Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Presedintele OARB, Serban Sturdza a depus o sesizare la Politie privind amenajarea ilegala a patinoarului in Parcul Romiceanu

Serban Sturdza
Foto: facebook

Preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România, filiala Bucureşti (OARB), Şerban Sturdza, susţine, într-o scrisoare deschisă adresată primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, că în Parcul Romiceanu, aflat într-o zonă protejată, s-a amenajat, fără aprobările necesare şi legale, un patinoar şi anunţă că a depus o sesizare în acest sens la Poliţia Capitalei.

“Vedeţi domnia voastră, în calitate de Primar General al Bucureştilor, ar trebui să ştiţi că nu toţi bucureştenii au sărbători fericite. Spre exemplu, cotroceam astăzi prin Cotroceni şi, ce să vezi? Văd că s-a schimbat modul de lucru. Nu mai e noaptea ca hoţii, ci de Crăciun, ca mafioţii. Fără nicio autorizaţie afişată conform legii, s-a purces la construirea unui patinoar în parcul Romniceanu, arie protejată, de altfel. Şi fără consultarea obligatorie a cetăţenilor şi fără acordul Direcţiei de Cultură a Municipiului Bucureşti. Cazul e tipic de ghinion, căci nu toată lumea hibernează de Crăciun, între două sarmale şi un cârnat“, afirmă Sturdza în scrisoarea deschisă, postată pe pagina sa de facebook.

Şeful OARB îi cere edilului şef al Capitalei “să oprească distrugerea parcului”, afirmând că “nici Ceauşescu nu şi-a permis să demoleze în Bucureşti de Sfintele Sărbători”. “Nu ştiu dacă aveţi zone protejate în Voluntari. Dar în Bucureşti, vă anunţ că ele există. Şi chiar sunt protejate. Şi este un delict să te atingi de ele fără toate autorizaţiile. În caz că starea vă permite, v-aş rămâne recunoscător dacă aţi face ceva pentru a opri distrugerea parcului Romniceanu. Între noi fiind vorba, nici Ceauşescu nu şi-a permis să demoleze în Bucureşti de Sfintele Sărbători”, spune Sturdza în scrisoarea deschisă adresată lui Firea.

În plângerea depusă la Poliţie, şeful OARB reclamă că “lucrările ilegale de mare amploare” efectuate în Parcul Romiceanu “au consecinţe iremediabile asupra zonei verzi cu caracter public: eliminarea vegetaţiei, distrugerea mobilierului urban, turnări de betoane, modofocarea topografiei locului.

Sturdza arată că acestea nu au la bază aprobările necesare, că “niciun panou nu anunţă lucrările deja demarate” şi că acţiunile de amenajare au fost întreprinse “fără vreo consultare sau vreun accept al locuitorilor din cartier sau din oraş”.

Şeful OARB subliniază în plângerea depusă la Poliţia Capitalei că “abaterile sesizate aduc atingere interesului public şi au implicaţii urbanistice, economice sociale şi ecologice” şi solicită măsuri “pentru a remedia situaţia abuzivă care s-a creat”. AGERPRES

04.01.2018
72 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design