Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primaria CONSTANTA a cazut la pace cu firma de salubrizare Polaris

Primarul Decebal Fagadau

Primarul Decebal Făgădău i-a convocat, în urmă cu câteva ore, pe consilierii locali ai Municipiului Constanţa la o şedinţă de îndată.

Pe ordinea de zi se afla un singur proiect de hotărâre. Acesta viza aprobarea încheierii tranzacției judiciare dintre Municipiul Constanța și Societatea Polaris M. Holding S.R.L. în scopul stingerii litigiului ce formează obiectul dosarului civil nr. 2711/99/2016 aflat pe rolul Curții de Apel Iași.

După discuţii aprinse, proiectul a trecut de votul aleşilor locali PSD şi PNL, cu 19 voturi. În schimb, cei trei aleşi PMP au părăsit sala şi nu au dorit să voteze, în timp ce consilierul local independent Andrei Popescu a absentat. 

Reamintim că, vinerea trecută, consilierii liberali se abţinuseră de la vot. 

Concret, vineri, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Municipal s-a aflat şi proiectul de hotărâre ce viza aprobarea ajustării tarifelor pentru activitatea specifică serviciului de salubrizare în vederea punerii în executare a sentinţei civile nr. 2605/2012 pronunţată de Tribunalul Iaşi în dosarul 1560/118/2012. 

Hotărârea vizată prevedea ca tarifele să fie ajustate pentru perioada 1 octombrie 2011- 30 aprilie 2016, rezultând o valoare totală în valoare de 63 milioane lei la care se adaugă TVA, ceea ce reprezenta aproximativ 14 milioane de euro. 

În plus, tot prin hotărârea aflată pe ordinea de zi se prevedea aprobarea încheierii unei tranzacţii judiciare între municipiul Constanţa şi societatea Polaris M.Holding SRL, în scopul stingerii dosarului civil 2711/99/2016, aflat în apel pe rolul Curţii de Apel Iaşi. 

Mai precis, această tranzacţie stabilea, pe scurt, renunţarea de către Polaris la încasarea celor 91 de milioane de euro sub formă de penalităţi, cu condiţia achitării celor 14 milioane de euro, suma rezultată din ajustările tarifare neacordate de Primăria Constanţa începând cu anul 2011. Cele 14 milioane de euro, suma de baza şi cele 91 de milioane de euro penalităţi, au fost stabilite de expertiză judiciară, prin sentinţa judecătorească din aprilie 2017.

În cadrul şedinţei, liberalii au susţinut că nu există nicio hotărâre definitivă care să oblige Primăria Constanţa la plata sumei de 63 de milioane de lei (14 milioane euro), stabilită prin proiectul de hotărâre pentru a fi achitată către firma Polaris.

Primarul Decebal Făgădău a spus că prin aprobarea acestui proiect de hotărâre, consilierii locali au oportunitatea de a stinge două litigii juridice pe care municipalitatea le are cu firma Polaris.

Vineri, după discuţii aprinse, consilierii PMP au votat împotriva proiectului iar cei 11 liberali s-au abţinut de la vot. Doar cei de la PSD au fost de acord cu proiectul, însă voturile lor au fost prea puţine, astfel că, al timpul respectiv, proiectul nu a trecut.

În consecinţă, după ce hotărârea a picat la vot, reprezentanţii Polaris au anunţat că vor trece la executarea Primăriei Constanţa şi vor cere plata integrală a datoriei.

În acest context, după ce s-au lămurit asupra situaţiei, astăzi, aleşii liberali au fost de acord cu o nouă şedinţă în care au votat favorabil, astfel încât primăria să nu ajungă să fie executată silit.  Totodată, banii vor fi plătiţi în tranşe. CugetLiber

03.10.2017
171 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Dobrogea

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design