Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Peste 19,6 milioane de lei pentru infrastructura turistica din OCNA SIBIULUI

Primarul George-Claudiu Predescu

Infrastructura turistică din staţiunea balneo–climaterică Ocna Sibiului va fi dezvoltată cu fonduri prin programul REGIO în valoare de peste 19,6 milioane de lei, printr-un proiect depus în parteneriat de către autorităţile locale şi Consiliul Judeţean  Sibiu, potrivit unui comunicat transmis de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

Contractul de finanţare a proiectului “Dezvoltarea infrastructurii turistice în staţiunea balneo-climaterică Ocna Sibiului” a fost semnat vineri, în incinta fostei săli de cinematograf din vechiul Centru de Tratament, de către primarul George-Claudiu Predescu şi directorul general al ADR Centru, Simion Creţu, în prezenţa vicepreşedintelui CJ Sibiu, Marcel Constantin Luca. Este cel de-al treilea contract de finanţare din Regiunea Centru pentru reabilitarea infrastructurii locale în vederea dezvoltării durabile a turismului.

Prin proiect se vor realiza investiţii în reabilitarea unor drumuri din această staţiune turistică şi se vor realiza amenajări specifice activităţilor de agrement pe o suprafaţă de aproape patru hectare. Cei doi parteneri ai proiectului şi-au propus să sporească accesibilitatea şi dezvoltarea resurselor naturale şi culturale specifice din staţiunea Ocna Sibiului. Astfel, prin dezvoltarea potenţialului turistic în domeniul balnear, specific zonei, se creează premisele favorabile unei creşteri economice a staţiunii, menţionează sursa citată.

Proiectul este concentrat pe două obiective principale, respectiv reabilitarea infrastructurii rutiere pe mai mult de 3,1 kilometri, realizarea unei parcări în suprafaţă de peste 5.500 metri pătraţi, precum şi realizarea de amenajări specifice activităţilor de agrement pe o suprafaţă de peste 38.000 metri pătraţi.

Bugetul cererii de finanţare prevede o valoare totală de peste 19,6 milioane lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de peste 19,2 milioane lei, respectiv circa 4,26 milioane de euro, la care se adaugă contribuţia beneficiarului.

“Ocna Sibiului este căutată anual de mii şi mii de bolnavi, sau de simpli turişti, care doresc să se trateze cu apele ei, ori să se bucure de cadrul natural, unde este aşezată, de posibilităţile de agrement pe care le oferim. De aceea am iniţiat acest proiect, pentru că infrastructura de drumuri din staţiune trebuie reabilitată şi ne-am propus nu doar modernizarea lor, şi a unei parcări în suprafaţă de peste jumătate de hectar, dar şi amenajarea unei zone de agrement şi sport, a unui parc în zona lacului ‘Pânzelor’, la ‘Lacul fără fund’ şi la ‘Lacul Verde’, în timp ce în zona ANL vom amenaja un modern teren de joacă
”, a declarat, potrivit comunicatului, primarul George-Claudiu Predescu.

La rândul său, Simion Creţu a menţionat că în staţiunea Ocna Sibiului au mai fost finanţate obiective privind structurile de agrement, iar acum edilii doresc să ofere noi posibilităţi de petrecere a timpului liber localnicilor şi turiştilor. “Aş dori să subliniez interesul autorităţilor publice locale de a investi şi de a atrage fonduri europene pentru dezvoltarea turismului, ramură economică prin care Regiunea Centru a depăşit zone mult mai cunoscute din ţară”, a declarat directorul general ADR Centru.

Dezvoltarea aşezării Ocna Sibiului este legată de exploatarea sării. Sarea de la Ocna Sibiului era extrasă încă din vremea dacilor. În secolele XV-XVI, salina din Ocna Sibiului era considerată ca una dintre cele mai importante din Transilvania. Cu timpul, în locul salinelor părăsite s-au format lacuri a căror apă prezintă o concentraţie mare de săruri. Efectul terapeutic al acestor ape a fost cunoscut dinainte de evul mediu, printre primele dovezi scrise fiind şi cazul unui ambasador al lui Rudolf al II-lea, acreditat pe lângă Mihai Viteazul, care, în 1598, a făcut băi la Ocna Sibiului, în urma cărora s-a simţit foarte bine. AGERPRES

12.02.2018
327 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Agnita
Avrig
Cisnadie
Copsa Mica
Dumbraveni
Medias
Miercurea Sibiului
Ocna Sibiului
Saliste
Sibiu
Talmaciu


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Sibiu pentru ziua de azi.


 
Informatii din Sibiu

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design