Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Peste 150 de participanti la Plenara de Primavara a Adunarii Regiunilor Europei de la ARAD; Politicile de coeziune si coridoarele de transport europene - principalele teme ale Plenarei

Primarul Gheorghe Falca

Peste 150 de personalităţi europene, preşedinţi de regiuni, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene şi primari din câteva zeci de ţări ale Bătrânului Continent, participă, în perioada 20-22 martie, la Arad, la Plenara de Primăvară a Adunării Regiunilor Europei (ARE). La eveniment şi-a confirmat participarea şi Magnus Berntsson, preşedintele ARE, care va susţine marţi, începând cu ora 13.30, o conferinţă de presă comună cu preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca, şi cu primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

În cursul zilei de marţi, Iustin Cionca şi Gheorghe Falcă vor prezenta în plen strategia de dezvoltare a Aradului, la nivel de judeţ şi municipiu, cu accent pe parcursul european asumat.

În cursul zilei de miercuri, vicepreşedintele CJ, Sergiu Bîlcea, va face o prezentare despre conectarea infrastructurii rutiere arădene la reţeaua europeană de transport.

"Valorile europene reprezintă foaia noastră de parcurs pentru viitor. Ne-am propus ca în aceste trei zile în care Consiliul Judeţean Arad, în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad, găzduieşte Plenara de Primăvară a Adunării Regiunilor Europei, să prezentăm participanţilor din câteva zeci de ţări europene imaginea unei Românii puternice, stabile, o Românie a lucrului bine făcut cel puţin dacă ne raportăm la ceea ce se întâmplă în vestul ţării", a declarat Iustin Cionca.

Potrivit sursei citate, datorită importanţei acordate Plenarei de Primăvară a Adunării Regiunilor Europei, organism care dictează ritmul şi strategiile de dezvoltare la nivel european, la evenimentele ce vor fi găzduite de municipiul Arad şi-au anunţat, de asemenea, participarea membri ai Corpului diplomatic în România.

Lucrările Plenarei de Primăvară a ARE se vor desfăşura la Palatul administrativ al municipiului Arad. AGERPRES

Politicile de coeziune, dar şi coridoarele de transport europene, care sunt mijlocul prin care comerţul european se poate dezvolta, sunt principalele teme de discuţie în cadrul Plenarei de Primăvară a Adunării Regiunilor Europei (ARE) de la Arad, a declarat preşedintele ARE, Magnus Berntsson.

Acesta a vorbit, în conferinţa de presă pe care a susţinut-o alături de preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca, şi primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, despre importanţa pentru întreaga Europă a evenimentului de la Arad.

"Este o întâlnire foarte importantă pentru Europa şi mă bucur că mă aflu aici, la Arad, în Anul Centenarului Marii Uniri. Trebuie spus că ARE este o organizaţie care include şi regiuni ce nu fac parte din Uniunea Europeană, aşadar are un impact la nivelul întreagii Europe. Printre temele pe care le discutăm la Arad se numără cele privind politicile de coeziune, dar şi coridoarele de transport europene, care sunt mijlocul prin care comerţul european se poate dezvolta", a spus Magnus Berntsson.

"Sunt fericit că, în Anul Centenarului Marii Uniri, Aradul are onoarea de a avea astfel de invitaţi. Practic, în Arad avem 151 de invitaţi reprezentanţi ai administraţiilor publice din aproape întreaga Europă şi nu numai. Pentru noi, este o bună oportunitate să învăţăm din exemplele domniilor lor şi pentru dânşii este o ocazie să cunoască România şi Aradul, să ne vadă aşa cum suntem noi: harnici şi cu proiecte care contribuie la dezvoltarea Europei", a afirmat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, în cadrul conferinţei de presă.

Totodată, acesta a spus că, în calitate de gazde, Consiliul Judeţean Arad şi Primăria Municipiului Arad şi-au propus să prezinte participanţilor la Plenara ARE imaginea unei Românii "puternice, stabile, o Românie a lucrului bine făcut cel puţin raportat la ceea ce se întâmplă în vestul ţării".

"Plenara de Primăvară a ARE constituie o oportunitate pentru Arad şi pentru România. Particip la această conferinţă ca membru al Comitetului Regiunilor de la Bruxelles şi voi prezenta situaţia regiunii noastre, a modului în care ne dezvoltăm. Evident că voi prezenta şi proiectul de dezvoltare Arad- Timişoara, un pol de dezvoltare care poate fi realizat prin proiectele europene. Suntem onoraţi de această întâlnire pentru că putem relaţiona cu mult mai multe regiuni din Europa şi putem transmite un mesaj guvernanţilor de a înţelege necesitatea funcţiunii acestor regiuni, dat fiind faptul că regiunile de dezvoltare creează bunăstare cetăţenilor", a susţinut, la rândul său, Gheorghe Falcă, primarul Aradului.

Lucrările Plenarei de Primăvară a ARE au debutat marţi după-amiază, Iustin Cionca şi Gheorghe Falcă prezentând strategia de dezvoltare a judeţului Arad şi respectiv a municipiului Arad, cu accent pe parcursul european asumat.

În cursul zilei de miercuri, vicepreşedintele CJ Arad, Sergiu Bîlcea, va face o prezentare despre conectarea infrastructurii rutiere arădene la reţeaua europeană de transport.

Creată în 1985, Adunarea Regiunilor Europene (ARE) este o reţea independentă a regiunilor europene şi cea mai mare organizaţie de cooperare interregională din Europa lărgită. Reprezintă peste 250 de regiuni din 35 de ţări şi 16 organizaţii internaţionale. AGERPRES

21.03.2018
162 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Crişana

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design