Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primaria Capitalei va demara procedura de achizitie a 100 de ambulante

Primarul general Gabriela Firea

Primăria Capitalei va demara procedura de achiziție a 100 de ambulanțe pentru Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, a anunțat primarul Gabriela Firea

“Aceste 100 de ambulanțe sunt necesare deoarece actualul parc de intervenție al SABIF conține 108 ambulanțe, dintre care aproape 70 sunt depășite din punct de vedere tehnic. Din discuția cu doamna Alis Grasu (managerul SABIF – n.r.) am înțeles că sunt – de foarte multe ori și medicii, și asistentele acționează eroic – probleme în ceea ce privește mașinile de ambulanță dotate corespunzător cu care să se ajungă la pacienți“, a spus edilul.

Potrivit acesteia, cele 100 de ambulanțe costă 8,5 milioane de euro.

“Suma totală pentru achiziția celor 100 de ambulanțe este de 8,5 milioane de euro. 4,6 milioane de euro din această sumă vor proveni din dividendele pe care le are de încasat Primăria Generală de la Apa Nova, pachetul pe care îl deține Municipalitatea de 16,31%, iar restul de sumă va fi acoperită din bugetul local. Consider că nu este o cheltuială, ci o investiție în sănătatea bucureștenilor și a ilfovenilor”, a mai spus Firea.

Toate cele 100 de ambulanțe vor rămâne în proprietatea Municipiului București și vor fi date în folosință printr-un contract de comodat SABIF.

“În prima ședință de Consiliu General de săptămâna viitoare, acest proiect va fi supus dezbaterii și aprobării consilierilor generali. Sunt convinsă sau sper, cel puțin, că cei mai mulți consilieri, dacă se poate chiar toți, indiferent de culoarea politică, vor aproba acest proiect. (…) Și urmând procedura de achiziție, în scurt timp”, a adăugat primarul.

Prezent la conferința de presă, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat că această achiziție este de bun augur pentru asistența medicală de urgență a cetățenilor din București.

La rândul său, managerul SABIF, Alis Grasu, a arătat că cele 100 de ambulanțe noi vor crește capacitatea de intervenție.  

“Asistența medicală de urgență de calitate presupune mijloace de intervenție performante, aparatură medicală performantă și, nu în ultimul rând, personal corespunzător numeric standardelor raportat la populația deservită, dar și foarte bine pregătit profesional. Pentru noi, aceste ambulanțe reprezintă cu totul și cu totul alt orizont. Cele 68 de ambulanțe din cele 108 ambulanțe de urgență care au normă de casare îndeplinită, dar sunt funcționale din punct de vedere tehnic necesită costuri foarte mari de întreținere. De aceea suntem convinși cu ajutorul acestor ambulanțe vom reuși să înlocuim o parte din cele care au mai mult de 11 ani vechime, iar cu celelalte vom crește capacitatea de intervenție la nivelul regiunii București-Ilfov. Țin să subliniez că aceste ambulanțe vor corespunde standardului național în ceea ce privește standardele sistemului național de urgență”, a explicat Grasu.

Directorul general al Apa Nova, Mădălin Mihailovici, a dat asigurări că cei 4,7 milioane de euro care reprezintă dividendele primăriei vor intra în conturile instituției la începutul săptămânii viitoare. AGERPRES

22.09.2017
241 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design