Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Politistii locali din TARGU MURES, dotati cu sisteme de inregistrare audio-video portabile; Ministerul Mediului a aprobat construirea primei gropi de deseuri rezultate din constructii

Primarul Dorin Florea

Primăria Târgu Mureş a achiziţionat 15 sisteme de înregistrare audio-video portabile pentru dotarea Poliţiei Locale, astfel încât să poată fi stabilită cu exactitate starea de fapt din teren în timpul intervenţiilor, însă şi pentru descurajarea unor atitudini ostile din partea anumitor cetăţeni.

“Direcţia Poliţia Locală Târgu Mureş a fost înzestrată cu 15 sisteme de înregistrare video portabile, folosite atât pentru echiparea personalului din stradă, cât şi a autoturismelor deservite de Biroul Siguranţă Rutieră şi Biroul Intervenţie. Scopul acestei dotări îl constituie, în principal, stabilirea, cu exactitate, a stării de fapt din teren în momentul intervenţiilor, concomitent cu prevenirea unor atitudini contrare normelor legale şi sociale din partea cetăţenilor, dar şi asigurarea transparenţei în activitatea de zi cu zi a poliţiştilor locali. (…)

Potrivit specialiştilor, sistemele de înregistrare video portabile şi-au dovedit din plin eficienţa, în sensul că utilizarea lor îmbunătăţeşte modul de acţiune al poliţiştilor în teren şi felul în care aceştia relaţionează cu populaţia, dar în acelaşi timp au un rol substanţial în ceea ce priveşte descurajarea eventualelor atitudini impulsive în rândul cetăţenilor”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale Târgu Mureş.

Aparatele portabile audio-video pot înregistra timp de 11 ore în continuu, inclusiv pe timp de noapte, în infraroşu. “Achiziţionarea, de către Primăria Municipiului Târgu Mureş, a celor 15 sisteme de înregistrare video portabile constituie o nouă etapă a strategiei executivului şi legislativului în ceea ce priveşte dotarea Direcţiei Poliţia Locală cu tehnică modernă, la standarde europene”, se precizează în comunicat. AGERPRES

Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a anunţat, că în urma unei întrevederi avute cu ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Graţiela Gavrilescu, s-a primit aprobarea pentru construirea, în oraş, a primei gropi de deşeuri rezultate din construcţii.

“Proiectul privind realizarea unei gropi de inerte la Târgu Mureş prinde contur. Este un proiect pe care l-am propus în urmă cu mai mulţi ani şi la care ţin foarte mult, atât de necesar pentru târgumureşeni şi nu numai. Am avut o discuţie la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, cu doamna ministru Graţiela Gavrilescu, în urma căreia s-a stabilit programul de lucru, astfel încât acest proiect să fie finalizat în cel mai scurt timp. (…) Mă bucur că propunerea de a realiza o groapă de deşeuri inerte la Târgu Mureş, unde să fie depozitate deşeurile rezultate din construcţii, a fost primită cu entuziasm de către doamna ministru. Sper că această colaborare să fie de bun augur”, a arătat Dorin Florea, pe o pagină de socializare.

Edilul a subliniat recent că a propus acest proiect cu mulţi ani în urmă la Ministerul Mediului, însă unii miniştri, inclusiv proveniţi din Târgu Mureş, nu au fost receptivi, cu toate că în zonă nu există o astfel de groapă de deşeuri pentru materialele provenite din construcţii, iar acestea sunt abandonate în păduri şi pe malurile râurilor.

Din partea Primăriei Târgu Mureş, întreaga procedură va fi coordonată de directorul Administraţiei Domeniului Public, Florian Moldovan, iar din partea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, persoana desemnată pentru realizarea acestui proiect este directorul general Cosmin Dorin Teodoru. AGERPRES

07.03.2018
116 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Transilvania

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design