Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primaria CLUJ sustine ca simplifica birocratia si trimite documentele fiscale prin e-mail; Cum ramane cu contractele cu Posta Romana si Pink Post?

Primarul Emil Boc

Primarul Emil Boc anunță că de acum transmiterea actelor fiscale către cetățeni se va face prin e-mail. Este cel puțin bizar anunțul făcut de primar, în condițiile în care în urmă cu câteva zile mai mulți cetățeni ne sesizau faptul că primesc documente prin Poșta Română și prin Pink Post. Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au confirmat existența a două contracte cu cele două instituții. Nu putem decât să ne întrebăm ce se întâmplă cu cele două contracte deja existente?

“Până acum, clujenii întâmpinau situații de a fi nevoiți să meargă personal la poștă, cu avize tipărite, pentru a putea primi comunicările legale ale Direcției de Taxe și Impozite. De multe ori avizele nu se mai găseau, ajungeau tarziu sau programul ghișeelor poștale era dificil de respectat. Prin această nouă măsură legislativă de la nivel local, astfel de situații pot fi eliminate, alegând trecerea la comunicare digitală, fără documente tipărite”, a afirmat primarul Emil Boc.

Cetățenii trebuie să depună o cerere în scris ca să primească apoi documentele prin e-mail.

“Procedura pentru a beneficia de această opțiune este simplă: cetățeanul depune o singură dată o cerere în scris la registratură sau la primăriile de cartier, care să aibă semnătura sa olografă, pentru a certifica adresa de email unde se va derula comunicarea actelor fiscale emise de Primărie. Odată realizat acest pas, actele fiscale vor fi comunicate doar prin email sau fax, începând cu data de 1 a lunii următoare. Îndemn cât mai mulți clujeni să opteze pentru acest mod de utilizare a canalelor de comunicare, inclusiv pentru documente administrative fiscale. Avantajele cele mai importante: crește viteza de comunicare, se evită erorile poștale, eventuale întârzieri și scad costurile atât pentru primărie, cât și pentru cetățean”, a mai spus primarul.

Iată cum explicau reprezentanții Primăriei existența celor două contracte pentru trimiterea de documente prin poștă.

“Este vorba despre un contract pe care îl avem cu Pink Post, trimitem, printre altele, deciziile de impunere. Celelalte documente pentru cetățeni le trimitem cu Poșta Română, începând cu luna aceasta. Până acum se trimiteau cu Rapid Pay. Oamenii sunt într-adevăr bulversați pentru că au primit la începutul anului scrisoarea primarului cu înștiințarea de plată și acum a venit și decizia de impunere. Trebuie trimise separat pentru că este vorba despre legi diferite. Cei care și-au plătit deja impozitele nu mai trebuie să facă nimic. Decizia de impunere trebuie trimisă prin confirmare, dacă destinatarul nu este găsit acasă, trebuie apoi să meargă la sediul firmei de curierat ca să ridice scrisoarea”, explică reprezentanții Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei.

Acum, nu mai trebuie respectate legi diferite din moment ce Boc vrea să scape de contractele cu cele două firme? Sau rămân valabile ambele variante de trimitere a documentelor?- scrie Ziar de Cluj.

Angajații Biroului Mass-Media au sărit repede cu o precizare: nu este obligatorie comunicarea prin e-mail.- scrie tot Ziar de Cluj.

27.03.2018
474 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Campia Turzii
Cluj Napoca
Dej
Floresti
Gherla
Gilau
Huedin
Turda


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Taraba cu ziare
Nu exista publicatii in judetul Cluj pentru ziua de azi.


 
Informatii din Cluj

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design