Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Pasaj rutier subteran si reabilitarea unui pod din zona centrala a ORADIEI, noi proiecte ale municipalitatii

Viceprimarul Florin Birta

Viceprimarul municipiului Oradea, Florin Birta, a prezentat, joi, două proiecte noi ale Primăriei care vizează construirea unui pasaj rutier subteran şi respectiv reabilitarea Podului Dacia, din centrul municipiului.

Pasajul subteran ar urma să fie construit pe bulevardul Magheru, chiar la intrarea pe podul Dacia, şi ar urma să decongestioneze traficul în zona intersecţiei Magheru - Ştrandului - Parcul Traian. Pasajul rutier subteran ar urma să aibă o lungime de 224 de metri, înălţimea de 3,4 metri şi o lăţime de 7,6 metri. Valoarea estimată a lucrărilor se ridică la circa trei milioane de euro.

În acelaşi timp, se vor aborda şi lucrările la podul Dacia, pentru reabilitare şi reconfigurare, având ca scop crearea, din lăţimea actuală de 32 metri, a trei benzi pe sens, cu îngustarea trotuarelor la 2,5 metri şi păstrarea liniilor de tramvai. Valoarea acestui proiect este estimată la 1,8 milioane de euro.

Podul Dacia a fost construit în anul 1954 şi a beneficiat de o extindere în 1987, de atunci nemaifiind efectuate alte lucrări de consolidare.

Cele două proiecte vor fi introduse pe ordinea de zi a şedinţei de luni a Consiliului Local pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, după care vor fi demarate procedurile de licitaţii. Viceprimarul estimează că şantierele vor demara efectiv spre finalul anului, execuţia lucrărilor durând în jur de 15 luni, respectiv 9 luni. În timpul lucrărilor, se va circula pe un singur sens, alternativ.

Finanţarea proiectelor rutiere se va face iniţial din bugetul local, însă Primăria va depune actele pentru finanţare, ulterior, prin Programul Operaţional Regional.

În cadrul conferinţei de joi, viceprimarul Florin Birta a prezentat şi imagini cu proiectul Podului Centenarului, care urmează să fie finalizat până la 1 decembrie 2018, valoarea acestuia fiind de aproximativ 2,5 milioane de euro. Proiectul de hotărâre cu indicatorii tehnico-economici ai noului pod a fost votat recent de Consiliul Local Oradea. Partea carosabilă a podului, pe două benzi de circulaţie, va fi încadrată de trotuare şi piste de biciclete. AGERPRES

08.03.2018
154 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Crişana

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design