cu 24,6 milioane de lei, dintre care trei sferturi au fost obţinuţi prin Programul Operaţional Regional, iar diferenţa reprezintă contribuţia autorităţilor locale.

Potrivit regulamentului, suprafaţa minimă de teren ce poate fi concesionată este de 1000 de metri pătraţi, la preţul standard de 1,5 euro metru pătrat pe an fără TVA, dar investitorii pot beneficia de reduceri cuprinse între 20 şi 60% în funcţie de anumite criterii, cum ar fi suprafaţa, nivelul şi tipul investiţiei, numărul locurilor de muncă create şi nivelul salariilor acordate angajaţilor.

Pentru a fi eligibile, firmele trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, printre care să fie înregistrate în România, să creeze minimum zece locuri de muncă, dar nu mai puţin de cinci locuri de muncă pe fiecare 1000 de metri pătraţi concesionaţi.

În incinta parcului există o clădire administrativă cu 24 de birouri care pot fi închiriate, prin licitaţie, de către firmele interesate. AGERPRES

25.10.2017
321 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design