Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Primaria DEVA va concedia circa 150 de persoane si va reduce fondul de salarii cu o treime; Toate achizitiile municipalitatii, indiferent de suma, vor fi efectuate prin licitatie electronica

Primarul Florin Oancea

Conducerea Primăriei Deva are în plan să concedieze, din luna februarie, circa 150 de angajaţi pentru a putea reduce astfel şi fondul de salarii la o valoare suportabilă pentru bugetul local, în condiţiile în care taxele şi impozitele vor rămâne, în acest an, la nivelul din 2017, a anunţat primarul municipiului, Florin Oancea.

El a arătat că fondul de salarii calculat se ridică acum la circa 10 milioane de euro pe an, pentru 900 de oameni, propunerea executivului primăriei fiind o scădere a sumelor cu 3,3 milioane de euro, banii economisiţi urmând să fie folosiţi pentru investiţii finanţate de la bugetul local.

“Noua organigramă am trimis-o spre avizare la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Ea poate să fie aprobată în forma pe care am propus-o noi sau poate fi amendată. Organigrama se va reduce cu aproximativ 150 de persoane. Este important un lucru: nu ne interesează persoanele, ci eficienţa unei activităţi. Am constatat că în anumite compartimente sau servicii lucrurile nu merg cum ar trebui“, a declarat, într-o conferinţă de presă, primarul municipiului Deva.

Potrivit acestuia, una dintre structurile în care vor fi efectuate reduceri de personal va fi Poliţia Locală, care are acum 112 angajaţi, deşi după normative numărul acestora ar trebui să fie de 70 de oameni. De asemenea, poliţiştii locali nu vor mai primi alocaţia de hrană pentru care anul trecut s-au cheltuit 300.000 de euro.

“Nu sunt mulţumit de activitatea Poliţiei Locale. (…) Legea spune: un poliţist la o mie de cetăţeni. Populaţia Devei este de 69.300 de oameni, deci vor fi maxim 70 de poliţişti locali. Acum sunt 112. N-o să le mai dăm nici norma de hrană şi vom face o economie de 300.000 de euro pe an. Nu se justifică pentru că nivelul salarizării a ajuns undeva la 4.000- 5.000 de lei în mână”, spus primarul.

Potrivit acestuia, activitatea Poliţiei Locale din Deva este criticată de cetăţeni, oamenii reclamând la Primărie nereguli constatate în activitatea poliţiştilor, începând cu modul de aplicare a amenzilor, până la prezenţa acestora în vederea aplanării unor situaţii tensionate de pe stradă.

“Zilnic vin la mine oameni care se plâng de activitatea Poliţiei Locale: că se amendează selectiv, că unul a parcat două minute şi a fost amendat, dar (poliţistul local, n.r.) nu s-a uitat la Jeep-ul din faţă, că într-o anumită zonă, la un mic scandal, au trecut doi poliţişti locali şi când au văzut că se ridică tonul, au tăiat-o! Nu, ei trebuia să fie acolo şi să aplaneze scandalul! Sunt lucruri care vin din exterior şi cine decontează? Primarul, pentru că poliţiştii sunt în subordinea mea”, a comentat primarul Florin Oancea.

Edilul local a mai spus că va cere eficienţă şi transparenţă funcţionarilor din Primăria Deva. AGERPRES

Toate lucrările de investiţii, dar şi achiziţiile Primăriei Deva vor fi derulate prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), indiferent de suma alocată pentru acestea, a anunţat primarul municipiului, Florin Oancea.

“Totul va fi transparent şi va fi afişat pe SEAP; şi nu de pe o zi pe alta. Studii de fezabilitate, proiectare, execuţie, totul va fi pe SEAP”, a declarat edilul, într-o conferinţă de presă.

Potrivit primarului, toate cheltuielile vor fi afişate pe site-ul instituţiei, iar licitaţiile pe SEAP vor fi organizate şi pentru sume mai mici de 100.000 de euro. Anunţurile de participare la licitaţie vor fi menţinute cel puţin 10-15 zile pentru ca firmele interesate să poată accesa această procedură.

Primarul municipiului Deva a mai spus că anul 2018 va fi unul al proiectelor de investiţii, în condiţiile în care fondurile de la bugetul local vor creşte, inclusiv prin economiile de 3,3 milioane euro care se vor face la bugetul de salarii al instituţiei. De asemenea, edilul devean nu a exclus ca anumite investiţii să fie realizate din împrumuturi bancare.

“Un oraş, ca şi o familie, nu se poate dezvolta numai din veniturile curente. Este nevoie şi de credite şi avem acces la linii de credit în termeni foarte avantajoşi, pe o durată de 20 de ani. Acum gradul de îndatorare al primăriei este de 13,5 % şi putem merge până la 30%. Asta înseamnă dezvoltare, dar trebuie să ai şi curaj să faci chestiunea asta”, a punctat Oancea.

Primarul a mai dat asigurări că taxele şi impozitele locale vor rămâne la nivelul anului 2017, la un minimum prevăzut de lege. AGERPRES

05.01.2018
167 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Aninoasa
Brad
Calan
Deva
Geoagiu
Hateg
Hunedoara
Lupeni
Orastie
Petrila
Petrosani
Simeria
Uricani
Vulcan


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Hunedoara pentru ziua de azi.


 
Informatii din Hunedoara

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design